04/06/20 - 23:47

"Γρήγορη απόφαση από το CAS για ΠΑΟΚ - Ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί..."

Sportdog Team
"Γρήγορη απόφαση από το CAS για ΠΑΟΚ - Ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί..."
5.226views

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS και τις… φωνές του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, που υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει γρήγορη απόφαση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, για να μην αλλοιωθούν τα Play Off.

Αναλυτικά, τα όσα είπε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης:

Για το CAS και  τις φωνές του Ολυμπιακού: 

«Ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί θέλει προφανώς να προστατεύσει τα συμφέροντά του. Το να θέλει ο οποιοσδήποτε να επιτύχει κάτι δεν έχει σχέση με τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης, και η ειδικά της δικαιοσύνη όπως προβλέπεται από τη λειτουργία του CAS που κάποιοι την αγνοούν σκόπιμα. Το CAS έχει μια απεριόριστη εξουσία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει για να διαπιστώσει την ουσιαστική αλήθεια. Προφανώς μπορεί να εξετάσει ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο για να καταλήξει σε αυτό που επιδιώκει. Βασική αρχή του CAS είναι να κρίνει το ουσιαστικό μέρος μιας υπόθεσης και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να παραλείπει ακόμη και πιθανές δικαστικές παρατυπίες που ενδεχομένως να συνέβησαν σε προηγούμενο βαθμό. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχουμε μια κρίση ουσίας από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Το CAS έχει μια ευρύτητα να εφαρμόζει κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο και διάταξη ώστε να κρίνει το ουσιαστικό μέρος της διαφοράς».

Για την ημερομηνία της απόφασης:

«Αυτό το ξέρει μόνο η τριμελής επιτροπή των δικαστών. Επειδή όμως υπάρχει μια εκκρεμότητα, η οποία επηρεάζει τη διαδικασία των πλέι-οφ, η επιτροπή πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση απόφασης ώστε να μην έχουμε αλλοίωση των πλέι-οφ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ