Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπαρτ Σέκενφελντ: Ξέρετε πόσα ζητάει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Πράσινους!
| 2020-06-05 16:00:00

Νέος Δώνης στον ΠΑΟ! "Διώχνουν" τον καλύτερο ξένο - Στα... κάγκελα με Πούγγουρα δύο top Έλληνες!

του Νίκου Στεργίου
Νέος Δώνης στον ΠΑΟ! "Διώχνουν" τον καλύτερο ξένο - Στα... κάγκελα με Πούγγουρα δύο top Έλληνες!

Παναθηναϊκός - Μπαρτ Σέκενφελντ: Εδώ και αρκετούς μήνες, σίγουρα προ καραντίνας και εμφάνισης της πανδημίας, ο sportdog στο πλαίσιο των τότε εκτιμήσεων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού είχε θέσει ως κομβικό, κυρίαρχο σημείο το στάτους και το μέλλον των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών της ομάδας, τον Αχιλλέα Πούγγουρα και τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Αμφότερων γαρ τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το επόμενο καλοκαίρι, οπότε εκ των πραγμάτων για να μην γίνουν… Ινσούα, θα έπρεπε να τα επεκτείνουν αυτό.

Η συμφωνία με τον Φραν Βέλεθ, που ουσιαστικά άνοιξε πολυεπίπεδα τον ασκό του Αιόλου στον Παναθηναϊκό, έφερε συγκεκριμένα δεδομένα και στη διαπραγμάτευση με τους δύο στόπερ. Ο Ισπανός συμφώνησε να παίρνει 1 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, όσα δηλαδή αθροιστικά οι δυο βασικοί στόπερ του Παναθηναϊκού δεν πήραν τη φετινή σεζόν! 220 χιλιάδες ευρώ οι αποδοχές του Ολλανδού, κάτι λιγότερο από 80 αυτές του Πούγγουρα!

Απολύτως λογικό λοιπόν στην αναμενόμενη αύξηση που αρχικά ζήτησαν, να προσθέσουν και… Βελεθόσημο, να «τσιμπήσουν» δηλαδή κάτι περισσότερο προκειμένου να δικαιολογήσουν προφανώς και τον ρόλο βασικού που έχουν στον Παναθηναϊκό, αφού πρακτικά δεν γίνεται οι βασικοί να υπολείπονται μισθολογικά ενός (θεωρητικά) αναπληρωματικού ή στην καλύτερη συμπληρωματικού.

Οι πρώτες επαφές που έγιναν προ πανδημίας, ανέδειξαν σημαντικές διαφορές. Η καραντίνα επίτρεψε την ανώδυνη παύση των συζητήσεων, η επιστροφή στην κανονικότητα όμως, τις επιβάλλει. Πιο εύκολη φαντάζει η περίπτωση του Πούγγουρα, συμφωνία όμως ακόμη όπως κυκλοφόρησε χτες, δεν υπάρχει. Η πλευρά του Ελληναστόπερ ζήτησε πρακτικά διπλασιασμό των αποδοχών του (πάνω από 170.000 ευρώ ετησίως), η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ χαμηλότερη και ουσιαστικά μιλάμε για αύξηση 40% σε σχέση με τις τρέχουσες.

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως θα βρεθεί η «χρυσή» τομή και θα καλυφθούν οι διαφορές, υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα σε σχέση με τις εσωτερικές ισορροπίες, αφού αν ο Πούγγουρας πάρει έστω τις 140 – 150 χιλιάδες ευρώ που εκτιμάται πως θα είναι αρκετές για να γεφυρώσουν τη διαφορά, τότε θα εισπράττει (σημαντικά) περισσότερα από τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάννη, οι οποίοι ανανέωσαν τον τελευταίο χρόνο.

Οσο για τον Σένκεφελντ; Εδώ η κατάσταση δεν θα είναι εύκολη για τον Ρόκα και τον Παναθηναϊκό. Ενδεικτικό της διάθεσης του Ολλανδού ότι ο ατζέντης του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ξεκαθαρίζει πως όχι μόνο δεν έχουν υπάρξει, αλλά δεν προβλέπεται και να υπάρξουν συζητήσεις για επέκταση συμβολαίου ενώ δεδομένα, το μήνυμα που έχει φτάσει στον σύλλογο από την πλευρά του Σένκεφελντ είναι πως για να κάτσει στο τραπέζι δεν συζητάει τίποτα λιγότερο από διπλασιασμό αποδοχών (450.000 ευρώ δηλαδή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωτιά" τα τηλέφωνα - Απόφαση Γιαννακόπουλου για Euroleague - Αμεσα ανακοίνωση - Φεύγει ή μένει;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags