Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατακάρες για παίκτη-στόχο των Πειραιωτών: "Θα κάνει... όργια με τον Βαλμπουενά"!
| 2020-06-05 17:50:00

"Είναι όνομα στη Γαλλία, παίζει παντού στην επίθεση - Θα κάνει... όργια με τον Βαλμπουενά"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Είναι όνομα στη Γαλλία, παίζει παντού στην επίθεση - Θα κάνει... όργια με τον Βαλμπουενά"!

Ο Ολυμπιακός ψάχνει λύση για να ενισχυθεί στα εξτρέμ. Προϊόν αυτής της αναζήτησης είναι η παρέλαση ονομάτων ποδοσφαιριστών που φέρονται ως υποψήφιοι για να αναπληρώσουν το κενό της φυγής του Ντάνιελ Ποντένσε. Ένας από τους παίκτες που έβαλαν στο κόλπο οι Γάλλοι για τους Πειραιώτες είναι και ο Μαξ Γκραντέλ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ελεύθερος από την Τουλούζ μετά τον υποβιβασμό της.

Ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν στη λίστα τους τον 32χρονο διεθνή με την Ακτή Ελεφαντοστού, του οποίου η καριέρα ακροβατεί μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας με τις Μπόρνμουθ, Λέστερ, Λιντς, Σεντ Ετιέν και Τουλούζ να είναι οι σταθμοί που έχει σφραγιστεί στο ποδοσφαιρικό του διαβατήριο.

Οπότε αν ωριμάσουν οι συνθήκες σε σημείο να μιλάμε για ντίλ, τότε η Ελλάδα θα είναι η πρώτη του απόπειρα να σπάσει αυτήν την... άτυπη comfort zone που έχει δημιουργήσει στη διαδρομή του ο παίκτης.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε για τον ποδοσφαιριστή; «Είναι καλός, αξιόλογος παίκτης και πολυσύνθετος. Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Φέτος ήταν ο αρχηγός της Τουλούζ και είχε αρκετά καλούς αριθμούς», είναι το πρώτο σχόλιο του Μιχάλη Σινάκου για τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος φέτος κατέγραψε 22 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ.

«Σωματικά δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (σ.σ. 1,75 μ.). Είναι παίκτης που θα τον δείτε να είναι μέσα στις φάσεις. Πατά περιοχή, έχει ντρίπλα και δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες. Δεν είναι πολύ γρήγορος, αλλά δεν είναι και αργός», συμπληρώνει ο γνώστης του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Όπως εξηγεί ο συνάδελφος, ο παίκτης έχει καλά τελειώματα και μπορεί να παίξει η κορυφή, αλλά δεν είναι η φυσική του θέση. «Μπορεί να προσαρμοστεί αριστερά και δεξιά. Θα έχει συμμετοχή όμως. Δεν θα κολλήσει στη γραμμή. Δεν θα κρυφτεί, θα αλλάξει θέσεις εύκολα. Θα απλωθεί σε όλο το γήπεδο. Μπορεί να μπερδέψει τον αντίπαλο», επισημαίνει.

Κληθείς να σχολιάσει την ηλικία του παίκτη ο ειδικός του γαλλικού ποδοσφαίρου έκανε ένα παραλληλισμό. «Και ο Βαλμπουενά ήρθε στα 35 του και κάνει μεγάλα πράγματα στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να παίξουν στα δύο άκρα οι δυο τους. Και ο Βαλμπουενά μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση. Έχει τέτοια γκάμα στο παιχνίδι του. Το ίδιο πράγμα μπορεί να κάνει και ο Γκραντέλ», υποστηρίζει.

Οπότε Γκραντέλ και Βαλμπουενά θα μπορούσαν να είχαν χημεία αν έπαιζαν μαζί στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που μιλούν την ίδια γλώσσα; «Εκατό τοις εκατό. Και επειδή είναι έξυπνοι παίκτες και οι δύο, θα μπορούσαν να βρεθούν με κλειστά μάτια. Ο Βαλμπουενά είναι πιο ντριπλέρ, προσπαθήσει να προκαλέσει και τον αντίπαλο. Ο Γκραντέλ δεν είναι τόσο, αλλά δεν φοβάται. Θα μπει στην περιοχή. Μπορεί και με τα δύο πόδια να παίξει», αναφέρει.

Στο τέλος ο δημοσιογράφος εξήρε την προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή. «Παρ' ότι η Τουλούζ έπεφτε και ήταν πολλούς βαθμούς πίσω, ήταν ο μόνος που έβγαινε μπροστά, το πίστευε και το πάλευε. Δεν είναι ένας απλός παίκτης. Είναι προσωπικότητα. Δεν θα φοβηθεί στα δύσκολα», λέει ο Μιχάλης Σινάκος και καταλήγει: «Έχει όνομα στη Γαλλία. Θα ενδιαφέρει σίγουρα και άλλες ομάδες. Δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δεν είναι μόνο οι Σλούκας-Καλάθης! Νέο… μπαμ με εντολή Μπαρτζώκα στο "3" - Έκπληξη με Έλληνα!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags