Facebook Pixel Το Sportdog στο χώρο που ενσαρκώνονται τα ποδοσφαιρικά όνειρα των οπαδών του Subbuteο
| 2020-06-05 20:05:00

Το Sportdog στο χώρο που ενσαρκώνονται τα ποδοσφαιρικά όνειρα των οπαδών του Subbuteο (ΦΩΤΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το Sportdog στο χώρο που ενσαρκώνονται τα ποδοσφαιρικά όνειρα των οπαδών του Subbuteο (ΦΩΤΟ)

«Αν θέλετε να νιώσετε ξανά παιδάκι

περπατήστε δύο στενά στην Καλλιθέα, μετά την πλατεία Δαβάκη,

βρείτε τη διεύθυνση Αριστείδου 130

και θα ξεχάσετε μονομιάς αν είστε ενήλικος, 30 ή 40...».

Γιατί στο υπόγειο κατάστημα του «Kits – Models» του Ανδρέα Παπακυριακού θα ζωντανέψουν οι πιο ωραίες σας αναμνήσεις χάρη στις φιγούρες Subbuteo που φιλοτεχνούνται στο ίδιο μαγαζί, όπου η ψυχαγωγία που προσφέρει το παιχνίδι απογειώνεται μέσω του μοντελισμού.

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο πελάτης και είναι επιβλητικό στο χώρο είναι το γηπεδάκι με τις ποδοσφαιρικές φιγούρες. Συνειρμικά το μυαλό κάνει ένα χρονικό πισωγύρισμα σε ξέγνοιαστες στιγμές, γεμάτες γέλια, πειράγματα και φυσικά επικές αναμετρήσεις πάνω στην στρωμένη τσόχα του Subbuteo. Εξ ου και η... έμμετρη εισαγωγή του θέματος.

Ο Ανδρέας με πολύ μεράκι και αγάπη έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εξάρει τη φαντασία των πιο φανατικών υποστηρικτών του Subbuteo, εμπλουτίζοντας ομάδες και φιγούρες. Ζωντανεύει την ποδοσφαιρική ιστορία αφού στο εργαστήριο του δεν φιλοτεχνεί μόνο σύγχρονους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου. Η έμπνευση ταξιδεύει πολλές δεκαετίες πίσω. Εξάλλου αυτό το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα μέσω της συλλεκτικότητάς του να βάλει στο γήπεδο δύο ομάδες δύο διαφορετικών περιόδων. Με όχημα τη φαντασία και τις φιγούρες μπορούν να ενσαρκωθούν και τα πιο ακραία ποδοσφαιρικά όνειρα.

Δεν είναι μόνο οι φιγούρες του Subbuteo που κλέβουν την παράσταση σε αυτόν τον μαγικό χώρο. Η κάμερα του Sportdog συνέλαβε τους Έλληνες ήρωες της Επανάστασης του 1821 να δίνουν άλλη διάσταση στην γυάλινη προθήκη του καταστήματος, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει πρωταγωνιστές και στρατούς μυθιστορημάτων όπως ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Αν αγαπάτε τον μοντελισμό θα χαζέψετε με τα άρματα μάχης, τα αεροπλάνα και τα πολεμικά πλοία που «ελλιμενίζονται» στη βιτρίνα του καταστήματος.

Οι συμπουτεάδες έχουν επιστρέψει πολύ δυναμικά, γι'αυτό το παιχνίδι έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια, παρότι η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα σταμάτησε την παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ο Ανδρέας έχει καλύψει αυτό το κενό που υπάρχει στην αγορά. Συν τοις άλλοις βοηθά με τον δικό του τρόπο να ξεκολλήσουν τα παιδιά από τις παιχνιδομηχανές, οι οποίες φορτώνουν με έτοιμες και βλαβερές εικόνες το μυαλό τους. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν στραφεί στο Subbuteo γι'αυτόν τον λόγο.

«Μου αρέσει να φτιάχνω δικά μου πράγματα, με ποιότητα και καλή τιμή. Σε αυτή τη δουλειά η εξέλιξη είναι σταδιακή», επισημαίνει και διηγείται την ιστορία πως ξεκίνησε να δημιουργεί τις δικές του φιγούρες. Γιατί μικρές και μεγάλες συγκυρίες τον οδήγησαν σε αυτό το μετερίζι, το οποίο παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον από ποδοσφαιρικής και συλλεκτικής πλευράς.

«Όταν έκανα μάστερ στα Οικονομικά στην Αγγλία είχα γνωρίσει έναν καθηγητή στατιστικής, ο οποίος ήταν τρελαμένος με το Subbuteo. Ο άνθρωπος, ο οποίος σήμερα είναι επίτιμος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Λέστερ, είχε συλλογή με 4.000 φιγούρες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά είχε φτιάξει με τη βοήθεια μαραγκού ξύλινο γήπεδο Subbuteo, το οποίο ήταν στην ουσία μακέτα του City Ground της Νότιγχαμ Φόρεστ. Εκείνος λοιπόν μου πρότεινε να φτιάχνω ομάδες. Στην αρχή έφτιαχνα μόνο για φίλους ως δώρα. Η απόφαση να κάνω το χόμπι επάγγελμα ήλθε το 2013, μετά από 12ετή επαγγελματική πορεία ως τραπεζικός υπάλληλος, η οποία διακόπηκε», αναφέρει στο Sportdog και αρχίζει να βγάζει από τα κουτιά τις ελληνικές ομάδες που έχει φτιάξει.

Στην αρχή παρουσιάζει την Εθνική Ελλάδας του 1989-90. Στη συνέχεια δείχνει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό με τους παίκτες της σεζόν 2019-2020 και ακολούθως εμφανίζει τον Ολυμπιακό της περιόδου 1973-74. Οι ομάδες τους φετινού Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έγιναν ανάρπαστες, γι'αυτό και δεν έδειξε τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Το Sportdog δεν θα μπορούσε να μη ρωτήσει τον Ανδρέα, ποιες είναι οι πιο περίεργες παραγγελίες που έχει δεχτεί. «Μου έχουν πει να φτιάξω φιγούρες του Starwars, ήρωες από κόμικς της Marvel και Lord of the Rings στο Subbuteo. Είναι δύσκολο να μετατρέψεις τον Darth Vader. Θέλει δουλειά και άλλα υλικά. Αυτές οι παραγγελίες όμως είναι περισσότερο για συλλογή παρά για παιχνίδι», απαντά.

Αφού ρίξαμε τις τελευταίες κλεφτές, αλλά συνάμα αχόρταγες ματιές, σε κάθε παιχνιδιάρικη γωνία του μαγαζιού μπήκαμε στον πειρασμό να προμηθευτούμε μία ομάδα. Ποια είναι δεν θα σας αποκαλύψουμε! Εξάλλου με ένα κλικ στο kits-models.gr μπορείτε να δείτε φανταστικά πράγματα.

 

Ακολουθείστε με στο Facebook: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Επισκεφτείτε το προσωπικό μου blog: xtypes.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags