Facebook Pixel Σοκάρει η εξομολόγηση παίκτη της Premier League για τον ρατσισμό που βιώνει στην Αγγλία
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-07 13:24:00

Σοκάρει η εξομολόγηση παίκτη της Premier League για τον ρατσισμό που βιώνει στην Αγγλία

Sportdog Team
Σοκάρει η εξομολόγηση παίκτη της Premier League για τον ρατσισμό που βιώνει στην Αγγλία

Μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, ο επιθετικός της Γουότφορντ, Αντρέ Γκρέι, έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα "Guardian" και εξομολογήθηκε τον ρατσισμό που βιώνει σε κάθε έκφανση της ζωής του στην Αγγλία.

"Δεν αφορά μόνο τον Τζορτζ Φλόιντ και τη βαρβαρότητα που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για το τι συμβαίνει στην Αγγλία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αισθάνομαι τυχερός που δεν έχουμε οπλισμένους αστυνομικούς στους δρόμους επειδή μας έχουν κολλήσει στερεότυπα και κρινόματε από αστυνομικούς και εδώ, όπως ακριβώς στις ΗΠΑ", είπε ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός και πρόσθεσε:

"Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω πόσες φορές έχω κρατηθεί ή έχω κάνει στην άκρη του δρόμου για να μου κάνουν έλεγχο. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω πάει σε μια ομάδα και δεν με έχει δεχθεί, πόσες φορές ένας αστυνομικός με ακολουθεί μέσα σε ένα κατάστημα.

Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές κάποιος με ρώτησε αν είμαι ποδοσφαιριστής γιατί βγήκα από ένα ωραίο αυτοκίνητο. Κοιτάξτε, στο τέλος της ημέρας, είμαι τρία άτομα σε αυτήν τη χώρα: Ποδοσφαιριστής, ράπερ ή έμπορος ναρκωτικών. Ετσι ειναι τα πράγματα.

Οι πορείες και οι διαδηλώσεις στην Μεγάλη Βρετανία δεν είναι μόνο για την αστυνομική βαρβαρότητα στην Αμερική, αλλά και για εδώ. Και το Παρίσι και σε όλο τον κόσμο. Είναι λόγω του συστηματικού ρατσισμού που υπάρχει παντού".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags