Facebook Pixel Premier League: Θα φύγει από το γήπεδο ο Ιγκάλο σε περίπτωση ρατσιστικής επίθεσης
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-07 16:40:00

Ατάκα-φωτιά από κορυφαίο επιθετικό: "Θα φύγω από το γήπεδο εάν..."

Sportdog Team
Ατάκα-φωτιά από κορυφαίο επιθετικό: "Θα φύγω από το γήπεδο εάν..."

Premier League: Ενώ ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίζεται από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό, ο Οντιόν Ιγκάλο, δηλώνει έτοιμος να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, σε περίπτωση που πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
 
    «Εάν αυτό συμβεί σ΄ εμένα, θα το αναφέρω στον διαιτητή και θα δω τι κάνει, αλλά εάν δεν αντιδράσει αναλόγως, θα φύγω από το γήπεδο», δήλωσε στο Sky Sports ο έμπειρος άσος, που αγωνίζεται ως δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στην Σανγκάη Σενχούα.


 
    «Είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβεί σε κανέναν παίκτη, αλλά ούτε σε κανέναν άνθρωπο στον κόσμο», επεσήμανε ο 30χρονος Νιγηριανός και πρόσθεσε: «Κατά την διάρκεια ενός αγώνα στην Κίνα, ένας παίκτης με εξύβρισε και μετά τον αγώνα δεν του έδωσα το χέρι. Πήγα κατ΄ ευθείαν στα αποδυτήρια -ήμουν θυμωμένος- και ανέφερα το πρόβλημα στην ομοσπονδία. Δεν επέμενα, απλά το τόνισα, αλλά δεν έδωσα συνέχεια γιατί δεν είμαι τέτοιος τύπος. Δεν μου αρέσει να δημιουργώ προβλήματα. Αλλά δεν νομίζω ότι ο ρατσισμός πρέπει να είναι ανεκτός σε καμία χώρα. Κανείς δεν πρέπει να ανέχεται τον ρατσισμό. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Παρά το χρώμα του δέρματός μας, είμαστε όλοι ίδιοι, ζούμε στον ίδιο κόσμο, στην ίδια ζωή. Πρόκειται για κάτι που δεν άρχισε σήμερα και δεν πρόκειται να τελειώσει σήμερα. Θα χρειασθεί χρόνο. Αγωνιζόμαστε τώρα για να αποκοπεί, επιτέλους, η επόμενη γενιά από τον ρατσισμό. Πρέπει να αρχίσουμε από την νέα γενιά, να τους εκπαιδεύσουμε, να τους κάνουμε να δουν, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ανθρωπότητα και όχι για τα χρώματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags