ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στα πλέι οφ, αφού έφυγε νικητής για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι πρωταθλήματος στην Τούμπα και εξασφάλισε ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου, όντας πλέον 17 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη σε ένα... κλασικό γκολ, το οποίο οι οπαδοί του έχουν δει ουκ ολίγες φορές τη φετινή σεζόν. Δηλαδή, με το μαγικό δίδυμο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να συνεργάζεται, με τον πρώτο να "σερβίρει" και τον δεύτερο να σκοράρει.

Αξίζει να σταθούμε ιδιαιτέρως στην προσφορά του Βαλμπουενά, που για ακόμα ένα παιχνίδι αποδείχθηκε "λίρα εκατό" για τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Πορτογάλος τον περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή, παρά τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Γάλλος διεθνής έγινε καλά την... τελευταία στιγμή και ο προπονητής του τον προτίμησε για την αρχική ενδεκάδα, αφήνοντας ξανά τον Κώστα Φορτούνη στον πάγκο.

Ο Μαρτίνς αισθάνεται σίγουρα δικαιωμένος για την επιλογή του, βλέποντας τον 35χρονο Βαλμπουενά να τα δίνει όλα προερχόμενος από τραυματισμό και τελικά να αποδεικνύεται το "κλειδί" για τη νίκη. Και μάλιστα σε μια φάση, στο 23', που ο Γάλλος πρέσαρε και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βιεϊρίνια για να κλέψει την μπάλα και να δώσει έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί.

Δικαιωμένος μπορεί να νιώθει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Βαλμπουενά για να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό.

Κατά τα άλλα, ο Ελ Αραμπί απέδειξε πως ούτε η διακοπή στάθηκε ικανή να τον "παγώσει". Συνέχισε από εκεί ακριβώς που είχε σταματήσει, πετυχαίνοντας ένα ακόμα γκολ σε μεγάλο παιχνίδι και φτάνοντας τα 18 στο φετινό πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι για τον Ολυμπιακό συμπεριλαμβάνεται και η εξαιρετική παρουσία του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος είχε ακούσει πολλά για τις τελευταίες εμφανίσεις του προ κορωνοϊό. Στην Τούμπα όμως έδειξε τον παλιό καλό εαυτό του με... αρχοντική εμφάνιση στα μετόπισθεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτη ενημέρωση: Χαμός έξω από την Τούμπα μετά την "κηδεία" από Ολυμπιακό!