Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Xαμός με τις... σκούπες του Σαββίδη - Ποιους παίκτες θέλει να... καθαρίσει;
| 2020-06-09 12:15:00

Xαμός με τις... σκούπες Σαββίδη! Δεν ήταν για τον Φερέιρα - Ποιους παίκτες θέλει να... καθαρίσει;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Xαμός με τις... σκούπες Σαββίδη! Δεν ήταν για τον Φερέιρα - Ποιους παίκτες θέλει να... καθαρίσει;

Σκούπες. Αυτό ήταν το μήνυμα με το σχετικό εικονίδιο που επίλεξε ο Γιώργος Σαββίδης να περάσει μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των play-off. Προφανής ο συμβολισμός σίγουρα, παράλληλα όμως και... εύκολος, τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή προκειμένου να "παίξει" με το θυμικό του επίσης προφανώς αγανακτισμένου κόσμου του Δικεφάλου.

Το λογικό θα ήταν πως εφόσον μπαίνουμε σε διαδικασία ερμηνείας του... χρησμού του Γιώργου Σαββίδη, ο πρώτος στο οποίο θα πήγαινε το μυαλό είναι ο Αμπέλ Φερέιρα. Δεδομένα όμως, όπως γνωρίζει το sportdog και η χθεσινή μέρα πέρασε χωρίς καμία "ανησυχητική" για την παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο του ΠΑOΚ επικοινωνία.

Εννοείται πως δεν αποτελεί το μόνο κριτήριο, ειδικά εφόσον η διοίκηση του Δικέφαλου φροντίζει μέσω διαρροών να μεταφέρει την ενόχλησή της προς τον Φερέιρα, αυξάνοντας την πίεση προς το πρόσωπό του. Τα δεδομένα πάντως παραμένουν τα ίδια για Πορτογάλο: διατηρείται εδώ και μήνες στα ηνία του ΠΑOΚ μόνο και μόνο εξαιτίας της αποζημίωσης που έχει λαμβάνει σε περίπτωση απόλυσης, αποζημίωσης που δεν "σηκώνει" η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του συλλόγου και που εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα της όποιας σκέψης των διοικούντων τον ΠΑOΚ.

Όπως προέκυψε από τα όσα μάζεψε μεταμεσονύχτια ο "σκύλος", το ποστάρισμα του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ αφορούσε κυρίως τους ποδοσφαιριστές. Το θέμα όμως είναι: από τους 16 που αγωνίστηκαν το βράδυ της Κυριακής ποιους θεωρεί ο Σαββίδης πως πρέπει να τους… πάρει με τις σκούπες; Τον Πασχαλάκη που προσπαθεί ο ΠΑOΚ να διώξει, αλλά δεν έχει καταφέρει;

Τον Βαρέλα που θα… εύχονταν ο ΠΑOΚ να διώξει, αλλά με την περυσινή ανανέωση ο Αφρικανός δεν το κουνάει; Τον Βιεϊρίνια που είναι σε διαδικασία ανανέωσης; Τον Μάτος που εντάσσεται σε ανάλογο πλαίσιο; Τον Μαουρίσιο, που από εκεί που ήμασταν σίγουροι πως φεύγει, ο τραυματισμός του Αουγκούστο παρουσίασε τη διοίκηση να το σκέφτεται ξανά; Τον Μιχάι που έπαιξε προχθές για δεύτερη φορά βασικός;

Τον Λημνιό; Τον Ελ Καντουρί που "διαφημίζει" ο ΠΑOΚ πως υπάρχει συμφωνία να φύγει αν βρει πρόταση, αλλά αυτό ισχύει εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο χωρίς -όταν φτάνουμε στο... αμήν- να γίνεται κάτι; Τον Μπίσεσβαρ που έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο, όπως και ο Πέλκας που μπήκε στη θέση του; Τον Σβιντέρσκι, από τον οποίο περιμένουν προτάσεις στον ΠΑOΚ, όπως και από τον Ακπομ, επίσης με έναν χρόνο ακόμη στο συμβόλαι;o του; Τον πιτσιρικά Τζόλη ή τον "κύριο 3,5 εκατ. ευρώ Εσίτι", τον οποίο πολύ θα ήθελαν να ξεφορτωθούν στην Τούμπα, ναι, αλλά άλλο η πρόθεση και επιθυμία και άλλο η δυνατότητα.

Κάποιος λοιπόν -πλην του Εσίτι, για τον οποίο πάντως κανείς δεν μπορεί να επισυνάψει αδιαφορία ή πρόκληση...- δεν υπάρχει που να δικαιολογεί "σκούπες" από το προχθεσινό ρόστερ του ΠΑOΚ. Αν η σχετική αναφορά του Γιώργου Σαββίδη ήταν για τον Βέρνμπλουμ και τον Στοχ, που δεν έπαιξαν, δεν ήταν στην αποστολή και είναι γνωστό εδώ και καιρό πως είναι τα "μαύρα" πρόβατα και των ανθρώπων του Δικεφάλου, τότε εμείς δεν έχουν να προσθέσουμε κάτι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Έφαγε" τον πρώτο ο Σαββίδης μετά τον Ολυμπιακό! Τελείωσε top όνομα, συμφώνησε ήδη με άλλη ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags