Facebook Pixel Ασύλληπτα νούμερα: Αυτός είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο - "Πουθενά" Μέσι, Κριστιάνο!
| 2020-06-09 11:52:00

Ασύλληπτα νούμερα: Αυτός είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο - "Πουθενά" Μέσι, Κριστιάνο!

Sportdog Team
Ασύλληπτα νούμερα: Αυτός είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο - "Πουθενά" Μέσι, Κριστιάνο!

Παρά το γεγονός, ότι οι επαΐοντες ανά την υφήλιο, εκτιμούν πως η πανδημία του κορωνοϊού, θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική κρίση στον πλανήτη, το CIES διατηρεί αμετάβλητη την αξία του Κιλιάν Εμπαπέ στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο».

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο που εφαρμόζει το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, κοστολογείται στα 259,2 εκατομμύρια ευρώ!

Η σχετική μελέτη αφορά σε 100 ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής, βρίσκεται επικεφαλής του καταλόγου και ακολουθούμενος από τέσσερις Αγγλους. Πρόκειται για τον Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι (194,7 εκ. ευρώ), τον Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ (179,1), τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ της Λίβερπουλ (171,1)  και τον Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (152,3).

Στα 33 του, πλέον, ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην 21η (!) θέση με εκτιμώμενη αξία τα 100,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ... μακράν ακολουθεί από το Νο 70 (!) ο Κριστιάνο Ρονάλντο που «αξίζει» 62,8 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα πάντα με το CIES, από τους 100 ποδοσφαιριστές που μπήκαν στον κατάλογο, μόλις 22 έχουν υπολογιζόμενη αξία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 19χρονος Καναδός άσος της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις, είναι ο νεότερος στον σχετικό πίνακα (σ.σ. 9ος με 133,5 εκ. ευρώ), ενώ ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος, βρίσκεται στην 15η θέση με εκτιμώμενη αξία 107,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πιό... ακριβοί παίκτες ανά θέση, είναι ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Εντερσον Μοράες (86,8 εκ. ευρώ), ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, Ματάϊς Ντε Λιχτ (104,7 εκ. ευρώ), ο οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Ολλανδός αμυντικός μέσος της Μπαρτσελόνα, Φρένκι Ντε Γιονγκ (102,1 εκ. ευρώ), ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Μπρούνο Φερνάντες (104,9 εκ. ευρώ) και φυσικά ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags