Facebook Pixel Sportdog.gr | Βέρντε: "Άσχημη η πρώτη εντύπωση – Δεν έχει νόημα να παίζουμε – Πολύ παράξενη η επιστροφή"
| 2020-06-09 17:51:00

Βέρντε: "Άσχημη η πρώτη εντύπωση – Δεν έχει νόημα να παίζουμε – Πολύ παράξενη η επιστροφή"

Sportdog Team
Βέρντε: "Άσχημη η πρώτη εντύπωση – Δεν έχει νόημα να παίζουμε – Πολύ παράξενη η επιστροφή"

ΑΕΚ: Ο Ντανιέλε Βέρντε μίλησε για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ο Ιταλός άσος παραχώρησε συνέντευξη στο Il Romanista και σχολίασε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, την απουσία του κόσμου αλλά και τα μέτρα που τηρούνται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βέρντε:

Πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα: «Δεν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση όσο σε άλλες χώρες. Τα κρούσματα και οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα έμειναν χαμηλά για αυτό και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η δράση στο πρωτάθλημα. Με τα απαραίτητα μέτρα πάντα».

Πως πέρασες στην καραντίνα; «Ήμουν μόνος στην Ελλάδα. Η οικογένειά μου έμεινε στην Ιταλία και θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες. Υπήρξε και εδώ lockdown όπως παντού. Σεβάστηκα όλα τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και έμεινα σπίτι όπως όλοι. Χωρίς τη γυναίκα και τη κόρη μου ήταν πολύ δύσκολο. Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία και βοηθά με κάποιον τρόπο».

Συμφωνείς με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος; «Πρέπει να πω ότι ήταν δύσκολα χωρίς ποδόσφαιρο όλο αυτό το καιρό. Η σκέψη της επιστροφής στη δράση μου έδινε ώθηση κάθε μέρα. Αλλά πιστεύω ότι με όλα όσα έχουν γίνει με την πανδημία, η τελική επιστροφής στη δράση ήταν κατά κάποιον τρόπο επιτηδευμένη».

Φοβάσαι την έκθεση στον ιό; «Πάνω από όλα υπάρχει ο φόβος του να φέρω τον ιό στο σπίτι. Θα είμαι πολύ προσεκτικός και θα παίρνω πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει ο κίνδυνος να μολύνω τη κόρη μου. Ευτυχώς, στην Ελλάδα τα δεδομένα είναι καθησυχαστικά, αλλά δεν θα χαλαρώσω όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης».

Τι περιλαμβάνει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης του ιού στην Ελλάδα: «Φτάσαμε στο γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας και φορούσαμε όλοι μάσκες. Στα αποδυτήρια κρατάμε αποστάσεις και στον πάγκο καθόμαστε με ένα μέτρο απόσταση. Στον αγωνιστικό χώρο είναι περίεργο γιατί δεν μπορεί να αγκαλιαστείς με τους συμπαίκτες σου μετά από ένα γκολ. Όπως και στην Ιταλία, έτσι και εδώ, αν μια ομάδα έχει κρούσμα τα πάντα παγώνουν και μπαίνεις σε καραντίνα».

Πως νιώθεις που επέστρεψες στην δράση; «Η πρώτη εντύπωση ήταν άσχημη. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα και τον ρυθμό του αγώνα, ήταν σα να παίζουμε φιλικό. Ειδικά στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ παράξενο να πρέπει να έρχεσαι σε επαφή με τους αντιπάλους σου. Δεν νιώθουν τόσο ασφαλής όσο όταν είσαι με τους συμπαίκτες σου. Όταν όμως καταλαβαίνεις πως πρέπει να γυρίσεις τον… διακόπτη και να συγκεντρωθείς, το παιχνίδι αποκτά ρυθμό. Θα πρέπει να το συνηθίσουμε για να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών; «Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Παίζω για τον κόσμο. Αισθανόμενος την ζεστασιά και την ώθηση που σου δίνει ο κόσμος στην κερκίδα, νιώθω ότι μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω. Έτσι, το θέαμα έχει επηρεαστεί. Δεν έχει νόημα για εμένα για να παίζουμε χωρίς κόσμο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags