Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν όταν τα καρνέ ήταν ακόμη ψηλά!
| 2020-06-11 04:34:00

Ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν όταν τα καρνέ ήταν ακόμη ψηλά!

Sportdog Team
Ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν όταν τα καρνέ ήταν ακόμη ψηλά!

Ποδοσφαιριστές που κρέμασαν τα παπούτσια τους όσο ακόμη είχαν υψηλή χρηματιστηριακή αξία και έμειναν αξέχαστοι αφού αποσύρθηκαν με “πανάκριβο” τρόπο.

Οι 5 ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν σε τέτοια φάση της καριέρας τους που ακόμη ήταν ψηλά στη λίστα των ακριβοπληρωμένων παικτών.

Ντιν Άστον

Ο Ντιν Άστον αποφάσισε να αποσυρθεί στα 26 χρόνια του με την τελευταία ομάδα να είναι η Γουεστ Χαμ. Ο επιθετικός το 2009 που αποφάσισε να τερματίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του βρισκόταν ούτε λίγο ούτε πολύ στα 8,5 εκ.€ και είχε μια αρκετά ικανοποιητική πορεία μέχρι τότε. Στην Premier League είχε εμφανιστεί συνολικά 62 φορές, έχοντας 4.345 λεπτά συμμετοχής. Τα γκολ του ανέρχονταν σε 22 ενώ είχε μόλις 2 ασίστ. Μάλιστα, τη σεζόν 2007/08 είχε ανακηρυχθεί σε πρώτο σκόρερ για τη Γουεστ Χαμ.

Παβέλ Νεντβεντ

Ο Τσέχος μέσος στα 36 του θέλησε να φύγει από την ενεργό δράση και τον Ιούλιο του 2009 ο παίκτης της Γιουβέντους ανακοίνωσε την απόσυρσή του. Η αξία του εκείνη την περίοδο άγγιζε τα 9 εκ.€ και ο Νεντβεντ είχε πετύχει πολλά μέχρι τότε. Έμεινε στην ιταλική ομάδα για 8 χρόνια όταν η Γηραιά Κυρία τον κατέκτησε έναντι 38,7 εκ.€ από τη Λάτσιο. Αυτό που είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι είχε την ικανότητα να σουτάρει και με τα δύο πόδια.

Γουίλ Σανιόλ

Ο Γάλλος αμυντικός τερμάτισε την καριέρα του και αυτός το 2009 -μάλλον ήταν κομβική χρονιά αποφάσεων- αλλά βρισκόταν σε ακόμη πιο υψηλή θέση από τους προαναφερθέντες καθώς μετρούσε ήδη 9,5 εκ.€. Δεν τα λες και λίγα για το 31χρονο που έμεινε για 9 χρόνια στη Μπάγερν Μονάχου και εμφανίστηκε σε 184 παιχνίδια. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν αξιοσημείωτος καθώς έφθασε τα 14.911 λεπτά ενεργού συμμετοχής πετυχαίνοντας 7 γκολ στη Bundesliga.

Φίλιπ Λαμ

Ο Γερμανός παίκτης της Μπάγερν Μονάχου έληξε την πορεία του στα γήπεδα τον Ιούλιο του 2017, κάτι που τον κατατάσσει ως τον πιο πρόσφατο από τη λίστα που εξετάζουμε. Παρ’όλα αυτά, στα 33 του και έπειτα από παραμονή 12 συναπτών ετών στο γερμανικό σύλλογο έφθασε να αποσυρθεί μετρώντας 11 εκ.€, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό εν καιρό παγκόσμιας κρίσης. Μάλιστα, το 2013 που ήταν και η καλύτερη χρονιά του έφθασε να υπολογίζεται στα 30 εκ.€, ενώ το 2017 πήρε και το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Ζινεντίν Ζιντάν

Τα λόγια είναι περιττά για το ζωντανό θρύλο της Ρεάλ. Ο μέσος που έχει διακριθεί πολλάκις για τις επιδόσεις τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα για να συνεχίσει την πορεία του ως προπονητής σε ηλικία 34 ετών. Το 2006 που πήρε αυτή την απόφαση άγγιξε τα 12,5 εκ.€ κάτι που τον κατατάσσει στην κορυφή των πλέον ακριβοπληρωμένων παικτών στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Τα καταρθώματά του πολλά και γνωστά. Ο Ζιντάν έχει συμμετάσχει σχεδόν παντού, έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γαλλίας το 1998, ενώ σε όλη την καριέρα του έχει παίξει 48.389 λεπτά πετυχαίνοντας 117 γκολ.

ΠΗΓΗ: sportified.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags