Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός είναι ο νέος Πίρλο! Θα γίνει μήλο της Έριδος στο μεταγραφικό παζάρι
| 2020-06-11 06:35:00

Αυτός είναι ο νέος Πίρλο! Θα γίνει μήλο της Έριδος στο μεταγραφικό παζάρι

Sportdog Team
Αυτός είναι ο νέος Πίρλο! Θα γίνει μήλο της Έριδος στο μεταγραφικό παζάρι

Στις 13 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, οι σκανδιναβικές χώρες αλλά και κάποιες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ιταλία και η Μάλτα, τιμούν τη γιορτή της Αγίας Λουκίας (Santa Lucia). Θεωρείται η γιορτή του φωτός σε μια εποχή του χρόνου όπου κυριαρχεί το σκοτάδι (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο η 13η Δεκεμβρίου είναι η μικρότερη μέρα του χρόνου) και παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη του δωδεκαήμερου των γιορτών, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ένα από τα έθιμα της συγκεκριμένης ημέρας θέλει τα παιδιά να γράφουν ένα γράμμα προς τη Santa Lucia. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2010, ένας 10χρονος πιτσιρικάς από το Sant'Angelo Lodigiano, μία κωμόπολη της Λομβαρδίας σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Μιλάνου, έγραφε έπειτα από παρότρυνση της γιαγιάς του, Gina, το δικό του γράμμα προς την οσία. Περιείχε μόνο μία ερώτηση: Θα μπορέσω να γίνω ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω;

Μόνο αγάπη για τη γιαγιά Gina

Από τότε έχει περάσει μία δεκαετία και ο πιτσιρικάς -ναι, σωστά κατάλαβες, ονομάζεται Sandro Tonali- έχει κλείσει εδώ και ένα μήνα τα 20. Σε λίγες ημέρες θα αποτελέσει το μήλον της έριδος στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται ο επόμενος μεγάλος μετρονόμος της ποδοσφαιρικής πιάτσας. Ίσως η προτροπή της γιαγιάς Gina ώστε να γράψει εκείνο το γράμμα να έπιασε τόπο.

Ο εγγονός της, παίκτης της Μπρέσια για λίγο ακόμη, φέρει εδώ και μερικά χρόνια τον χαρακτηρισμό του νέου Pirlo και παίζει ως regista (αμυντικός χαφ/deeplying playmaker). Το ενδιαφέρον για τον Tonali είναι δεδομένο και δεν περιορίζεται μόνο εντός των συνόρων της γείτονος χώρας. Πέρα από τις Ίντερ, Γιουβέντους, Μίλαν και οι Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν τον έχουν στα ραντάρ τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκείνα τα περίφημα Χριστούγεννα του 2010, ο νεότερος εαυτός του Tonali είχε γράψει γράμμα (και) στον Άη Βασίλη. Του ζητούσε μία φανέλα της Μίλαν, μαζί με σορτσάκι και κάλτσες και μία της Ίντερ, ομάδα που υποστήριζε όλη η οικογένεια.

H σύγκριση με τον Pirlo

Το μαλλί και το εν γένει παρουσιαστικό του δεν είναι τα μόνα κοινά με τον σπουδαίο Ιταλό μαέστρο που φόρεσε τις φανέλες της Μπρέσια, της Ίντερ, της Μίλαν και της Γιουβέντους: Υψηλή αντίληψη και τεχνική, παρόμοια αυθάδεια στην πρώτη τους χρονιά σε υψηλό επίπεδο, ψυχραιμία στο γήπεδο και κλάση είναι κάποια ακόμη από αυτά. Ο μύθος λέει ότι ένας Ιταλός δημοσιογράφος τον είχε δει σε μία από τις πρώτες τους προπονήσεις με την αντρική ομάδα της Μπρέσια και του το κόλλησε αμέσως. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο του Daniele De Rossi ή του Marek Hamsik. Ο ίδιος πάντως είχε ένα άλλο είδωλο κατά την εφηβεία του, τον Gennaro Gattuso. Μετέπειτα λάτρεψε το παιχνίδι του Luka Modric.

Οι πληροφορίες θέλουν την Ίντερ να είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στην απόκτησή του, προσφέροντας στην Μπρέσια €40.000.000 συν κάποιον ή κάποιους από τους Matteo Politano, Yann Karamoh και Gabriel Gabigol Barbosa, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ηγέτη στον χώρο του κέντρου για την επόμενη δεκαετία. Οι προσδοκίες για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή, που μάλιστα έχει και 3 συμμετοχές με τη Σκουάντρα Ατζούρα, δεν παύουν να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Ο ίδιος, έχοντας πάρει την απάντησή του από την Αγία Λουκία, θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, περιμένοντας τις επόμενες προκλήσεις της καριέρας του. Ίσως η μοίρα να τον προορίζει να ξεπεράσει ακόμη και τον Pirlo.

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags