Η πρωινή δημοσίευση, χτες, από Ισραήλ ότι ο Βλάντιμιρ Ιβιτς έχει δεχτεί κρούση/βολιδοσκόπηση από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να εξεταστούν οι προθέσεις του σε ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τούμπα ήταν το πρώτο, σαφές, «καμπανάκι» για το τι συμβαίνει και το τι γίνεται στον «δικέφαλο».

Και μπορεί κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας να υποχώρησε αρκετά το θέμα της επιστροφής του Σέρβου τεχνικού, αφού σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν και από το ρεπορτάζ του «σκύλου», μπορεί η προσέγγιση να μην αμφισβητείται (υπάρχουν άλλωστε δίαυλοι που κρατάνε τα κανάλια της επικοινωνίας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ιβιτς ορθάνοιχτα…), ωστόσο ο ίδιος ο Ιβιτς δεν φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη.

Δεν το έκανε και πριν πάει στη Μακάμπι, όταν και τότε ο Ιβάν Σαββίδης, προσωπικά, πίεσε πολύ για να επιστρέψει και να αναλάβει εκ νέου τον ΠΑΟΚ, δεν φαίνεται «ψημένος» να υπαναχωρήσει ούτε και τώρα, θέλοντας να εξαργυρώσει τα δύο (πολύ άνετα) σερί πρωταθλήματα που κατέκτησε στο Ισραήλ, διεκδικώντας είτε έναν (προπονητικό) προβιβασμό σε προηγμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη είτε οικονομική αναβάθμιση με συμβόλαιο σε ποδοσφαιρικά «ελ ντοράντο» (Αραβία, Κίνα κτλ).

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη σαφέστατη, δημόσια κρίση του Άμπελ Φερέιρα. Ηρθε η διαρροή για το σαφέστατο μήνυμα που μετέφερε ο Ιβάν Σαββίδης προς όλους τους συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ χτες το απόγευμα και η κατάσταση αποσαφηνίστηκε. Το «όλοι κρίνονται» που είναι και ο τίτλος του μηνύματος δεν αφορά προφανώς μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά – και πιθανότατα κυρίως – και τον Πορτογάλο προπονητή.  

Μπορεί να μην του έχει μεταφερθεί κάτι κατ’ ιδίαν, να μην του έχει μεταφερθεί δυσαρέσκεια, ή διοικητικός προβληματισμός και πίεση για αλλαγή αποτελεσμάτων και εικόνας, αλλά… δεν χρειάζεται κιόλας! Τα πράγματα και η κατάσταση είναι σαφή και θέλουν τον Πορτογάλο να παίζει και αυτός ρέστα ως το τέλος της σεζόν, κρινόμενος πλέον όχι μόνο από το αν καταφέρει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση στα play-off και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ουσιαστικά κρινόμενος σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα.

Και, όπως είπαμε στον sportdog από χτες, μπορεί οι περιορισμοί που υπάρχουν λόγω FFP να καθιστούν δύσκολη λόγω αποζημίωσης την απόλυσή του, είναι όμως δεδομένη απόφαση – για την οποία μάλιστα είναι ενήμερος και ο νέος τεχνικός διευθυντής Όλαφ Ρέμπε – αν διαπιστωθεί πως… δεν πάει παρακάτω, να γίνει η «θυσία» με την απόφαση απόλυσης του Πορτογάλου, ακόμη και σε βάρος άλλων, οικονομικών, εκκρεμοτήτων του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη εξέλιξη στον ΠΑΟΚ - Τραβάει τα μαλλιά του ο Σαββίδης - "Ρουκέτα" από την UEFA!