Facebook Pixel Απίστευτος Καρέρα - Έφερε στην ΑΕΚ τον... κομμένο του Ίβιτς!
| 2020-06-12 11:26:00

Απίστευτος Καρέρα! Έφερε στην ΑΕΚ τον... κομμένο του Ίβιτς - "Ξηλώθηκε" ο Τίγρης - Τεράστιο ρίσκο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτος Καρέρα! Έφερε στην ΑΕΚ τον... κομμένο του Ίβιτς - "Ξηλώθηκε" ο Τίγρης - Τεράστιο ρίσκο

ΑΕΚ: Από χθες το βράδυ λοιπόν βρίσκεται στην Αθήνα ο Μπράιτ Ενομπακάρε. Ο 22χρονος Νιγηριανός, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα αποτελέσει την πρώτη μετά κορωνοϊού μεταγραφή ελληνικής ομάδας. Σε θέση και ρόλο που κανείς δεν περίμενε πως η Ένωση θα ενδιαφέρονταν.

Είτε πρόκειται για δεκάρι, όπως ο ίδιος λέει πως αρέσκεται να παίζει περισσότερο από κάθε άλλη θέση, είτε πρόκειται για επιθετικό, η AEK είναι... γεμάτη σε αυτές τις θέσεις. Μάνταλος, Λιβάγια "κυριαρχούν" στον πρώτο ρόλο, Ολιβέιρα, Αραούχο (και εν δυνάμει, παρότι ο Καρέρα ξεκάθαρα δεν φαίνεται πως τον υπολογίζει για εκεί) στον δεύτερο.

Πέραν των υπολοίπων φυσικά, οι ίδιοι οι άνθρωποι της AΕΚ τόνιζαν πως οι μόνες μεταγραφικές προτεραιότητες  της ομάδας είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ και του (συμπληρωματικού) αριστερού μπακ. Τίποτα περισσότερο. Εκτός φυσικά των όσων ενδεχομένως προκύψουν με τα όσα γίνονται με τις εκκρεμότητες που παρουσιάζονται στη θέση των στόπερ.

Αλλά, εν προκειμένω τώρα για τον Ενομπακάρε. Αυτός που επέμεινε για την απόκτησή του, παρότι ο Νιγηριανός είχε "κοπεί" δύο τουλάχιστον φορές από τον Ίλια Ίβιτς, ήταν ο ίδιος ο Μάσιμο Καρέρα. Και με δικούς του συνεργάτες φρόντισε να είναι αυτός που "έκλεισε" ουσιαστικά το deal παρουσιάζοντας το ως τελειωμένο στη διοίκηση της Ενωσης και αφήνοντας την να προχωρήσει στα... τυπικά.

Οπερ και εγένετο, ύστερα από ένα τσεκάρισμα του Ενομπακάρε και την εξ αυτού απόφαση πως το δεδομένο ρίσκο που συνεπάγεται η απόκτησή του (λόγω των όσων πληροφορήθηκαν στην ΑΕΚ για τον επαγγελματισμό του 22χρονου επιθετικού) αντισταθμίζεται από το νεαρό της ηλικίας του και από τη μικρή, πρακτικά, επένδυση.

Οσο μπορεί να θεωρηθεί μικρή ένα τριετές συμβόλαιο της τάξης των 900.000 ευρώ συνολικά για έναν πλεονάζοντα (βάσει θέσης) ποδοσφαιριστή, την ώρα που -για παράδειγμα- ο Ίβιτς για το ίδιο χρονικό διάστημα καλείται να βρει παίκτη για τον οποίο "καίγεται" η AΕΚ, έναν αριστερό μπακ δηλαδή, έχοντας μπάτζετ περίπου 20% μικρότερο.

Είπαμε όμως. Επιλογή, χειρισμός, πειθώ Καρέρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα στα τηλεοπτικά! Τεράστιο κανάλι μπαίνει "σφήνα" στη Nova - "Κλέβει" ομάδες - Θα γίνει χαμός!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags