Facebook Pixel ΑΕΚ: "Moυ θυμίζει Γιακουμάκη, παίζει ξύλο - Δεν τον πιάνεις ούτε με λάσο - Θα κάνει πάρτι"
| 2020-06-13 19:10:00

"Moυ θυμίζει Γιακουμάκη, παίζει ξύλο - Δεν τον πιάνεις ούτε με λάσο - Θα κάνει πάρτι στην ΑΕΚ"

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Moυ θυμίζει Γιακουμάκη, παίζει ξύλο - Δεν τον πιάνεις ούτε με λάσο - Θα κάνει πάρτι στην ΑΕΚ"

ΑΕΚ: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αφίχθη στην Ελλάδα εν μέσω κορωνοϊού είναι ο Μπράιτ Ενομπακάρε, ο οποίος ήρθε το βράδυ της Πέμπτης (11/6) στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά πια την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο 22χρονος Αγγλονιγηριανός μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο κάτι που δεδομένα προκαλεί προβληματισμό εξαιτίας του βιογραφικού του. «Είχε ξεκινήσει ενθαρρυντικά στη Γουλβς. Τον είχαν σε υπόληψη. Περίμεναν να τους βγει. Δεν εξελίχθηκε όμως», αναφέρει στο sportdog ο υπεύθυνος της Τσάνμπιονσιπ στην εφημερίδα Match Money, Αντώνης Τσούτης.

Ο παίκτης τον Αύγουστο του 2018 δόθηκε δανεικός στην Κίλμαρνοκ με την οποία αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια στην σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ χωρίς να έχει ιδιαίτερη παρουσία. Στα μισά της χρονιάς δόθηκε δανεικός στην Κόβεντρι στην οποία έμεινε μέχρι τον Μάιο του 2019, έχοντας συμπληρώσει 18 παιχνίδια, 6 γκολ και 3 ασίστ στη Λιγκ 1. Στη Γουίγκαν φέτος μέτρησε μόνο δύο 45λεπτα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; «Είναι δυνατό παιδί με βαρύ κορμί. Δεν είναι όμως ούτε ιδιαίτερα ψηλός (1,80), για να πούμε ότι μπορεί να βοηθήσει στον αέρα, ούτε εκρηκτικός. Θυμίζει Γιακουμάκη. Είναι αυτός που θα παίξει ξύλο. Μέσα στην περιοχή έχει ένα ξεπέταγμα. Δεν είναι όμως πολύ γρήγορος. Δεν είναι ο φορ που θα πετάξει τη μπάλα μπροστά και δεν θα μπορείς να τον πιάσεις ούτε με λάσο», απαντά ο ειδικός του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος επισημαίνει για τον παίκτη, ότι «είναι σε μία ηλικία που έπρεπε να είχε κάνει το ξεπέταγμα. Όταν δεν το έχει κάνει στην Κόβεντρι για να τον προχωρήσουν πού θα το κάνει;».

Όπως υποστηρίζει πάντως ο συνάδελφος, δεν πρέπει να δούμε την περίπτωσή του με καχυποψία. «Έχω δει και παίκτες που έπιασαν, ενώ το βιογραφικό τους δεν ήταν τόσο γεμάτο. Δεν είναι κακός παίκτης. Είναι εντελώς διαφορετικά πρωταθλήματα το αγγλικό με το ελληνικό. Ένας παίκτης που μπορεί να μην έχει πιάσει στην Τσάμπιονσιπ δεν είναι κακός για την Ελλάδα. Γιατί η Τσάμπιονσιπ είναι πέντε επίπεδα πάνω από την Ελλάδα. Οπότε κατά αντιστοιχία δεν μπορώ να πω ότι δεν πήγε καλά στο Νησί, γιατί να τον πάρει η ΑΕΚ; Μπορεί εδώ με τις άμυνες που θα βρει, να κάνει πάρτι. Στην Αγγλία δεν του βγήκε. Είναι και λίγο επιρρεπής στους τραυματισμούς. Δεν είναι παίκτης που θα βγάλει μία σεζόν χωρίς προβλήματα. Δεν είναι μεταγραφή αεροδρομίου. Για μένα είναι ερωτηματικό. Μπορεί και να πιάσει», αναφέρει.

Έχει θέση ανάμεσα στους υπάρχοντες επιθετικούς που έχει η ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή; «Δεν έχει καμία σχέση με τη γκάμα των φορ που έχει αυτήν τη στιγμή η ΑΕΚ. Είναι ένα επίπεδο κάτω από Ολιβέιρα και Αραούχο. Είναι ένα αξιοπρεπές μπακ απ», καταλήγει ο Αντώνης Τσούτης μιλώντας στο sportdog.

Η υπόθεση του Ενομπακάρε φέρει τη... σφραγίδα του Μάσιμο Καρέρα, έπειτα από εισήγηση συνεργάτη του Κόντε και όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ δεν συνδέεται με την αναζήτηση παίκτη στο αριστερό ακρο της επίθεσης! Έτσι και αλλιώς ο Αγγλονιγηριανός μετρά όλα και όλα 4 παιχνίδια στην καριέρα του ως αριστερός εξτρέμ. Η βασική του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης ή να παίζει πίσω από τον στράικερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος χαμός με Γκαρσία - Τα έχουν... πάρει μαζί του - Έτσι τον "κλέβει" ο Ολυμπιακός από Άρη, ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags