Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τον θέλει η Άρσεναλ, πάει Ολυμπιακό"
| 2020-06-14 18:02:00

"Τον θέλει η Άρσεναλ, πάει Ολυμπιακό - Απίστευτα δυνατός και μπαλαδόρος - Σαν τον Γκνάμπρι"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τον θέλει η Άρσεναλ, πάει Ολυμπιακό - Απίστευτα δυνατός και μπαλαδόρος - Σαν τον Γκνάμπρι"

Ολυμπιακός: Για την απόκτηση του Ντέγιαν Ζούκιτς ετοιμάζεται να κινηθεί ο Ολυμπιακός σύμφωνα με σενάρια από το εξωτερικό. Πρόκειται για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό της Βοϊβοντίνα, ο οποίος φέτος μέτρησε έξι γκολ σε 28 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου στη Σερβία.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπάτσκι Γιάρακ του Νόβισαντ, μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα και ήδη εκτός από τους Πειραιώτες υπάρχει φλερτ από άλλους μεγάλους συλλόγους όπως οι Ίντερ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Λέστερ, Έβερτον και Σαουθάμπτον.

Για την υπόθεση του Σέρβου παίκτη μίλησε στο Sportdog ο ρεπόρτερ της Βοϊβοντίνα στην ιστοσελίδα “Mondo.rs”, Μιλουτίν Βούισιτς.

Τι ισχύει για όσα ακούγονται για τον παίκτη και τον Ολυμπιακό;

«Έχει ακουστεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Υπάρχουν επίσης φήμες για Τότεναμ και Άρσεναλ, η Βοϊβοντίνα όμως δεν επιβεβαιώνει καμία από αυτές τις ιστορίες. Πιστεύω όμως, ότι είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό, επειδή για την Αγγλία απαιτούνται ειδικές καταστάσεις για να παίξει εκεί».

Ποια είναι η ιστορία που συνοδεύει τον Ζούκιτς;

«Ο Ζούκιτς είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά της Βοϊβοντίνα. Υπάρχουν επίσης ο Μιχαΐλο Νέσκοβιτς και ο Μιχαΐλο Τόπιτς. Ο τελευταίος μπορεί να μεταγραφή στη Σεβίλλη αυτό το καλοκαίρι. Οπότε μπορώ να πω, ότι η Βοϊβοντίνα έχει τους πιο ταλαντούχους παίκτες στη Σερβία. Προφανώς γνωρίζετε, ότι ο Ντούσαν Τάντιτς και ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έπαιζαν στη Βοϊβοντίνα, όπως ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Μετά από μερικά άσχημα χρόνια για την ομάδα, προέκυψαν σπουδαίες γενιές ποδοσφαιριστών. Ο προπονητής Νέναντ Λαλάτοβιτς τους δίνει σιγά σιγά σημαντικούς ρόλους στο σύνολο.

Πιστεύω ότι ο Ζούκιτς είναι ο πιο ταλαντούχος επιθετικός νέος παίκτης στη Σερβία μετά τον Φιλίπ Στεβάνοβιτς της Παρτιζάν. Έκανε το ντεμπούτο του για τη Βοϊβοντίνα όταν ήταν 17 χρονών, σε μία περίοδο που το κλαμπ είχε μπλεξίματα. Τότε υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού ήταν το καλύτερο προϊόν των Ακαδημιών. Μάλιστα δούλεψε για λίγο στις Υποδομές της Μονακό με την άδεια της σερβικής ομάδας.

Ήταν το τελευταίο παιδί των Ακαδημιών που έγινε επαγγελματίας. Ο λόγος που υπέγραψε σε αυτήν την ηλία ήταν η ασταθής κατάσταση στη Βοϊβοντίνα. Δεν υπήρχαν λεφτά, άλλαξε η διαχείριση του κλαμπ και ο Ζούκιτς παραλίγο να πάει αλλού. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης η Βοϊβοντίνα έχασε τον Σλόμπονταν Τέντιτς και τον Πέταρ Μιτσίν, οι οποίοι πήγαν στην Τσουκαρίτσκι και στη συνέχεια πωλήθηκαν στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ουντινέζε αντίστοιχα.

Έτσι υπέγραψε για τρία χρόνια και έκανε αμέσως το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ράντοβαν Κριβοκάπιτς. Στο πρώτο λεπτό που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βοϊβοντίνα σημείωσε ασίστ και έτσι όλοι συνειδητοποίησαν, πως ήταν σωστή η κίνηση να τον κρατήσουν στο Νόβισαντ».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παίκτη;

«Έχει καλό ύψος (1,83) για ακραίος επιθετικός και παίζει πολύ καλά στο ψηλό παιχνίδι. Έχει πετύχει μερικά γκολ με το κεφάλι. Τεχνικά είναι τέλειος, αλλά συνεχίζει να βελτιώνεται. Του αρέσει να σκοράρει, αλλά παίζει και για την ομάδα. Ξέρει πώς να δημιουργεί ανοιχτούς χώρους και πως να πασάρει. Το πιο εντυπωσιακό για αυτόν είναι ότι είναι απίστευτα δυνατός για γουίνγκερ αλλά και για ένα παιδί 19 χρονών. Ο Ζούκιτς δείχνει την ωριμότητά του στο χορτάρι. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να παίξει περισσότερα παιχνίδια αυτή τη σεζόν».

Ποια είναι η θέση που του ταιριάζει περισσότερο;

«Στην αριστερή πτέρυγα, γιατί παίζει με το δεξί πόδι και του αρέσει να συγκλίνει στον άξονα. Μπορεί επίσης να παίξει στα δεξιά, αλλά και ως δεύτερο επιθετικός. Θεωρώ όμως ότι τα άκρα του ταιριάζουν καλύτερα».

Με ποιον γνωστό ποδοσφαιριστή θα έλεγες ότι μοιάζει;

«Αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Μερικοί λένε ότι θυμίζει τον Τάντιτς, όταν έπαιζε στη Βοϊβοντίνα. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κάποιον Σέρβο ποδοσφαιριστή. Ίσως μοιάζει με τον Σερζ Γκνάμπρι της Μπάγερν Μονάχου. Βέβαια η απόσταση που χωρίζει τους δύο παίκτες σε επίπεδο είναι τεράστια. Αλλά ο Ζούκιτς είναι πολύ δυνατός».

Πως είναι ως χαρακτήρας;

«Εκτός γηπέδου δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Είναι ένα καλό παιδί από το Μπάτσκι Γιάρακ, μία μικρή πόλη κοντά στο Νόβισαντ, η οποία είναι γνωστή για τον Μίρκο Ίβανιτς, του Ερυθρού Αστέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα ΣΟΚ στον Πειραιά μετά τον Ομάρ! Αποχωρεί κι άλλος παικταράς - Άφωνοι οι Ολυμπιακοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags