Facebook Pixel Sportdog.gr | Αιχμηρός Σωτηρακόπουλος! Καλεί FIFA και UEFA να πάρουν θέση
| 2020-06-16 04:33:00

Αιχμηρός Σωτηρακόπουλος! Καλεί FIFA και UEFA να πάρουν θέση

Sportdog Team
Αιχμηρός Σωτηρακόπουλος! Καλεί FIFA και UEFA να πάρουν θέση

Με τα πρωταθλήματα πλέον να έχουν κάνει επανεκκίνηση και περιμένοντας την Αγγλία να συμπληρώσει το παζλ μαζί με την Ιταλία που έπαιξε ματς κυπέλλου μένει μια μεγάλη απορία που ελπίζουμε να μας λύσει η UEFA σύντομα: Πως ακριβώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά για τα ευρωπαϊκά κύπελλα τον Αύγουστο και κυρίως πως πρόκειται να ξεκινήσει η επόμενη, με προκριματικά ή όχι και πότε πρόκειται να γίνουν αυτά! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr

Απαντήσεις που ήδη η ευρωπαΐκή ομοσπονδία όφειλε να έχει δώσει ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν όλες οι ομάδες την επόμενη μέρα τους από τη στιγμή που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα ή ακόμα και από τη στιγμή που ουσιαστικά οι στόχοι τους σε κάθε διαφορετική διοργάνωση έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί!

Σε κάθε πρωτάθλημα, σε κάθε χώρα,, υπάρχουν ομάδες που πρέπει να προγραμματίσουν κυρίως την επόμενη σεζόν τους και όχι το τι θα συμβεί από τώρα μέχρι το τέλος. Αυτές οι ομάδες που είτε έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη αλλά δεν παραμενουν φέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ειτε δεν έχουν άμεσους στόχους στα παιχνίδια που απομένουν για φέτος αλλά βρίσκονται ακόμα μέσα στην ευρωπαΐκή διοργάνωση συνεπώς ο Αύγουστος είναι για αυτές ο κρίσιμος μήνας, δεν ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν την συνέχεια!

Χώρες που δεν έχουν απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions league και του Europa league, δεν ξέρουν πώς να χειριστούν αυτό το διάστημα του καλοκαιριού που ακόμα παίζονται παιχνίδια, αφού δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο θα συμβεί η προκριματική διαδικασία που άλλες φορές ξέραμε ότι κρατάει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όσο η ευρωπαΐκή ομοσπονδία καθυστερεί και δεν ανακοινώνει ακριβές χρονοδιάγραμμα του πως θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά, πως θα ξεκινήσει και πότε η επόμενη, οι ομάδες θα συνεχίσουν να πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά!

Επίσης πρέπει να γίνει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από πλευράς UEFA Για το τι θα συμβεί με τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, το nations league ουσιαστικά. Αυτή τη στιγμή όλοι μας υποθέτουμε πως δεν πρόκειται να γίνουν παιχνίδια εθνικών ομάδων μέχρι τουλάχιστον τα Χριστούγεννα,καθως ήδη είναι επιβαρυμένο το πρόγραμμα των ομάδων. Σε αυτό το πράγμα ξεκάθαρη θέση πρέπει να πάρει η ανώτερη αρχή που είναι η παγκόσμια ομοσπονδία, η FIFA.

Κάποιες τοποθετήσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ κατά τόπους όλες τις ομοσπονδίες και κατεπέκταση τις ομάδες να κάνουν έναν πολύ πιο καλό προγραμματισμό σχετικά με την σεζόν που έρχεται και η οποία μην ξεχνάμε πως στο τέλος της έχει και το Euro που έχει μετατεθεί για το 2021 καθώς και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Και το συντομότερο δυνατό που θα γίνουν οι ανακοινώσεις και οι τοποθετήσεις, θα είναι το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουν έστω και για λίγες μέρες οι ομάδες να αποδεσμεύσουν τους παίκτες μέσα στο καλοκαίρι για ελάχιστες μέρες διακοπών αφού το διάστημα των 80 εως 100 ημερών σχεδόν Που δεν αγωνίστηκαν δεν ήταν ακριβώς και περίοδος ξεκούρασης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags