Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή δήλωση Γκουαρντιόλα για τον ρατσισμό! Διαβάσετε τι είπε για μαύρους και λευκούς; (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-06-19 06:35:00

Τρομερή δήλωση Γκουαρντιόλα για τον ρατσισμό! Διαβάσετε τι είπε για μαύρους και λευκούς; (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τρομερή δήλωση Γκουαρντιόλα για τον ρατσισμό! Διαβάσετε τι είπε για μαύρους και λευκούς; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το νικηφόρο παιχνίδι της Σίτι κόντρα στην Άρσεναλ (3-0) μίλησε για τον ρατσισμό και σχολίασε την κίνηση για το #BlackLivesMatter. Ο Ισπανός προπονητής, έπειτα από όσα έγιναν στις ΗΠΑ με τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, δήλωσε:

"Πρέπει να στείλουμε χίλια εκατομμύρια μηνύματα για τους μαύρους. Τέσσερις αιώνες, τετρακόσια χρόνια για να κάνουμε αυτό που κάνουμε για αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους. Ντρέπομαι, ντρέπομαι για το τι έχουν κάνει οι λευκοί στους μαύρους. Ακριβώς επειδή γεννιέσαι με άλλο χρώμα δέρματος, πώς μπορούν οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι είσαι εντελώς διαφορετικός από τους άλλους; Όλες αυτές οι κινήσεις είναι καλές, είναι θετικές. Δεν μπορεί να λυθεί σε λίγες μέρες, αλλά ό, τι μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για τους μαύρους που δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

Οι παίκτες της Premier League ανακοίνωσαν πως στα πρώτα 12 ματς μετά τη διακοπή θα φορούν φανέλες, που αντί για τα ονόματά τους στην πλάτη, θα γράφουν "Black Lives Matter". Το σήμα του Black Lives Matter (Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία) θα είναι στις φανέλες τους για όλη την τρέχουσα σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags