Facebook Pixel Κεραυνοί Κούγια: "Γλιτώνω 400.000 - Να τι γίνεται με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Ψηφίζουν και οι νεκροί"!
| 2020-06-18 22:30:00

Κεραυνοί Κούγια: "Γλιτώνω 400.000 - Να τι γίνεται με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Ψηφίζουν και οι νεκροί"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κεραυνοί Κούγια: "Γλιτώνω 400.000 - Να τι γίνεται με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Ψηφίζουν και οι νεκροί"!

Τα καυτά θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ μίλησε στο sportdog για τη συμμαχία Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Εξέφρασε την άποψή του για τις εκλογές της Super League και της ΕΠΟ. «Μπαίνουμε σε περίοδο αναταραχής», σημείωσε. Παράλληλα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα της έδρας της Λάρισας. 

Ας ξεκινήσουμε με το καυτό θέμα που απασχολεί την ΑΕΛ και είναι η μετακόμιση στο Αλκαζάρ. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση;

«Συμφωνήσαμε με τον κ. Αυγενάκη ότι η ΑΕΛ μπορεί να επιστρέψει και θα της παραχωρηθεί το Αλκαζάρ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, ότι το στάδιο δεν είναι αδειοδοτημένο. Εκείνα τα χρόνια έφτιαχναν ναι μεν γερά στάδια, αλλά με περίεργες πολεοδομικές διαδικασίες. Υπάρχει μία εκδοχή η θύρα 10 (απέναντι από τα επίσημα) να έχει κάποιο πρόβλημα στατικότητας. Συμφωνήσαμε να μη χρησιμοποιήσουμε αυτό το μέρος των εξεδρών μέχρι να υπάρχει υπεύθυνη τοποθέτηση υπέρ της ασφαλείας του. Θα χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο γήπεδο που είναι χωρητικότητας 7000 με 9000 θέσεων, εκ των οποίων οι 5000 είναι στην κερκίδα των επισήμων. Οι ανάγκες της ΑΕΛ καλύπτονται απόλυτα σε σχέση με τα εισιτήρια που έχουμε εκδώσει τα προηγούμενα χρόνια. Το επόμενο πρόβλημα είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και κάποιων λειτουργικών χώρων. Πρέπει να ανακατασκευαστεί ο χλοοτάπητας και οι χώροι που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία ενός σταδίου Super League. Ο κ. Αυγενάκης δέχτηκε να το χρηματοδοτήσει κάτι που είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Εκεί προσεφέρθην εγώ και πρότεινα να ανακατασκευασω τον χλοοτάπητα και τα αποδυτήρια. Θα συμψηφίσουμε τα χρήματα που θα βάλω με τα δικαιώματα που θα έχει η Πολιτεία από τη χρήση που θα κάνουμε. Δεν είναι ένα δημοτικό γήπεδο αλλά της ΓΓΑ. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ.Αγοραστό, ο οποίος διεκπεραιώνει τυπικά αυτές τις διαδικασίες και έχει αναλάβει το έργο της ανακατασκευής του ταρτάν του στίβου, το οποίο κοστίζει 800.000 ευρώ. Εμείς θα προχωρήσουμε ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι».

Πόσο σας συμφέρει αυτή η μετακίνηση;

«Πρέπει να δηλώσουμε μία έδρα. Δεν μπορούμε να παίξουμε στον Βόλο ή στην Αθήνα. Δεν το επιτρέπει η ισχύς της ομάδας και η σχέση με την πόλη. Γι' αυτόν τον λόγο επισπεύσαμε τις διαδικασίες. Το όφελος είναι συντριπτικά υπέρ μας. Η διαφορά μεγεθών είναι τρομερή. Στα 4,5 χρόνια χρήσης του AEL FC ARENA έχω πληρώσει 2 εκατ. ευρώ. Αν έκανα αυτό που κάνω τώρα, όταν αγόραζα τις μετοχές της ΑΕΛ, τον Ιούλιο του 2015, θα είχα κόστος το πολύ 40.000 ευρώ το χρόνο. Θα είχα πληρώσει το πολύ 200.000. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ τον χρόνο. Αν συμψηφίσουμε το ποσό των 120.000 ευρώ που δαπάνησα για την αλλαγή φέτος του χλοοτάπητα και άλλα χρήματα που αφορούν χρήση άλλων χώρων (γραφεία, μπουτίκ, καφετέριες, ραδιοφωνικός σταθμός) τότε μιλάμε για ένα ποσό άνω των 2,5 εκατ. ευρώ».

Να συνεχίσουμε με τα θέματα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Φημολογείται η αναθέρμανση της συμμαχίας Αλαφούζου-Σαββίδη-Μελισσανίδη. Ποια είναι η άποψή σας γι' αυτήν την υπόθεση;

«Είναι η υπαρκτή μία συνύπαρξη, η οποία συμφέρει τον καθένα για διαφορετικούς λόγους. Ο Αλαφούζος με τον Σαββίδη συνυπάρχουν για επιχειρηματικούς λόγους εξαιτίας της αγοράς των μετοχών του ΣΚΑΪ από τον Σαββίδη και τη διαχείριση του μάνατζμεντ του Open από τον Αλαφούζο. Τον Μελισσανίδη τον συμφέρει αυτό. Αλαφούζος και Σαββίδης δεν έχουν τη διείσδυση που έχει ο Μελισσανίδης στην παρασκηνιακή διοίκηση του ποδοσφαίρου μέσω του μηχανισμού “Θωμά Μητρόπουλου”. Στην κυριολεξία τους πιάνει κορόιδο. Γιατί εξασφαλίζει μία συμμαχία, ότι αυτοί δεν θα στρέφονται εναντίον του. Από την άλλη πλευρά δεν δαπανά χρήματα σε αυτήν την ιστορία».

Για τις εκλογές της Super League ο Ολυμπιακός πρότεινε την αναβολή τους. Πώς το σχολιάζετε;

«Ο Ολυμπιακός έχει μία πάγια θέση. Θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα στη Super League. Κατά την άποψή μου είναι πολύ σωστή η θέση. Επειδή όμως είμαι υποψήφιος δεν ήθελα να θίξω αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δύο ομάδες στη Super League που ανήκουν επίσημα στον ίδιο ιδιοκτήτη με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά τα δικαιοδοτικά όργανα. Η προσφυγή στο CAS είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η απόφαση αναγνωρίζει ότι έχουμε αυτήν τη στιγμή στη Super League δύο ομάδες που ανήκουν στον κ. Σαββίδη. Υπάρχουν και σκιές για τον Βόλο και κάποιες άλλες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο όπως με την Ξάνθη. Επίσης ο Ολυμπιακός λέει, γιατί έχετε αυτήν την πρεμούρα για τις εκλογές από τη στιγμή που η θητεία του κ. Λυσάνδρου λήγει στις 30/6. Τι θα γίνει μέχρι τότε; Γιατί δεν περιμένουν αυτό που προβλέπεται στο καταστατικό, δηλαδή οι εκλογές να γίνονται μετά την ολοκλήρωση των διοργανώσεων και την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα; Θα γίνει δηλαδή μία διαδικασία και δεν θα ψηφίσουν οι ομάδες που θα ανέβουν».

Με τις εκλογές της ΕΠΟ τι παίζεται;

«Γίνεται ένα παιχνίδι μεταξύ της κυβέρνησης διά του κ. Αυγενάκη και της ίδιας ομάδας παραγόντων που έχουν κάνει αυτό το μπλοκ στη Super League. Από τη μια μεριά είναι η κυβέρνηση και από την άλλη μεριά είναι ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Νομίζουν, ο καθένας ξεχωριστά, ότι θα κυριαρχήσουν στην ΕΠΟ. Ο ένας νομίζει ότι πιάνει κορόιδο τον άλλον. Θέλουν να αποφύγουν το νέο σύστημα, το οποίο θέλει η κυβέρνηση να επιβάλλει στις εκλογές της ΕΠΟ, δηλαδή να ψηφίζουν τα σωματεία. Μέχρι τώρα ο κ. Γραμμένος έλεγε, ότι τα σωματεία ψηφίζουν για να αναδείξουν τους προέδρους των Ενώσεων. Ο κ. Αυγενάκης έκανε μία σωστή κίνηση. Ζήτησε να μπουν στην πλατφόρμα όλα τα σωματεία, τα οποία επίσημα υπάρχουν στην Ελλάδα και έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν. Δεν είναι απλώς... σφραγίδες. Βρέθηκαν ότι ήταν περίπου 2000, ένας αριθμός πολύ μικρότερος από τα σωματεία που ψήφιζαν στις εκλογές. Καταλαβαίνετε τι ποιότητα είχαν οι προηγούμενες εκλογές στην ΕΠΟ. Ψήφιζαν ακόμα και νεκροί που λέγαμε παλιότερα για τις βουλευτικές εκλογές. Τώρα τα πράγματα θα πάρουν μία άλλη επίσημη μορφή. Θα μπούμε σε μία διαδικασία και μία εκλογή προέδρου στη Super League, γιατί μπορείς εκεί αμέσως μετά την εκλογή να κάνεις πρόταση μομφής και να αλλάξεις τον πρόεδρο. Αυτό μπορεί να γίνει, αν αλλάξουν οι συσχετισμοί με την άνοδο άλλων ομάδων και τον υποβιβασμό άλλων. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην ΕΠΟ. Δηλαδή μπαίνουμε σε μία περίοδο αναταραχής στο ποδόσφαιρο, όσον αφορά το διοικητικό σκέλος».

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τα τηλεοπτικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Γιατί ο κ. Αλαφούζος και αυτοί που είναι απέναντι σε εμένα για τις εκλογές προέδρου της Super League, υπόσχονται τηλεοπτικά συμβόλαια της Cosmote. Σε αυτούς που μένουν ορφανοί από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ τους υπόσχονται και τους προτείνουν να ψηφίσουν τον υποψήφιο που θέλουν αυτοί, το οποίο είναι ένα παιδί που δεν έχει καμία παρουσία στο ποδόσφαιρο. Τέσσερα χρόνια στη Super League ως εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού δεν έχει κάνει ούτε μία παρατήρηση, ούτε μία ερώτηση. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να είμαι εγώ πρόεδρος της Super League, επειδή θα διεκδικήσω πράγματα».

Η περίπτωση του κ. Μπουτσικάρη που είναι ο αντίπαλός σας πόσο θυμίζει αυτήν του κ. Λυσάνδρου, στον οποίο έχετε ασκήσει αυστηρή κριτική;

«Ο κ. Λυσάνδρου έχει σημαντικότερη παρουσία στο ποδόσφαιρο από τον κ. Μπουτσικάρη. Εκτός ότι ήταν ποδοσφαιριστής. Υπήρξε δικηγόρος αποκλειστικά ποδοσφαιρικών υποθέσεων. Συγχρόνως ήταν και είναι διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ. Οπότε έχει μεγαλύτερη εμπειρία ανεξάρτητα με το αν δεν έκανε τίποτα στο ποδόσφαιρο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Χουνέρι" Σαββίδη στον Ολυμπιακό - Κάνει πρόταση που θα τρελάνει τον Μαρινάκη - Ποιον "κλέβει";

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags