Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για τα επόμενα βήματα μέχρι την εκδίκαση στο CAS
| 2020-06-19 23:55:00

Μπαλτάκος: "Ο νόμος για Ολυμπιακό λέει υποβιβασμό - Σημαντική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ"

Sportdog Team
Μπαλτάκος: "Ο νόμος για Ολυμπιακό λέει υποβιβασμό - Σημαντική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ"

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για τα επόμενα βήματα μέχρι την εκδίκαση στο CAS, καθώς και για την Επιτροπή Δεοντολογίας και την ακροαματική διαδικασία της επόμενης Τετάρτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στον FOCUS FM 103,6:

Για το αν η εκδίκαση στο CAS θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης: «Ακόμα δεν το ξέρει κανείς αυτό, δεν έχει γίνει κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα. Και αυτό γιατί μόλις χθες έγινε γνωστή η οριστική ημερομηνία της εκδίκασης. Δεν θα είναι 2-3 άτομα στην διαδικασία, αφού μόνο τέσσερις είναι διάδικοι στην υπόθεση (ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ΕΠΟ, Ολυμπιακός) και είναι και οι μάρτυρες, οι δικηγόροι. Δεν ξέρω πως θα γίνει, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι και δεν έχω ενημέρωση».

Για το γιατί ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει η εκδίκαση τον Αύγουστο: «Δεν το έχω μάθει αυτό. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να ζήτησε κάτι τέτοιο από το CAS. Αυτό που είπε ο Ολυμπιακός είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας δεύτερος γύρος δικογράφων για να μπορέσει να απαντήσει σε αυτά που ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει την Δευτέρα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε καταθέσει, ούτε ο Ολυμπιακός φυσικά. Αυτό θα γίνει την Δευτέρα για όλους τους διαδίκους. Αυτό που προσπάθησε ο Ολυμπιακός ήταν να πάρει και άλλη προθεσμία για δεύτερο γύρο δικογράφων, το όποιο θα είχε ως συνέπεια να μην προλάβουμε την ημερομηνία της 6ης Ιουλίου για την εκδίκαση, αν γινόταν δεκτή από το CAS».

Για το αν υπάρχει και Έλληνας νομικός στην διαδικασία: «Να πούμε ότι η Ξάνθη έχει Έλληνα δικηγόρο, τώρα όπως αντιλαμβάνεστε στο CAS τον πρώτο λόγο τον έχουν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα την διαδικασία στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Ο Ολυμπιακός έχει έναν δικηγόρο από την Βαρκελώνη, ο ΠΑΟΚ έχει έναν Ελβετό, αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο. Να ρωτήσετε την ΕΠΟ γιατί δεν όρισε έναν δικό της δικηγόρο. Διατηρεί από την πλευρά της μια ουδετερότητα κάτι φυσιολογικό, αλλά δεν θα ήθελα να μιλάω για την ΕΠΟ».

Για την Επιτροπή Δεοντολογίας και την ακροαματική διαδικασία της επόμενης Τετάρτης: «Σε αυτό το θέμα κατ'αρχήν ο ΠΑΟΚ δεν έχει θέση. Έχει καταθέσει κάποια έγγραφα συμπληρωματικά στα όσα είπε η κ. Σπανού στην εισήγηση της. Δεν νομίζω ότι θα κάνει παρέμβαση και κανονικά καμία ομάδα να κάνει. Βέβαια και ο Ολυμπιακός δεν δικαιούνταν να κάνει παρέμβαση για τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας, αλλά την έκανε. Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ την άλλη Τετάρτη, δεν το γνωρίζω. Πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για αυτό, για το αν ακολουθήσουν μια γραμμή ή όχι.

Ο νόμος μιλάει για υποβιβασμό, όχι για αφαίρεση βαθμών. Η ποινή για τέτοια κατηγορία είναι ή υποβιβασμός ή αθωώνεσαι. Όλα όσα λέγονται για αφαίρεση βαθμών δεν ισχύουν».

Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Ο ΠΑΟΚ αθωώθηκε ή μάλλον απαλλάχθηκε από τα όσα κατήγγειλε ο Ολυμπιακός αρχικά στην Λίγκα και στην συνέχεια στην ΕΠΟ, επειδή ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση για τον Ολυμπιακό χάθηκε. Για αυτό το θέμα θα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον κ. Μαυρομάτη, τον νομικό σύμβουλο του ΠΑΟΚ. Ήταν αυτός που παρέστη στην υπόθεση και επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια πίεση στους δικηγόρους του ΠΑΟΚ, πρέπει να τα λέμε και τα καλά. Είναι μια σημαντική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ αυτή, γιατί αν έχανε εκεί δεν θα μπορούσε να κάνει μεταγραφές, θα υπήρχε απαγόρευση μεταγραφών».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags