Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Βόμβες στα τηλεοπτικά! Τι κάνουν ΠΑΟ, ΑΕΚ - Στον "αέρα" το μπάσκετ - Χάνει λεφτά ο Ολυμπιακός!
Μπάσκετ
| 2020-06-21 19:06:00

Βόμβες στα τηλεοπτικά! Τι κάνουν ΠΑΟ, ΑΕΚ - Στον "αέρα" το μπάσκετ - Χάνει λεφτά ο Ολυμπιακός!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες στα τηλεοπτικά! Τι κάνουν ΠΑΟ, ΑΕΚ - Στον "αέρα" το μπάσκετ - Χάνει λεφτά ο Ολυμπιακός!

Τα θέματα που εγείρονται στο πεδίο των τηλεοπτικών μεταδόσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανάλυσε ο Νίκος Μποζιονέλος. Ο δημοσιογράφος της στήλης Media της SportDay και του dailymedia.com.gr μίλησε στο Sportdog για τα καυτά μιντιακά ζητήματα.

«Θεωρώ πολύ πιθανό να προχωρήσει» αναφέρει για τη βολιδοσκόπηση της Cosmote στη Super League, ενώ αποκάλυψε τι του είχε πει ο Γιάννης Αλαφούζος για το PAO tv. Παράλληλα σχολίασε τα σενάρια προσέγγισης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ με την ΕΡΤ και απάντησε σε ερώτηση που αφορά τα οικονομικά δεδομένα πιθανής αποχώρησης του Τριφυλλιού από την Ευρωλίγκα σε σχέση με τα τηλεοπτικά.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά στη Super League; Υπάρχει διάθεση της Cosmote TV να πάρει ομάδες;

«Μακάρι και μόνο με τι διάθεση να γίνονταν συμφωνίες. Εκτίμησή μου είναι ότι η Cosmote TV θέλει να… σπρώξει, εμπορικά, όσο μπορεί, το νέο app της που είναι διαθέσιμο ήδη στην αγορά, λειτουργεί εξαιρετικά (ωσάν το… Netflix) ανεξαρτήτου παρόχου αλλά χρειάζεται και κάτι brand για αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Με την παράλληλη διάδοση του pay per view και την τεχνική δυνατότητα του συγκεκριμένου app να διαθέσει την εν λόγω υπηρεσία, θεωρώ πολύ πιθανό να προχωρήσει. Έχουν γίνει διερευνητικές επαφές σε επίπεδο κορυφής τόσο της συνδρομητικής όσο και των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ επί τούτου. Και ως εκεί. Αν ενδιαφερθεί για… απλά τηλεοπτικά δικαιώματα, και όχι streaming, δύσκολο αλλά όχι απίθανο».

Ο Παναθηναϊκός κάνει ενέργειες για το PAO TV. Σε ποιο στάδιο είναι οι ζυμώσεις και πόσο ωφέλιμο είναι για το «τριφύλλι» αυτό το εγχείρημα;

«Δεν της κάνει τώρα, το PAO TV το είχε πρωτοπεί (ενώπιόν μου μάλιστα, σε πηγαδάκι) προ ετών ο Γιάννης Αλαφούζος, με στόχο να είναι ένα κανάλι που θα μεταδίδει παλιούς αγώνες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, ίσως και αγώνες μικρών ηλικιών της ομάδας ή του Ερασιτέχνη. Τότε, η κουβέντα ήταν αυτή. Πλέον, μετά τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης, μετά την πανδημία του κορωνοϊού και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής, όλα είναι ρευστά. Αν ο Αλαφούζος πάει σε λύση… PAOK TV, είναι πιθανό. Ωστόσο, τι πουλάει ο ΠΑΟΚ στους φιλάθλους του; Μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Ο Παναθηναϊκός, αυτός ο μνημονιακός Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών; Θεωρώ ότι δεν θα αποδώσει – αν γίνει».

Ήταν κερδισμένος ο ΠΑΟΚ με το PAOK TV;

«Έτσι λέει… ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, όχι μόνο για την ενημέρωση των ρεπόρτερ ή του κοινού, θα ήθελα πραγματικά να δημοσιοποιήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα στοιχεία του άκρως ενδιαφέροντος εγχειρήματος. Διότι αν όντως πήγε καλά, τότε ανοίγει ο δρόμος και για τις άλλες ΠΑΕ. Τεχνικώς πάντως υπήρξαν ημέρες με θέματα στο streaming, ειδικά στα ντέρμπι ενώ και το θέμα της λεγόμενης πειρατείας δεν πήγε και τόσο καλά. Κερδισμένος οικονομικώς ήταν, άγνωστο το πόσο κι αν πέτυχε ο αρχικός στόχος».

Γνωρίζεις τι μέλλει γενέσθαι με το ΑΕΚ TV που υπήρχε στα σχέδια της η Ένωση;

«Υπήρχε από καιρό ως ανάλογη περίπτωση του PAO TV, ήτοι κανάλι με ντοκιμαντέρ, εκπομπές, αφιερώματα, παλιούς αγώνες, Αγιασοφιά και ξεριζωμένες πατρίδες. Θεωρώ ότι θα γίνει ενόψει και του νέου γηπέδου. Αν τώρα χρειαστεί να μετατραπεί σε κανάλι που θα μεταδίδει τα εντός της «Ενωσης», όπως το PAOK TV, θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη Nova. Οι οποίες, προς ώρας, κακές δεν είναι».

Ποια είναι η κατάσταση στα τηλεοπτικά της Basket League; Λέγεται, ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν συμφωνήσει με την ΕΡΤ.

«Το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με την Cosmote TV έληξε αλλά ανανεώθηκε για το 2020-21, απλώς δεν ανακοινώθηκε. Η ΑΕΚ έχει συμβόλαιο με την Cosmote TV ως το καλοκαίρι του 2021. Κρατήστε αυτό. Όλες οι άλλες ΚΑΕ ήταν στην κεντρική διαχείριση, άρα στην ΕΡΤ και το… παράδοξο είναι ότι ΠΑΟΚ και Άρης έπαιρναν τα περισσότερα, ως brand names (και λίγο έλειψε να υποβιβαστούν φέτος). Συμφωνία ΠΑΟ και ΑΕΚ με την ΕΡΤ, όχι δεν υπάρχει, διάθεση να μπουν στην κεντρική διαχείριση, τώρα ή από το 2021-22, έχει λεχθεί ότι υπάρχει. Το θέμα είναι τι συμβόλαιο θα βρουν από την ΕΡΤ. Η οποία ΕΡΤ, μετά τις αλλαγές, άλλαξε λογική και έκλεισε το πορτοφόλι αναφορικά με τα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα δεχθούν δηλαδή να φύγουν από τα 2 ή 2,5 ή 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τα, π.χ., 500.000 ευρώ της ΕΡΤ; Αμφιβάλλω».

Τι θα συμβεί αν φύγει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα; Θα μειωθούν ή θα αυξηθούν τα έσοδα του Ολυμπιακού από τα τηλεοπτικά;

«Δεν υπάρχει μια απάντηση. Κατ’ αρχάς, προσωπικά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αποχωρήσει από την Euroleague. Αν θεωρήσουμε όμως ότι κάπως, με κάποιον τρόπο, φεύγει. Σε αυτή την περίπτωση η πληροφόρησή μου, που –σημειώνω- είναι από μιντιακές πηγές και όχι αθλητικές, είναι πως η Nova θα ζητήσει μείωση του συμβολαίου που πληρώνει στην Ευρωλίγκα κατά 40%, ήτοι από τα 11,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο να πάει στα 6,9! Από τα 11,5 εκατ. ευρώ φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν 5 εκατ. ευρώ εξ ημισείας. Αν λοιπόν μειωθεί το ποσό που πληρώνει η Nova, το καλό σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι να μη μειωθεί και το δικό του μερίδιο, όχι να πάρει παραπάνω».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει" το Νησί για νέο... μπαμ Μαρινάκη - Αυτόν φέρνει από Premier στον Ολυμπιακό - Άλλο επίπεδο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags