Facebook Pixel Νίκος Αλέφαντος: Αποθέωση Υφαντή για Αλέφαντο - Δομάζος: "Πήδηξε τα κάγκελα"
| 2020-06-23 22:36:00

Αποθέωση Υφαντή για Αλέφαντο - Δομάζος: "Πήδηξε τα κάγκελα" - Έσπασε ο Νεστορίδης στο sportdog

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποθέωση Υφαντή για Αλέφαντο - Δομάζος: "Πήδηξε τα κάγκελα" - Έσπασε ο Νεστορίδης στο sportdog

Νίκος Αλέφαντος: Φτωχότερο είναι από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Νίκος Αλέφαντος πέρασε στην αιωνιότητα ύστερα από μία καριέρα γεμάτη ποδοσφαιρικούς σταθμούς. Η λίστα με τις ομάδες που έχει υπηρετήσει τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής είναι τεράστια.

Αγαπήθηκε για τον ντόμπρο χαρακτήρα του και φυσικά τις ατάκες που άφησαν εποχή. Παρότι μεγάλη αγάπη του Νίκου Αλέφαντου ήταν ο Ολυμπιακός έχαιρε της εκτίμησης και ανθρώπων με διαφορετικό οπαδικό προσανατολισμό.

Ξεχώριζε για την ντομπροσύνη του, λέει ο Ηλίας Υφαντής

Ο Νίκος Αλέφαντος έτρεφε πολύ μεγάλη αγάπη για τον Ηλία Υφαντή με τον οποίο υπήρξε φίλος. Ο παλιός παίκτης και από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των παλαιμάχων του Ολυμπιακού μίλησε στο Sportdog για τον αείμνηστο προπονητή.

«Τον αγαπούσα πολύ και τον σεβόμουν. Είχε ασχοληθεί σοβαρά, σωστά και με υπομονή με το ποδόσφαιρο. Προσέφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, Θεωρώ τον εαυτό μου υπερήφανο που ήμασταν φίλοι. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ», είναι τα πρώτα λόγια του βετεράνου των Πειραιωτών.

Ποια ήταν τα στοιχεία που έκαναν τον Νίκο Αλέφαντο να ξεχωρίζει; «Η ντομπροσύνη και η απευθείας ενημέρωση και παρατήρηση. Δεν ήταν πλάγιος. Αυτό μετράει πολύ. Δεν είχε πρόβλημα να αντιμετωπίσει κάποιον ευθέως για να του πει τα σωστά πράγματα. Για μένα θα λείψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε μεγάλο βαθμό. Γιατί είχε τη δύναμη και τη γνώση να κάνει κριτική», απαντά.

Κληθείς να απαντήσει, γιατί ήταν παρεξηγημένη προσωπικότητα ο Νίκος Αλέφαντος, ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού στάθηκε στην ειλικρίνειά του. «Ο άνθρωπος που είναι ευθύς, καθαρός και απόλυτος είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα. Για μένα ήταν μοναδικός, μεταξύ των καλύτερων ανθρώπων που έχω γνωρίσει. Έλεγε αυτά που έπρεπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ό,τι και να πεις, αν δεν πεις αυτό που πρέπει δεν λέει τίποτα. Ο κόσμος όλος τον άκουγε και τον παραδεχόταν. Ήταν πραγματικά αγαπητός σε όλους», υποστηρίζει.

Η ιστορία με Αλέφαντο που θυμάται ο Μίμης Δομάζος

Μία από τις ποδοσφαιρικές αδυναμίες του Νίκου Αλέφαντου ήταν ο Μίμης Δομάζος. Τον θεωρούσε ανώτερο ποδοσφαιρικά μαζί με τον Θανάση Μπέμπη. Μάλιστα ήταν και πολύ καλοί φίλοι.

«Ήταν αγαπητός φίλος, ένας από τους καλύτερος Έλληνες προπονητές. Έκανε πολύ καλή δουλειά σε όλες τις ομάδες που πήγε. Ο Αλέφαντος είχε μεράκι. Παρά την έλλειψη οικονομικών πόρων είχε ταξιδέψει και παρακολουθήσει πολλούς ξένους προπονητές. Στο κοουτσάρισμά του έκανε ωραίες αλλαγές και πάντα τα συστήματά του έπιαναν», αναφέρει ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μίμης Δομάζος είχε αντιμετωπίσει τον Νίκο Αλέφαντο ως ποδοσφαιριστή. Μιλώντας στο sportdog θυμήθηκε μία ευτράπελη ιστορία από εκείνα τα χρόνια, μετά από μία γκολάρα που σημείωσε ο αείμνηστος προπονητής.

«Όταν έπαιζε στον Αστέρα Εξαρχείων και εγώ έπαιζα στην Άμυνα Αμπελοκήπων είχαμε παίξει αντίπαλοι στο γήπεδο του Ηλυσιακού. Το γήπεδο ήταν ξερό. Θυμάμαι ότι είχε έρθει παραμονή του αγώνα στο μέρος που μέναμε. Του κάναμε το τραπέζι και του είπαμε “κοίταξε μη βάλεις κανένα γκολ. Γιατί κάηκες, θα σε κυνηγάμε". Στον αγώνα ο Αλέφαντος βάρεσε ένα σουτ από τη σέντρα και μπήκε γκολ. Είχαμε τότε έναν άγριο σέντερ μπακ, ο οποίος τον κυνήγησε. Ο Αλέφαντος πήδηξε τα κάγκελα για να ξεφύγει. Ήταν καλός ως ποδοσφαιριστής. Ήξερε μπάλα», εξιστορεί ο Δομάζος.

Η συγκίνηση του Κώστα Νεστορίδη

Ένας από τους παλιούς ποδοσφαιριστές που εκτιμούσε βαθύτατα ο Νίκος Αλέφαντος ήταν ο Κώστας Νεστορίδης, με τον οποίο το sportdog επικοινώνησε. Η φωνή του «μάγου» της μπάλας, ο οποίος ήταν από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκόρερ, σπάει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Η συγκίνησή του είναι έκδηλη. «Δεν έπρεπε να φύγει! Λυπάμαι πολύ», είναι η πρώτη φράση που βγαίνει από τα χείλια του. «Επρόκειτο για ένα πολύ χρήσιμο άνθρωπο. Ήταν καλό παιδί και δουλευταράς. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο και μας αγαπούσε όλους. Βοηθούσε τους πάντες και τα πάντα», σημείωσε στο sportdog ο «Νέστορας».

Και οι τρεις παλαίμαχοι άσοι έστειλαν μέσω του sportdog τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνο ο Αλέφαντος! Τι έκανε στη Λεωφόρο ανάμεσα σε χιλιάδες Παναθηναϊκούς - Θέλει πολλά "καρύδια"...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags