Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μειώθηκε αλλά παραμένει τσουχτερό το πρόστιμο στον Κώστα Καραπαπά
| 2020-06-25 15:23:00

Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων για Καραπαπά - Τσουχτερό το πρόστιμο

Sportdog Team
Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων για Καραπαπά - Τσουχτερό το πρόστιμο

Ολυμπιακός: Μειώθηκε αλλά παραμένει τσουχτερό το πρόστιμο στον Κώστα Καραπαπά για τα όσα είπε για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα ο ένας εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα των Ερυθρόλευκων με τους Ακρίτες, αναφέρθηκε στο θέμα πολυιδιοκτησίας, τον Βίτορ Μέλο Περέιρα αλλά και το γεγονός πως ο Βόλος έχει αγοραστεί από τον Δικέφαλο.

Έτσι αρχικά του είχε υποβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ, πλέον μετά την Έφεση έπεσε στις 20.000 ευρώ ποσό που παραμένει υψηλό.

 Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του Κωνσταντίνου Καραπαπά, αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση, κρατεί και δικάζει την υπόθεση. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος δεν τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του, που έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την 2.11.2019, περί πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του της 2.11.2019 ότι α) ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπάλληλος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, κατά δήλωση του τελευταίου, β) ότι ακόμα ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ως πρόεδρος της ΚΕΔ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, και γ) ότι η ομάδα ΝΠΣ Βόλος ΠΑΕ έχει εξαγοραστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεπώς λαμβάνει χώρα η απαγορευμένη από το άρθρο 69 παρ. 9 ΚΑΠ πολυϊδιοκτησία. Επιβάλλει στον εκκαλούντα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν την από 3-3-2020 (αρ. πρωτ. 7960/3.3.2020) έφεση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Π.Α.Ε. ΕΝΩΣΗ Α.Ο. ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ – ΔΟΞΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ», που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 96/2020 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας. Κρατεί και δικάζει την από 14/1/2020 (αρ. πρωτ. 80066/14.1.2020) ένσταση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Π.Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ», που εδρεύει στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Απορρίπει την ένσταση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags