Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μαντί Καμαρά: Εκτόξευση για Καμαρά - Αν δεν έπαιζε Ελλάδα...
| 2020-06-30 19:08:00

Εκτόξευση για Καμαρά - Αν δεν έπαιζε Ελλάδα... - 50 εκατομμύρια από Άρσεναλ - Θέμα χρόνου...

του Παναγιώτη Νικολάου
Εκτόξευση για Καμαρά - Αν δεν έπαιζε Ελλάδα... - 50 εκατομμύρια από Άρσεναλ - Θέμα χρόνου...

Ολυμπιακός - Μαντί Καμαρά: Ότι ο Μαντί Καμαρά έχει αλλάξει επίπεδο, δεδομένο. Ότι έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από την κορυφαία βιτρίνα των ευρωπαϊκών ομάδων, πλέον, υφίσταται. Ότι ο Ολυμπιακός, δικαιολογημένα σε πρώτη φάση, περιμένει πάνω από 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να «συγκινηθεί» για να παραχωρήσει τον Αφρικανό μέσο, πλέον – ρεπορταζιακά – αδιαμφισβήτητο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτομάτως ο Καμαρά μπορεί να «παίξει» παντού, σε αυτές τις ομάδες, για τέτοια χρήματα. Εξηγούμαστε. Αμέσως μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ είχε κυκλοφορήσει πως οι «κανονιέρηδες» τον έβαλαν στο στόχαστρό τους. Ουδέν αναληθέστερο. Για την ακρίβεια, ο συνδυασμός των δεδομένων δεν ευνοεί την αλήθεια του συγκεκριμένου σεναρίου.

Εξηγούμαστε. Τεράστια σίγουρα η δυναμική του Καμαρά, αλλά παίζει στην Ελλάδα. Δοκιμασμένος μεν σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για έξι ματς. Όλ’ αυτά, αν μπει και το πρόσθετο ότι δηλαδή δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και για την υπό συνθήκες Brexit Πρέμιερσιπ θα παίζει – από εδώ και πέρα – πολύ σημαντικό ρόλο αποτρέπουν ομάδες κορυφής, όπως είναι η Αρσεναλ, να μπουν σε διαδικασία παζαριού με τιμή έναρξης +20 εκατ. ευρώ.

Με διαφορετικό πλαφόν, ασυζητητί, κουβέντα ρεαλιστική θα μπορούσε να γινει. Η έστω, με κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Να αγωνίζονταν δηλαδή αλλού, σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ο Καμαρά ή να είχε κοινοτικό διαβατήριο. Ομάδα όπως η Αρσεναλ λοιπόν, πιο εύκολα δίνει τα 50 εκατ. ευρώ για να πάρει ένα πλήρες πακέτο που προσφέρεται από τον Τόμας Πάρτεϊ, τον Ισπανογκανέζο μέσο της Ατλέτικο, τον οποίο αναμένουν στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες για να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του στους «κανονιέρηδες», παρά +20 για έναν παίκτη που δεν έχει «δοκιμαστεί» σε συνθήκες απόλυτου ανταγωνισμού όπως είναι ο Καμαρά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Αφρικανός του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει επίπεδο. Εννοείται πως το έχει κάνει και λογικά θα το εξαργυρώσει αυτό το καλοκαίρι. Στα όσα σενάρια όμως εξυφαίνονται με τον ίδιο πρωταγωνιστή, χρήσιμο (θα) είναι μια συγκριτική ματιά και κυρίως, μια εξέταση ακόμη και στα βασικά που ομάδες κορυφής, όπως είναι η Αρσεναλ, τσεκάρουν και ελέγχουν προτού μπουν σε μια διαδικασία μεταγραφής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη... ΣΟΚ για παικταρά: Τον παίρνει ο Άρης και πάει όποτε θέλει στον... Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags