Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Πιέρρος Σωτηρίου "χαλάει" τη μεταγραφή του Αλ Τάμαρι
| 2020-07-01 11:36:00

"Χουνέρι" ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό - Του χάλασε κλεισμένη μεταγραφή - Είναι... σφαγμένοι, παίρνει "Μέσι";

του Παναγιώτη Νικολάου
"Χουνέρι" ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό - Του χάλασε κλεισμένη μεταγραφή - Είναι... σφαγμένοι, παίρνει "Μέσι";

Χριστούγεννα του 2016 ήταν όταν ο Ολυμπιακός πίστευε πως έχει "καπαρώσει" τον Πιέρρο Σωτηρίου, τότε 23χρονο Κύπριο επιθετικοό, ο οποίος αγωνίζονταν στον ΑΠΟΕΛ και είχε γίνει το μήλο της έριδος τόσο για τους "ερυθρόλευκους" όσο και για τον ΠΑΟΚ.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για λογαριασμό του Ολυμπιακού είχε εξουσιοδοτηθεί προκειμένου να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τον Πρόδρο Πετρίδη, τον πρόεδρο των "κιτρινομπλέ". Εκ των υστέρων οι "ερυθρόλευκοι" κατάλαβαν πως το 1,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να πρόσφεραν ήταν το... τυράκι που χρησιμοποίησε ο ΑΠΟΕΛ -για να βάλει ξανά στο παιχνίδι τον ΠΑOΚ (ο θρύλος θέλει τον Λούμπος Μίχελ, τότε τεχνικό διευθυντή του Δικέφαλου να ενημερώνεται live για τις προσφορές του Ολυμπιακού προκειμένου να μπει στο παζάρι και να ανεβάσει την τιμή).

Στον Ολυμπιακό έμαθαν τα παιχνίδια -προβλεπόμενα καθ' όλα σε μια μεταγραφική διαδικασία- του ΑΠΟΕΛ και προτού εκτεθούν, αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση του διεθνούς φουνταριστού, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα κατέληξε στην Κοπεγχάγη έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Από τότε και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, οι σχέσεις Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ είναι... ψυχροπολεμικές. Καμία απολύτως σχέση, καμία απολύτως επικοινωνία, αφού η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας δεν ξεχνάει το τότε περιστατικό έχοντας "χρεώσει" γι’ αυτό τον ίδιο τον Πετρίδη.

Πρώτα λοιπόν, για να συζητήσουμε το οτιδήποτε που λέγεται και γράφεται στην Κύπρο και αλλού σχετικά με ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μούσα Αλ Τάμαρι θα πρέπει να βάλουμε στο κάδρο τις σχέσεις των δύο ομάδων, οι οποίες παραμένουν... ανύπαρκτες.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι μυστικό ότι ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί αφενός να ανανεώσει τον "Μέσι της Ιορδανίας" προκειμένου να έχει μεγαλύτερη άνεση στο να τον... πουλήσει. Βλέπετε, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του '21, οπότε εκ των πραγμάτων, ο κυπριακός σύλλογος "πιέζεται" ως προς τις προτάσεις που δέχεται.

Πριν μερικές μέρες, ο ίδιος ο πρόεδρος Πετρίδης ξεκαθάρισε πως απέρριψε πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ από την Αλμερία, τονίζοντας πως ακόμη και αν ο διεθνής Ιορδανός εξτρέμ δεν θελήσει τελικά να επεκτείνει το συμβόλαιό του, πιέζοντας για μεταγραφή (και γι' αυτό κατηγορώντας μέλη της οικογένειάς του και τους ατζέντηδές του) ο ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να τον βγάλει στην αγορά ζητώντας ένα ποσό εκεί, στα 2-3 εκατ. ευρώ, αλλά πολλά περισσότερα.

Τώρα, αν πιστεύεται πως ο Ολυμπιακός, με δεδομένες τις σχέσεις που (δεν) έχει με τον ΑΠΟΕΛ, μπει σε αυτό το παζάρι πλειοδοσίας που αναμένεται για τον Ταμάρι, με ποσά που στο φινάλε θα ξεπεράσουν τα 3 εκατ. ευρώ, τότε το σενάριο δεκτό να θεωρείται πως έχει βάση. Πρακτικά όμως, ρεαλιστικά, δεν έχει καμία.

Εκτός αν οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει τόσο καλή προεργασία και δουλειά με τον ίδιο τον Ιορδανό που είναι ικανοί να τον περιμένουν προκειμένου να τον πάρουν ελεύθερο του χρόνου (που για να εξηγούμαστε, δεν προκύπτει από πουθενά).  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τέλος" από τον Ολυμπιακό ο κορυφαίος παίκτης του - Ψάχνει ήδη για διάδοχο - Μεγάλη βόμβα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags