Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τι "παίζει" με Μπίσεσβαρ, "προκλητικός" Ελ Καντουρί
| 2020-07-01 12:46:00

"Φωτιές" στην Τούμπα! Τι "παίζει" με Μπίσεσβαρ, "προκλητικός" Ελ Καντουρί - Παρμένος ο Σαββίδης!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Φωτιές" στην Τούμπα! Τι "παίζει" με Μπίσεσβαρ, "προκλητικός" Ελ Καντουρί - Παρμένος ο Σαββίδης!

Από τον "σκύλο", εδώ και πολλούς μήνες, πριν καν γίνει... απόφαση διοικητική (τρόπος του λέγειν) έχετε πληροφορηθεί για την αλλαγή της πολιτικής του ΠΑΟΚ ως προς τα συμβόλαια που εφεξής θα δίνει. Τόσο ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (ηλικία, μεταπωλητική αξία κ.λπ.) όσο και προς τα αμιγώς οικονομικά. Στο δεύτερο κομμάτι λοιπόν δεν θα υπάρχει -και αυτό είναι παγιωμένο- συμβόλαιο που θα φτάνει επταψήφιο νούμερο.

Τώρα επειδή ακριβώς υπάρχουν στο ρόστερ του Δικεφάλου ποδοσφαιριστές με τέτοιο συμβόλαιο, το ευκταίο για τον ΠΑOΚ είναι να αποχωρήσουν. Αυτό γίνεται πρακτικά με έναν τρόπο: να βρουν προτάσεις οι οποίες θα τους ικανοποιούν οικονομικά, θα "ρεφάρουν" τις τρέχουσες απολαβές του και έτσι ο Δικέφαλος για να γλυτώσει το συμβόλαιό τους, θα τους αφήσει να φύγουν χωρίς να αξιώσει χρήματα.

Αλλωστε, τι χρήματα μπορεί να αξιώσει -και από που;- για παίκτες οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 τους χρόνια. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στα 32 του ο Ολλανδός, έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο, έναντι συνολικών απολαβών 1,8 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν (πρόσφατο) είχε προτάσεις να φύγει και να πάει σε... εξωτικούς προορισμούς. Δεν τις δέχτηκε, αφού στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος και η οικογένειά του περνάνε εξαιρετικά.

Πλέον, δεν έχει ούτε καν από τους συγκεκριμένους προορισμούς το ενδιαφέρον που είχε. Είναι βλέπετε και η ηλικία που παίζει τον ρόλο της. Και, μεταξύ μας, ούτε και ο ίδιος αναζητά να φύγει από την Τούμπα. Πιθανότατα, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε, θα επιδίωκε μια τέτοια εξέλιξη και -όπως προαναφέρθηκε- θα έκανε τα πάντα για να την διευκολύνει, την προωθήσει.

Αλλά πλέον, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να απεμπλακεί από τέτοια συμβόλαια. Συμβόλαια δηλαδή όπως είναι του Μπίσεσβαρ, όπως είναι του Βαρέλα, ακόμη και το μονοετές (που απομένει) του Στοχ ή το ισόχρονο του Ελ Καντουρί, ο οποίος μάλιστα είχε στο παρελθόν αρκετές φορές ζητήσει να φύγει για οικογενειακούς λόγους.

Αν δεν διαβάσατε τις χτεσινές του δηλώσεις σε ιταλικό μέσο, ο Μαροκινός άλλαξε άρδην στάση λέγοντας πως περνάει εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη, πως είναι καλά στον ΠΑOΚ και πως κάποια στιγμή, κάποια στιγμή, θα επιστρέψει στην Ιταλία όπου ζει η οικογένεια του. Το 1,1 εκατ. ευρώ που έχει να παίρνει την επόμενη σεζόν από τον ΠΑOΚ είναι αντίβαρο σοβαρό στα όποια θέματα νόστου και συμβάλλει καταλυτικά στο να κάνει -ο οποιοσδήποτε- υπομονή.

Σκεφτείτε λοιπόν: αν μπαίνει σε αυτό το τριπάκι ο Ελ Καντoυρί, ο οποίος και καλό όνομα έχει και μπορεί να βρει προτάσεις, στο τριπάκι δηλαδή να βάλει στην εποχή της μετά πανδημίας τα χρήματα, τα σίγουρα χρήματα που έχει εξασφαλισμένη βάσει συμβολαίου στον ΠΑOΚ πιο ψηλά από την (για παράδειγμα) οικογένειά του, για ποιον λόγο να μην μπει στο ίδιο ακριβώς τριπάκι ένας 32χρονος όπως ο Μπίσεσβαρ, με εγγυημένο διετές συμβόλαιο;

Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα και εννοείται πως ο Ολλανδός, όσο και αν το θέλουν στον ΠΑOΚ, δεν έχει καμία διάθεση να το κουνήσει από τη Θεσσαλονίκη (ακόμη και αν είχε προτάσεις...). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι το γυρίζει ο Σαββίδης! Φέρνει γνωστό μπαλαδόρο στον ΠΑΟΚ - 28 ετών, διεθνής, 9 ασίστ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags