Facebook Pixel Γιάννης Αλαφούζος – Ολυμπιακός: Ακραία εύνοια υπέρ Ολυμπιακού – Φυλακή ο… - Δύο χρόνια ο ΠΑΟ ήταν όπως ο Κόκκαλης!
| 2020-07-02 20:40:00

Αλαφούζος: "Ακραία εύνοια υπέρ Ολυμπιακού – Φυλακή ο… - Δύο χρόνια ο ΠΑΟ ήταν όπως ο Κόκκαλης!"

Sportdog Team
Αλαφούζος: "Ακραία εύνοια υπέρ Ολυμπιακού – Φυλακή ο… - Δύο χρόνια ο ΠΑΟ ήταν όπως ο Κόκκαλης!"

Γιάννης Αλαφούζος – Ολυμπιακός: Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως υπήρχε εύνοια του Ολυμπιακού και σφυρίγματα κατά των ομάδων «που δεν ήταν στο άρμα του», ενώ μίλησε συγκεκριμένα μόνο για τον διαιτητή Γιάννη Σπαθα, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να είναι φυλακή, αν δεν ήταν ρέφερι!

Εντύπωση προκάλεσε επίσης και η ατάκα του ότι: "Συνήθιζαν διάφοροι παράγοντες να εξαγοράζουν προέδρους των ΕΠΣ για να βγάλουν πρόεδρο στην ΕΠΟ. Γινόταν και πριν το 2012. Ο ΠΑΟ κι ενώ είχε μια ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, για μία διετία, δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του Κόκκαλη που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο"!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μάλιστα έδωσα κατάθεση. Δεν θυμάμαι όλα όσα κατάθεσα. Κάποια πράγματα θυμάμαι. Αρκετά αλλά και την ουσία των περιστατικών. Υπήρχε κατά την δική μου εκτίμηση μία συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό από την διαιτησία από το 2012, που άρχισα να ανακατεύομαι εγώ. Σε σημείο ακραίο. Όχι εύνοια. Σφύριζαν ανύπαρκτα πράγματα υπέρ του Ολυμπιακού. Είχε πολλές εύνοιες ο Ολυμπιακός. Ακόμα περισσότερο σφύριζαν κατά των ομάδων που δεν ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού. Σε σημείο ακρότατο για τον Παναθηναϊκό. Είχα κάνει έκθεση. Υπήρχαν ματς που δεν σφυρίχθηκε ούτε ένα φάουλ. Αυτή η εύνοια επιτεύχθηκε με επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ. Υπάρχουν στοιχεία και κασέτες της ΕΥΠ, όπου καταγράφονται πράγματα».

Για το αν όριζε τα μέλη της ΚΕΔ ο Μαρινάκης, είπε:

 

«Είχε επιρροή στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο κ. Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη για ματς του Τύρναβου με τον Εθνικό Γαζώρου για να χάσει μία ομάδα. Τον πήρε τηλέφωνο πίσω και ότι άλλαξε το θέμα του διαιτητή. Μετά παινευόταν ο κ. Βρέντζος ότι βοήθησε τον Τύρναβο εάν θυμάμαι καλά. Είναι ακρότατο περιστατικό με την φωνή του κ. Μαρινάκη στην κασέτα. Την άκουσα με τα αυτιά μου την συνομιλία. Δεν έχω μνήμη. Οι συμπεριφορές ήταν ακρότατες. Ήρθαν οι UEFA και FIFA και μας απείλησαν ότι θα μας έδιωχναν εάν δεν άλλαζε το καθεστώς. Για τον κ. Σαρρή δεν ξέρω κάτι. Εγώ ξέρω τα αποτελέσματα της επιρροής. Δεν είμαι ερευνητής ή ανακριτής. Είναι συμπεράσματα που τα βλέπεις. Η Ελλάδα έχει πέσει κάτω από την Κύπρο. Ήταν μία ομάδα που έπαιρνε τα χρήματα του Champions League. Όταν έχεις εισπράξει 500 εκατ. και οι άλλοι 50 έχεις τεράστιο πλεονέκτημα. Ναι όποιος ελέγχει την ΕΠΟ ελέγχει και την διαιτησία. Δεν έχω σχέσεις. Σήμερα όχι δεν ελέγχει κανείς την ΕΠΟ και την διαιτησία. Ήρθε η UEFA με ξένους διαιτητές και VAR".

Για την διαιτησία σε βάρος του Παναθηναϊκού:

«Δεν τα θυμάμαι τα νούμερα. Θυμάμαι παιχνίδια που δεν πήρε φάουλ ο Παναθηναϊκός. Να μην έχουμε ούτε ένα φάουλ υπέρ μας και 50 κατά. Θυμάμαι τρία παιχνίδια με αυτό το περιστατικό».

Για την βία και τους πίνακες διαιτησίας:

«Εάν δεν έκαναν τα χατήρια του Ολυμπιακού που ήθελε κάθε Κυριακή να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Το έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να εκθέσω ανθρώπους. Υπάρχει και βία στο ποδόσφαιρο. Κάποιοι στο ποδόσφαιρο ασκούν βία. Τρεις δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ έχουν δαρεί. Υπάρχει βία. Έβλεπα το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πρόσωπα. Ξέρω πως η βαθμολογία της ΚΕΔ ήταν απαράδεκτη. Ναι ο καταρτισμός των πινάκων. Απαράδεκτος και για κάποιον σκοπό. Εκτός από το ότι μετείχαν σε μία άρρωστη κατάσταση όχι δεν έχω κάτι. Είχαμε προσπαθήσει να διαμαρτυρηθούμε (στον Ντάλας). Δεν εισακουστήκαμε. Δεν νομίζω ότι όριζε διαιτητές».

Για τον διαιτητή Σπάθα:  "Ηταν πάντα ελεγχόμενα και αδιαφανή. Για τον κ. Γιάχο; Ο κ. Σπάθας. Όχι δεν θυμάμαι. Θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου με Αστέρα και Ολυμπιακό που ήταν ακρότατη η διαιτησία. Τον κ. Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη και στοχευμένη διαιτησία σε βάρος του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Ξέρω τι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι δεν έκανε σφάλματα. Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμένες αποφάσεις. Έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα. Ήταν μιλημένος με κάποιον από τον Ολυμπιακό. Δεν έχω αυτό το στοιχείο. Με ποιον μπορεί να μίλησε. Ο Ολυμπιακός είχε τη νοοτροπία να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους. Έλεγχε τα πάντα. Όχι δεν θυμάμαι ποιος όρισε τον Σπάθα. Ο Ντάλας με τις εισηγήσεις που πήρε από τους Έλληνες. Ήταν άσχετος και απέτυχε παταγωδώς. Είναι πιθανώς ο Σπάθας να ήταν διεθνής διότι βοηθούσε τον Ολυμπιακό. Όταν ήρθε η UEFA με την FIFA σταμάτησε. Τον κ. Σπάθα τον κόψανε όταν κρίνανε ανεπηρεάστα.

Οι παρατηρητές κρίνανε τους διαιτητές αυτούς. Δεν έχω γνώση για παρατηρητές. Το τι κάνανε στα υπόγεια της ΕΠΟ και εάν τους είχανε εξαγοράσει δεν με απασχόλησε. Υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι ένας διαιτητής είχε στηθεί λόγω στοιχηματισμού.

Ο κ. Σπάθας με είχε βγάλει έξω από τα ρούχα μου. Ήταν μονομερής όλη η ιστορία. Ήταν τραγική η κατάσταση. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει ποτέ αποτέλεσμα. Έκανε τόσες απάτες. Θα έπρεπε να είχε πάει φυλακή. Δεν θυμάμαι. Έχουμε αδικηθεί τόσες πολλές φορές. Είχα ένα υπόμνημα με όλα τα στατιστικά και τα είχα καταθέσει».

Για το Ολυμπιακός-Βέροια: «Θυμάμαι για έναν αγώνα που είχανε πει παίκτες της Βέροιας ότι είχε στηθεί. Παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν θυμάμαι τώρα. Έχουν περάσει 5 χρόνια. Δεν με είχαν απασχολήσει εμένα οι παρατηρητές αγώνων. Δεν θυμάμαι τίποτα για τον αγώνα Βέροια - ΟΦΗ ή για το 2014 ή 2015. Τίποτα. Πιθανότατα να υπήρχαν για το ματς με τον ΟΦΗ. Τα ψάχνετε αυτά πέντε χρόνια αργότερα. Εάν με είχατε ρωτήσει το 2016 θα σας τα έλεγα".

Για τις διαιτησίες: «Δύο πράγματα θυμάμαι από ακραίες διαιτησίες. Τον Γιάχο στον τελικό του Κυπέλλου και τον Σπάθα στον Ξάνθη - ΠΑΟ. Για τον Σπάθα στο Αστέρας - Ολυμπιακός δεν θυμάμαι. Τα συμπεράσματα δεν είναι από μεμονωμένο λάθος αλλά απ' όσα εβλεπα και μάθαινα συνολικά».

Για το 2014 και το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης: «Ο Χιου Ντάλας ήταν ανύπαρκτος. Από το 2014 έχουν περάσει 6 χρονια, δεν θυμάμαι αυτό που είχα καταθέσει τότε. Από αυτά που είχε κάνει τότε ο Σπάθας, ήταν σαφές ότι είχε σκοπό, καθοδήγηση. Και ευνοούμενος ήταν πάντα ο Ολυμπιακός.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι που θα μπορούσε να ευνοηθεί οικονομικά ο Σπάθας από τις παράτυπες ενέργειες του. Δύο πράγματα θυμάμαι από ακραίες διαιτησίες. Τον Γιάχο στον τελικό του Κυπέλλου και τον Σπάθα στον Ξάνθη - ΠΑΟ. Για τον Σπάθα στο Αστέρας - Ολυμπιακός δεν θυμάμαι. Τα συμπεράσματα δεν είναι από μεμονωμένο λάθος αλλά απ' όσα εβλεπα και μάθαινα συνολικά...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags