Facebook Pixel Sportdog.gr | Δήλωση-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο από ξένο άσο: "Μου πέταξαν μπανάνες και..."
| 2020-07-03 19:42:00

Δήλωση-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο από ξένο άσο: "Μου πέταξαν μπανάνες και..."

Sportdog Team
Δήλωση-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο από ξένο άσο: "Μου πέταξαν μπανάνες και..."

Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Ιφεάνι Ουντέζε, αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε την περίοδο που αγωνιζόταν στα ελληνικά γήπεδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "The Punch", ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θυμήθηκε ένα ντροπιαστικό περιστατικό, όταν οπαδοί του πέταξαν νομίσματα και μπανάνες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το πιο σοκαριστικό πράγμα για μένα στο ποδόσφαιρο, ήταν η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Μου πέταξαν νομίσματα και μπανάνες και ήμουν πολύ θυμωμένος. Ο διαιτητής έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι. Τράβηξα τη φανέλα μου και σχεδόν έδωσα μάχη με τους φιλάθλους. Κάθε φορά που θυμάμαι εκείνη την ημέρα, νιώθω λυπημένος.

Ο ρατσισμός θα παραμείνει, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο. Εφ 'όσον είσαι μαύρος, περπατάς στους δρόμους και εξακολουθείς να δέχεσαι επιθέσεις για το χρώμα σου. Αυτό θα συμβαίνει στο γήπεδο και μερικές φορές και από τους συμπαίκτες σου. Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags