Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: "Ντροπή αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ! Όχι και άχρηστος ο Φερέιρα - Ξέρω τον Σαββίδη, τώρα θα..."
| 2020-07-03 21:52:00

"Ντροπή αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ! Όχι και άχρηστος ο Φερέιρα - Ξέρω τον Σαββίδη, τώρα θα..."

Sportdog Team
"Ντροπή αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ! Όχι και άχρηστος ο Φερέιρα - Ξέρω τον Σαββίδη, τώρα θα..."

ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε από την Κρήτη στο Metropolis 95,5 FM για την πορεία του ΠΑΟΚ, τασσόμενος υπέρ των αλλαγών που προμηνύονται στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αρχικά ο βετεράνος επιθετικός αναφέρθηκε στην αλλαγή τεχνικού διευθυντή και τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ρόλου:

«Για εμένα είναι χρήσιμος ο ρόλος αυτός. Θα δώσει κατεύθυνση με τον ιδιοκτήτη και τη διοίκηση και καθορίζει τον στόχο, που και πως θα βαδίζουν στο επόμενο διάστημα. Χρειάζεται σίγουρα ο τεχνικός διευθυντής σε μια ομάδα. Το θέμα είναι πόσες ευθύνες του αναλογούν ανάλογα με την απόφαση διοίκησης και ιδιοκτητών. Στα πάντα πρέπει να υπάρχουν όρια. Πρέπει να είναι κάποιος σε στυλ Μόντσι για να του αφήσεις απόλυτα το τιμόνι στα χέρια. Αυτοί που βάζουν τα χρήματα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη».

Για το μοναδικό ίσως σημείο κριτικής στον Ιβάν Σαββίδη, την έλλειψη ανθρώπων που θα τρέχουν θέματα της ομάδας δίχως να περιμένουν το τελικό του OK:

«Όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα φτάνουμε στο σημείο να ασχολούμαστε ακόμη και μ’ αυτό. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη μετά που σταμάτησε το Πρωτάθλημα, παίκτες και ομάδες έχουν χαλαρώσει. Δεν είναι δικαιολογίες βέβαια όλα αυτά. Πέρσι όμως δεν υπήρξαν τέτοιες κουβέντες. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει πίεση, όχι φυσικά μόνο στην Ελλάδα, ειδικά σε ομάδες που κάνουν Πρωταθλητισμό».

«Δεν είχε δίψα ο ΠΑΟΚ. Θα κάνει τα πάντα ο Σαββίδης»

Για το αν είδε διαφορά στον φετινό ΠΑΟΚ:

«Η διαφορά είναι πως δεν είχε ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Το είχε ο Ολυμπιακός. Την ομοψυχία και τη δίψα. Ο ΠΑΟΚ επαναπαύθηκε και ήρθαν διαφορετικά τα πράγματα.

Έκανε πάρα πολλά η περσινή ομάδα. Έχουν δίκαιο κάποιοι να υποστηρίζουν πως για κάποιους παίκτες ένας κύκλος κλείνει. Κι όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει με διαφορετικό πλαίσιο να χτίζεται κάτι άλλο. Να βαδίζει αλλιώς μια ομάδα. Αυτό που έγινε, έγινε, πέτυχε και το αφήνουμε. Σ’ αυτό το σημείο έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ.

Είμαι υπέρ των αλλαγών. Κάποιοι παίκτες μεγάλωσαν. Είναι μεγάλες αξίες, προσέφεραν πολλά, κάποια στιγμή πρέπει να κλείνει ο κύκλος. Υπάρχουν τεράστιοι σύλλογοι στον κόσμο που το κάνουν. Ανανεώνονται. Δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι παίκτες. Είμαι σίγουρος επειδή ξέρω πόσο αγαπάει την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης, πως θα κάνει τα πάντα για να τη φέρει ξανά στην κορυφή».

Για τις πολύ έντονες κριτικές απέναντι στους παίκτες:

«Είναι άδικο. Είναι άνθρωποι που έχουν φέρει επιτυχίες και προσέφεραν πολλά. Δεν μπορεί ενώ έχουν κάνει τόσο καλά πράγματα, να χλευάζονται στο ίντερνετ. Είναι ντροπή. Όλοι φταίμε από λίγο, στη νοοτροπία μας κυρίως».

«Έχει φθαρεί και ο Φερέιρα»

Για το αν ο Φερέιρα πρέπει να μπει στον κύκλο που κλείνει ή όχι:

«Δεν μπορώ να τον βγάλω άχρηστο. Και στην Πορτογαλία έχει προσφέρει και έχει δείξει δείγματα. Όταν παίρνεις μια ομάδα άλλου προπονητή, στην προκειμένη περίπτωση του Λουτσέσκου, με άλλη φιλοσοφία και μπαίνεις εσύ να διαχειριστείς πράγματα που θέλεις να αλλάξεις δεν είναι εύκολο. Η ομάδα έπαιζε με 3 μπροστά, άρχιζε έπαιζε 4-4-2, οι παίκτες συνήθισαν άλλο προπονητή… Κατ’ εμέ με όσα βλέπω ίσως κάνει καλό η αλλαγή προπονητή τελικά. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Πιο πολύ με μια αποτυχία κι ας έχει κάνει καλά πράγματα έχει φθαρεί».

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ:

«Αυτός που το θέλει πιο πολύ είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ δεν τα έχει παρατήσει, θέλει να βγει 5ος. Το θέμα ποιος έχει το μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίσει. Το έχει ο ΠΑΟΚ είναι φανερό».

Για το γεγονός πως δεν χρησιμοποιούνται Έλληνες φορ από τις ομάδες:

«Είναι και θέμα τύχης να βγουν κάποιοι παίκτες. Ποιος πίστευε τον Φούντα που πήγε στη Ραπίντ κι έχει βάλει 20 γκολ; Στην Ελλάδα το Πρωτάθλημα δεν είναι ακόμα στα μέτρα που πρέπει για να κρατήσει κάποιους παίκτες. Από τον ΠΑΟΚ πχ έφυγε ο Κουλούρης. Πρέπει να βγαίνουν παίκτες και να δίνουν ευκαιρίες και οι μεγάλες ομάδες στα παιδιά. Να βλέπουμε το μέλλον. Δεν μπορούν να ξοδεύουν συνέχεια εκατομμύρια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags