Facebook Pixel Ατάκες με νόημα από Ίβιτς για το μέλλον του - Τι είπε για ΠΑΟΚ - Έβγαλε το καπέλο στον...
| 2020-07-04 11:41:00

Ατάκες με νόημα από Ίβιτς για το μέλλον του - Τι είπε για ΠΑΟΚ - Έβγαλε το καπέλο στον...

Sportdog Team
Ατάκες με νόημα από Ίβιτς για το μέλλον του - Τι είπε για ΠΑΟΚ - Έβγαλε το καπέλο στον...

ΠΑΟΚ - Βλάνταν Ίβιτς: Συνέντευξη σε ΜΜΕ της Σερβίας παραχώρησε ο πρώην τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά και μίλησε για το προπονητικό του μέλλον, αλλά και το ξεκίνημα του από τον πάγκο των "ασπρόμαυρων", ενώ αποθέωσε και τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το μέλλον του:

«Το συμβόλαιο μου ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου, μια μέρα μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και δεν έχουμε ενεργοποιήσει την ρήτρα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Η ομάδα έχει μιλήσει ήδη με τον μάνατζερ μου αλλά ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα. Δεν ξέρω καν αν θα συμφωνήσουμε. Ίσως να μείνω, ίσως θα είμαι ελεύθερος. Δεν βιάζομαι ποτέ με τις επιλογές μου, οπότε δεν θα το κάνω και τώρα. Πάντα σκέφτομαι προσεκτικά το επόμενο βήμα και δεν θα διστάσω να κάνω ένα… διάλειμμα αν καταλήξω στο συμπέρασμα ότι θα ταιριάζει καλύτερα. Ακόμα και τώρα τίποτα δεν αποκλείεται».

Τι θα πρέπει να έχει η επόμενη του δουλειά:

«Πρέπει να υπάρχει μια πρόκληση. Στην περίπτωση της Μακάμπι ήταν μια πρόκληση γιατί είχε να κατακτήσει τίτλο τρία χρόνια. Αδιανόητο για μια ομάδα αυτής της φήμης, της παράδοσης και με τόσα πολλά τρόπαια και οπαδούς. Οι συνεργάτες μου και εγώ μπήκαμε σε αυτή την ιστορία γιατί είχαμε μεγάλο κίνητρο να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων».

Αν είναι έτοιμος για το παραπάνω βήμα:

«Πρέπει να είσαι ρεαλιστικός σε όλα. Ξέρω ότι έχω ακόμη να μάθω από το επάγγελμα του προπονητή, είναι σαφές για μένα ότι οι ρόλοι αλλάζουν στον αθλητισμό και στην εργασία - σήμερα είστε επάνω, και αύριο είστε κάτω - αλλά πιστεύω επίσης στον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και τη δουλειά μας. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, νομίζω ότι είμαι έτοιμος για ένα νέο βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεν ξέρω σε ποιο ισχυρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είχα περάσει αυτή τη στιγμή. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να πάει κατευθείαν από το Ισραήλ σε ένα από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα».

Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ:

«Σκέφτηκα ότι είναι λογικό για μένα να αρχίσω την καριέρα μου, εκεί όπου τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, ξεκινώντας μια οικογένεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν μια φυσιολογική επιλογή, γιατί η ομάδα και εγώ γνωριζόμασταν πάρα πολύ καλά και είχαμε αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση».

Αν θα ήταν θετικός να πάει σε μια ομάδα της Μέσης Ανατολής:

«Ποτε μην λες πότε. Κανείς από εμάς δεν ξέρει τι φέρνει η επόμενη μέρα. Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω για κάτι που δεν έχει συμβεί, αλλά ποτέ δεν θα αρνηθώ εκ των προτέρων. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο πρωταρχικός στόχος μου είναι να προσπαθήσω να επιτύχω στην Ευρώπη».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη φετινή σεζόν:

«Ξέρω τι θέλω και το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζω ποιο είναι το ρεαλιστικό σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί. Ευθυγραμμίζομαι με το διαθέσιμο ρόστερ και προσαρμόζομαι στο περιβάλλον χωρίς να παραβλέπω τις απαιτήσεις του συλλόγου. Φέτος στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν παίξαμε έναν σχηματισμό 4-2-3-1, αλλά και το 4-3-3 αλλά μετά τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ η απουσία των πέντε πιο δημιουργικών παικτών με ανάγκασε να αλλάξω τα πλάνα μου. Τραυματισμοί, αδυναμία επιστροφής στο Ισραήλ από τις πατρίδες τους, προσωπικά προβλήματα όλα ήταν μέσα, οπότε πήγα στο 3-5-2. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και να συνδυάσω τους παίκτες που είχα στην διάθεση μου και παράλληλα να αντέξει η ομάδα και τα δυο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. 

Η πίεση για το αποτέλεσμα είναι κάτι που έχω συνηθίσει από τότε που έπαιζα στην Παρτιζάν, η πίεση με κάνει ακόμα πιο συγκεντρωμένο και προσεκτικό στις κινήσεις μου. Ακόμα και όταν έκανα διαπραγματεύσεις με την Μακάμπι μου είχαν πει οι άνθρωποι της ομάδας ότι δεν θα ήμουν σε θέση να ξοδέψω χρήματα για μεταγραφές, έτσι κέρδισα τους τίτλους με παίκτες από το Ισραήλ, παιδιά που έφερα χωρίς αποζημίωση και δανεικούς. Από αυτή την άποψη είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ορισμένοι από αυτούς έχουν σημειώσει τόσο μεγάλη πρόοδο και είναι έτοιμοι να πάνε στην Ευρώπη».

Για τους υπόλοιπους Σέρβους προπονητές:

«Είναι γνωστό πόσο η ποδοσφαιρική Ιταλία εκτιμά τον Μιχαϊλοβίτς και το γεγονός ότι ο Νίκολιτς είχε μια ευκαιρία σε ένα ισχυρό ρωσικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Για να μην αναφέρουμε άλλους συναδέλφους στην Ευρώπη, θα προτιμούσα να πω μια λέξη για τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Κατά τη γνώμη μου είναι ένας άντρας του οποίου τα έργα εκτιμώνται περισσότερο έξω από τη Σερβία αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πήγε στην άλλη πλευρά του κόσμου. 

Ακόμα και όταν βρισκόταν στον Πανιώνιο, θα μπορούσες να δεις πόσα ξέρει, αξίζει και μπορεί να κάνει, οπότε δεν με εξέπληξε καθόλου οι δύο πορείες του στο Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα.Του βγάζω το καπέλο». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags