Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ανοιχτό "παράθυρο" για την παραμονή του Ανουάρ
| 2020-07-06 16:41:00

"Ψήνει" σούπερ κίνηση ο Ρόκα για Παναθηναϊκό - Έτσι μένει ο παικταράς!

Sportdog Team
"Ψήνει" σούπερ κίνηση ο Ρόκα για Παναθηναϊκό - Έτσι μένει ο παικταράς!

Παναθηναϊκός: Η εξαιρετική εμφάνιση του Ανουάρ Τουχαμί στο χθεσινοβραδινό (05/07) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ήταν ένα απ' τα «κλειδιά» για τους «πράσινους», που κατάφεραν να αναχαιτίσουν την επιθετικότητα και τη δεδομένη μεσοεπιθετική ποιότητα των «ερυθρολεύκων», χάρις στο «γεμάτο» και πληθωρικό παιχνίδι του Ισπανομαροκινού μέσου, ο οποίος «έκοβε και έραβε» στη μεσαία γραμμή.

Ένα «μηχανάκι» στον «πράσινο» άξονα που έλειπε χρόνια από τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της σεζόν άρχισε να «απλώνει» ακόμη περισσότερο στο γήπεδο τα αγωνιστικά χαρίσματά του. Το θέμα βεβαίως, είναι με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τον διατηρήσει το «τριφύλλι» στο ρόστερ του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεδομένου ότι το βράδυ της 19ης Ιουλίου -αμέσως μετά το τελευταίο ματς των πλέι οφ κόντρα στον ΟΦΗ- ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τη Βαγιαδολίδ, που ούτως ή άλλως επεκτάθηκε (λόγω... Covid-19 και της παράτασης της σεζόν) το βράδυ της 30ής Ιουνίου, ως το φινάλε της περιόδου.

Για τον Τσάβι Ρόκα, πάντως, το «σχέδιο Ανουάρ» και η παραμονή του 25χρονου μέσου στον Παναθηναϊκό, δεν έχει... εγκαταλειφθεί στο μυαλό του. Οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να μην κινηθούν για δανεικούς τη χρονιά που έρχεται (2020/21), ωστόσο ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής είναι διατεθειμένος να κάνει μία μεγάλη εξαίρεση για τον Ανουάρ, εφόσον ευδοκιμήσουν οι συνθήκες. Και αν το θελήσει βεβαίως και η Βαγιαδολίδ (στην οποία ανήκει ο Ισπανομαροκινός, με συμβόλαιο έως το 2023) η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, υπήρξαν ορισμένα πολύ ενθαρρυντικά «σημάδια». Ιδίως μετά την επαφή που έγινε προ ημερών ανάμεσα στο Ρόκα και τη Βαγιαδολίδ για την ολιγοήμερη επέκταση του δανεισμού του Ανουάρ.

Ο Καταλανός ζήτησε από τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας, εάν κι εφόσον κρίνει πως δεν «χωράει» ο 25χρονος μέσος στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, να τον αφήσει για άλλον ένα χρόνο δανεικό στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ανεβάσει κι άλλο την αγοραστική του αξία. Κάτι στο οποίο δεν είναι αρνητική η Βαγιαδολίδ.

Όλα θα κριθούν όμως από τον σχεδιασμό της ισπανικής ομάδας. Διότι, εάν γίνει πράξη το πρώτο πλάνο της και αποκτήσει δύο χαφ στο μεταγραφικό «παζάρι», δεν θα υπάρξει «χώρος» για τον Ανουάρ και θα ανοίξει ο δρόμος για να επιστρέψει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό.

Ο παίκτης απ' την πλευρά του έχει ως πρώτη σκέψη την παραμονή του στη Βαγιαδολίδ, όμως εάν δεν βρει θέση στο δυναμικό της, είναι απόλυτα θετικός στην προοπτική της παραμονής του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό για άλλο ένα χρόνο. Κάτι που έχει ήδη μεταφέρει προς τον Ρόκα και πλέον άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις από το «στρατόπεδο» της Βαγιαδολίδ, έως τις αρχές Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags