Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τρομερή αποθέωση για τα ταλέντα του Δικεφάλου
| 2020-07-06 18:49:00

Τρομερή αποθέωση για τις ταλεντάρες του ΠΑΟΚ - Δεν είναι μόνο ο Τζόλης - Έρχονται παικταράδες!

Sportdog Team
Τρομερή αποθέωση για τις ταλεντάρες του ΠΑΟΚ - Δεν είναι μόνο ο Τζόλης - Έρχονται παικταράδες!

ΠΑΟΚ: Για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και για την επόμενη μέρα στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Κώστας Λαγωνίδης.

Ο σκάουτερ του ΠΑΟΚ και αλλοτε αρχηγός της ομάδας αναφέρθηκε στους Μιχαηλίδη – Τζόλη, αλλά και σε αυτούς που... έρχονται.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αυριανό ημιτελικό της Κ15: «Μακάρι να τριτώσει το καλό με το πρωτάθλημα και στην Κ15. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά είναι παιχνίδια τελικοί που παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Πρέπει το τάιμινγκ να είναι καλό και να πάρουμε το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι είμαστε καλή ομάδα. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μια ομάδα να πάρει και τους τρεις τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Είμαστε χρόνια στην ακαδημία εδώ και πολλά άτομα, έχουμε κάνει μια καλή δουλειά και αυτό φαίνεται. Όλα αυτά γίνονται με την εντολή και την καθοδήγηση του μεγαλομετόχου. Εδώ και καιρό έχει μεταφέρει την διάθεση του ο ΠΑΟΚ να βγάλει παίκτης από τις ακαδημίες του».

Για την Κ19: «Υπάρχουν οι υπεύθυνοι που ζυγίζουν τα πράγματα και παίρνουν τις αποφάσεις για αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν και χρονικά περιθώρια, δηλαδή φέτος είχαν δικαίωμα συμμετοχής και γεννηθέντες το 2001 και το 2002 και μόλις τρεις παίκτες από το 2000 στην ενδεκάδα. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την νέα χρονιά. Όλοι μαζί μελετάνε για να είναι η ομάδα ακόμα καλύτερη την νέα σεζόν».

Για τους Μιχαηλίδη και Τζόλη : «Πιστεύω ότι τόσο ο Μιχαηλίδης όσο και ο Τζόλης μπορεί να παίξουν βασικοί στον ΠΑΟΚ. Έχουν θράσος και ικανότητες, αλλά χρειάζεται ταπεινότητα. Για μένα αυτό είναι το κλειδί για να κάνεις καριέρα. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο... προσεκτικοί, βέβαια χρειάζεται πολύ δουλειά και συγκέντρωση. Είναι η χρονιά τους και λογικά να ακούγονται πολλά για αυτούς, αλλά τους ξέρω από μικρούς και πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα.

Όταν βλέπεις παιδιά από τις ακαδημίες να παίζουν στην πρώτη ομάδα, νιώθεις μια χαρά. Επειδή προέρχομαι από τέτοια διαδικασία, που μπορεί να μην υπήρχε οργάνωση, αλλά τότε το 1979-80 ήμουν και εγώ από τις ακαδημίες. Αργά ή γρήγορα και άλλα παιδιά θα ακουστούν. Βέβαια η επιτυχία δεν είναι να ανέβει ένα παιδί και απλά να συμμετάσχουν στο ρόστερ. Για μένα είναι να διεκδικήσει την θέση στην ενδεκάδα με το μεγαλύτερο σε ηλικία που βρίσκεται στην ομάδα. Αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τότε θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα δυο παιδιά διεκδικούν θέσεις στην ενδεκάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Για την προσωπική του εμπειρία και τις ακαδημίες γενικότερα: «Για μένα όταν ήρθε η ώρα του δανεισμού, στεναχωρήθηκα γιατί τότε πίστευα ότι δεν υπάρχει γυρισμός, γιατί πολλά παιδιά τότε πήγαιναν δανεικοί και δεν γυρνούσαν. Ήταν δύσκολα εκείνα τα χρόνια, αλλά κατάφερε

Ο Σαλπιγγίδης είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Γ' Εθνική ως δανεικός και για αυτό γύρισε στον ΠΑΟΚ και έκανε σπουδαία καριέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι πρέπει να δώσει σημασία ο κόσμος ότι αυτά τα παιδιά έγιναν τα πρώτα ονόματα. Συνηγορούσε το ότι εκτός από καλοί παίκτες ήταν και φίλάθλοι της ομάδας. Παίζει σημαντικό ρόλο αυτό γιατί αντιλαμβάνονται καλύτερα τις καταστάσεις.

Το να βγει ένας παίκτης και να μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα κάποιον από την πρώτη ομάδα είναι η επιτυχία της ακαδημίας. Σίγουρα ο τίτλος μένει, αλλά το πιο σπουδαίο είναι τα παιδιά να προοδεύουν και να παίζουν στην πρώτη ομάδα».

Για τα παιδιά που μένουν στην Εύξεινο Λέσχη: «Είναι ένα εξαώροφο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης που ο μεγαλομέτοχος μισθώνει και έχουν γίνει μέσα αλλαγές για να μπορούν τα παιδιά να περάσουν τις ώρες τους εκεί. Με την κουζίνα σε έναν όροφο, με τους σεκιούριτι και όλες τις ανέσεις για τα παιδιά που μένουν εκεί. Αυτή την στιγμή είναι περίπου 45 παιδιά εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Για το τμήμα σκάουτινγκ και τις επιλογές παικτών στις ακαδημίες: «Το τμήμα σκάουτινγκ αποτελείται από εξαιρετικά παιδιά και θα τους αναφέρω γιατί αξίζει να αναφερθούν. Είναι ο Γιάννης Αδαμίδης, ο Στέφανος Μπορμπόκης, ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης. Λίγο πολύ όλοι βοηθάμε στην ακαδημία και γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους σκάουτερ. Εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχει βελτίωση και θέλουμε να βγάζουμε περισσότερα παιδιά για την πρώτη ομάδα.

Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή δεν επιλέξαμε έναν παίκτη εμείς, δεν είναι καλός παίκτης. Υπάρχει σε εμάς ένα πλούσιο ρόστερ, αν δεν είναι πολύ καλύτερος από τα παιδιά που ήδη έχουμε δεν μπορούμε να τον φέρουμε γιατί αμέσως θα βγει ένα παιδί που ήδη εκπαιδεύεται στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κατά γενική ομολογία έχει εξαιρετική ακαδημία και το σκάουτινγκ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε αυτό βοηθάνε και οι εξωτερικοί συνεργάτες, όπως αρκετοί βετεράνοι της ομάδας που μας λένε το καλό ταλέντο της περιοχής και είναι πολύ σημαντικό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags