Facebook Pixel Sportdog.gr | Άντεξε η Λαμία! 0-0 με Ξάνθη παίζοντας με 10
| 2020-07-06 21:32:00

Άντεξε η Λαμία! 0-0 με Ξάνθη παίζοντας με 10

Sportdog Team
Άντεξε η Λαμία! 0-0 με Ξάνθη παίζοντας με 10

Στο 0-0 έμεινανΛαμία και Ξάνθη για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. H Λαμία αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες από το 29ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Βλαχομήτρου, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και με «δυνατή» άμυνα δεν άφησε στους Ακρίτες περιθώρια να την απειλήσουν σημαντικά. Έτσι, τους διατήρησε εντός της επικίνδυνης ζώνης δύο στροφές πριν το φινάλε των πλέι-άουτ.

Έκανε πειράματα στην ενδεκάδα ο Γιώργος Πετράκης, που δοκίμασε παίκτες, με τους «κυανόλευκους» μεσοεπιθετικά να είναι ακίνδυνοι, αλλά αμυντικά εξαιρετικά στιβαροί.

Πειραματική 11αδα και το… απόλυτο μηδέν!

Ο Γιώργος Πετράκης δοκίμασε πρόσωπα στην ενδεκάδα της Λαμίας, η οποία δεν είχε ξανά αγωνιστεί έτσι σε όλη τη φετινή σεζόν και η ομάδα μας χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί. Την ίδια ώρα βέβαια, η Ξάνθη μπήκε με μεγαλύτερο τσαμπουκά στο ματς, καθώς χρειαζόταν οπωσδήποτε τους βαθμούς. Ακόμα κι έτσι, το παιχνίδι στο πρώτο του ημίχρονο ήταν πολύ κακό.

Κυριάρχησαν τα πολλά λάθη εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 13′, όταν ο Ντε Αμορίμ έκανε ωραία κίνηση εκτός περιοχής και αριστερά και σούταρε εκτός περιοχής, στέλνοντας ελάχιστα έξω τη μπάλα. Στο 40ο λεπτό ο Στάρτζεον γέμισε από αριστερά, σε δεύτερο χρόνο στην περιοχή ο Λισγάρας στο πίσω δοκάρι έπιασε την κεφαλιά προ του Τζανετόπουλου, έστειλε ομως λίγο πάνω από το οριζόντιο τη μπάλα.

Στο ενδιάμεσο, από το 29′ ο ΠΑΣ Λαμία είχε μείνει με αριθμητικό μειονέκτημα. Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ως βασικός, ο Βλαχομήτρος πρόλαβε σε μισή ώρα αγώνα να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες, πληρώνοντας τον ενθουσιασμό του και να αφήσει τους «κυανόλευκους» με δέκα παίκτες. Από εκεί και πέρα, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με την έντονη βροχόπτωση να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και το 0-0 να διατηρείται στην ανάπαυλα.

Τους… φράκαρε χωρίς κόπο!

Το θέαμα δεν έγινε καλύτερο στην επανάληψη, το σκηνικό ωστόσο ήταν ελαφρώς διαφορετικό. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους η Λαμία βρισκόταν σε θέση άμυνας, με την Ξάνθη να προσπαθεί να βρει χώρους. Οι Ακρίτες χρειάζονταν γκολ με αποτέλεσμα να πιέζουν, δίχως επιτυχία ωστόσο καθώς οι «κυανόλευκοι» είχαν κλείσει τους χώρους.

Στο 52′ ο Φοσέ με πλάτη στο τέρμα, γύρισε και σούταρε από το όριο της περιοχής, η μπάλα όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλός και αυτό που παρακολουθούσαμε στο ΔΑΚ ήταν… κάκιστο. Έτσι, φτάσαμε στο 74′ για να δούμε και πάλι κάτι άξιο αναφοράς. Τότε ο Μουλέν εκτέλεσε απευθείας από αριστερά ένα φάουλ, με τον Επασί να κάνει έξοδο στο δεύτερο δοκάρι και να μπλοκάρει σταθερά.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ξάνθη έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Από αριστερά ο Κασάδο γύρισε στον Ντε Αμορίμ που «ζύγισε» το πόδι του και σούταρε από την κορυφή της περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 82′ ο Γκαργκαλατζίδης βγήκε σε κόντρα επίθεση και σούταρε συρτά έξω από την περιοχή, η μπάλα δεν έσκασε όμως και ο Επασί μπλόκαρε σταθερά.

Στο 85′ ο Κάστρο πήγε να πιάσει στον… ύπνο τη λαμιώτικη άμυνα και πήδηξε πιο ψηλά από όλους σε σέντρα του Σόσα από αριστερά, όμως έστειλε έξω τη μπάλα. Στο εναπομείναντα χρόνο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν μαζικά, χωρίς επιτυχία όμως. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μανούχου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89′ Πλιάτσικας), Σάλιακας (58′ Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (81′ Ασίγκμπα), Βλαχομήτρος

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Ντε Αμορίμ, Κοβάτσεβιτς (46′ Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον (62′ Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ (62′ Κάστρο), Μουλέν, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Τερκί (89′ Φασίδης), Καρασαλίδης (77′ Σόσα), Κασάδο

ΠΗΓΗ: lamiaole.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags