Facebook Pixel Επιστροφή στην δράση για το MLS με μήνυμα για Τζορτζ Φλόιντ και κατά του ρατσισμού (BINTEO)
| 2020-07-09 11:41:00

Επιστροφή στην δράση για το MLS με μήνυμα για Τζορτζ Φλόιντ και κατά του ρατσισμού (BINTEO)

Sportdog Team
Επιστροφή στην δράση για το MLS  με μήνυμα για Τζορτζ Φλόιντ και κατά του ρατσισμού (BINTEO)

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διακοπής, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ποδοσφαιρική δράση επέστρεψε στις ΗΠΑ, με την επανέναρξη του MLS.

Ο πρώτος αγώνας μετά την διακοπή, βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ορλάντο με 2-1 επί της Ιντερ Μαϊάμι, ιδιοκτησίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το νικητήριο γκολ, σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πορτογάλος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Νάνι. 

Ωστόσο, το γεγονός που ξεχώρισε στο συγκρότημα World Wide of Sports των εγκαταστάσεων Disney World της Φλόριντα, όπου φιλοξενούνται κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες, ήταν το ηχηρό μήνυμα από τους ανθρώπους του MLS κατά του ρατσισμού.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, δεκάδες παίκτες από διάφορους συλλόγους της αμερικανικής λίγκας, παρατάχθηκαν γύρω από το γήπεδο και διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια και φορώντας μαύρα γάντια, οι ποδοσφαιριστές κράτησαν υψωμένες τις γροθιές τους στον νυχτερινό ουρανό, για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, για όσο χρόνο δηλαδή ο Τζορτζ Φλόιντ αγωνιζόταν να κρατηθεί στην ζωή, έχοντας στον λαιμό του το γόνατο ενός αστυνομικού.

Αμέσως μετά την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες των δύο ομάδων, γονάτισαν σε μια κίνηση αλληλεγγύης στο αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter» που αναπτύχθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά την δολοφονία του Φλόιντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags