Facebook Pixel Ολυμπιακός: Σκάει βόμβα στον Πειραιά - Θέλει να φύγει τεράστιο όνομα
| 2020-07-10 14:55:00

Σκάει βόμβα στο Ρέντη - Θέλει να φύγει τεράστιο όνομα - Ψάχνει ήδη για διάδοχο - Όλο το παρασκήνιο

του Παναγιώτη Νικολάου
Σκάει βόμβα στο Ρέντη - Θέλει να φύγει τεράστιο όνομα - Ψάχνει ήδη για διάδοχο - Όλο το παρασκήνιο

Ολυμπιακός - Ζοσέ Σα: Ο δεύτερος, για την επόμενη σεζόν, έχει εδώ και λίγες μέρες οριστικοποιηθεί με την απόκτηση του Κρίστινσον από τη Λάρισα. Ο φετινός δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο Μπόμπι Αλέν, προφανώς πλέον, μετράει μέρες (μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, όποτε αυτή ολοκληρωθεί βάσει των διεθνών υποχρεώσεων των "ερυθρόλευκων") για να αποχωρήσει.

Το θέμα, το κυρίαρχο θέμα, έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας των πρωταθλητών για την επόμενη σεζόν. Και αυτό γιατί υπάρχει έντονη φημολογία τις τελευταίες εβδομάδες που θέλει τον Ζoσέ Σα να "ψάχνεται" να φύγει, να φέρει πρόταση για να μετακομίσει σε κάποιο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εξ ου και η σεναριολογία για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ντάνιελ Σούμπασιτς, τον αλλοτινό διεθνή, 35χρονο Κροάτη τερματοφύλακα, ο οποίος ύστερα από πολυετή θητεία στη Μονακό, κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και δεδομένα βρίσκεται σε επαφή με τους "ερυθρόλευκους", περιμένοντας όμως και αυτός να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Πορτογάλο κίπερ, γιατί -δεδομένα πλέον μετά και την άφιξη του Κρίστινσον- δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει λιμάνι όντας δεύτερος στην ιεραρχία.

Εύκολο να προκύψει επιβεβαίωση ή οποιαδήποτε ενημέρωση, αρμόδια, για τις προθέσεις του Σα και του περίφημου ατζέντη του, του Ζόρζε Μέντες δεν είναι (και όποιος ισχυρίζεται πως το μπορεί, απλώς ψεύδεται). O "σκύλος" όμως έχει προσβάσεις και τουλάχιστον… ιχνηλάτηση μπορεί να κάνει. Τι λοιπόν προέκυψε από αυτήν.

Πρώτον, στον Ολυμπιακό περιμένουν κινητικότητα, "οσμίζονται" κινητικότητα, δεν έχουν όμως μέχρι στιγμής δει και αποδείξεις της. Δεν έχουν ενημέρωση για απτό ενδιαφέρον για τον Σα, δεν έχουν πληροφορηθεί πως υπάρχουν ομάδες που σκέπτονται άμεσα να καταθέσουν πρόταση και δεν έχουν -αρμοδίως, από τον ίδιο τον Σα- ξεκάθαρα πληροφορηθεί πως θέλει να φύγει, να διεκδικήσει ένα upgrade στην καριέρα του. Το… ψυλλιάζονται όμως, γι’ αυτό και φροντίζουν να είναι έτοιμοι όταν και εφόσον χρειαστεί και προκύψει -όντως- θέμα.  

Δεύτερο. Και από την πλευρά του Σα, πάνω κάτω, το ίδιο προκύπτει. Δεν κλείνει σε καμία περίπτωση η πόρτα του εξωτερικού, αυτό όμως δεν θα γίνει άκριτα. Ο Πορτογάλος δεν θέλει σώνει και ντε να πάει να παίξει στην Πριμέρα ή στην Πρέμιερσιπ μόνο για να πει πως το έκανε. Θέλει να έχει, όπου πάει, πρωταγωνιστικό ρόλο. Κοινώς, το "πακέτο" που θα του προσφερθεί, να είναι συνολικά καλύτερο από τις συνθήκες που απολαμβάνει στον Ολυμπιακό.

Και κάτι τέτοιο, ως και τώρα, ο Ζόρζε Μέντες δεν του το έχει προσφέρει. Επειδή όμως ακριβώς μιλάμε για τον περίφημο Πορτογάλο ατζέντη που μέχρι και… βουνά μπορεί να κινήσει προκειμένου να ικανοποιήσει και να μετακινήσει τους πελάτες του, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος -ίσα ίσα- πως θα μείνει και έτσι η κατάσταση ως τις 5 Οκτωβρίου που βάσει απόφασης της ΟΥΕΦΑ θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως τώρα, αλλά και άμεσα, δεν υπάρχει πρόταση ή συγκεκριμένο ενδιαφέρον για επερχόμενη πρόταση για τον Σα. Δεν μπορεί όμως -και στον Ολυμπιακό δεν πράττουν και δεν λειτουργούν με αυτό το σκεπτικό- να αποκλειστεί πως δεν θα έρθει πρόταση. Αν προκύψει, θεωρείται δεδομένο πως θα συνδυαστεί με σχετικό μεταγραφικό αίτημα και από την πλευρά του Σα, ειδικά αν η ενδιαφερόμενη ομάδα δεν καλύπτει το buy out του Πορτογάλου (13 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνει μεταγραφή ο Ολυμπιακός - Συμφώνησε με εξτρέμ - Τα... σκάει ο Μαρινάκης - Είναι αντι-Λάζαρος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags