Facebook Pixel Κούγιας για CAS: "Επιτυχία για ΠΑΟΚ - Δεν έχει δικαιωθεί κανείς, ούτε Ξάνθη, ούτε Ολυμπιακός"!
| 2020-07-10 16:16:00

Κούγιας για CAS: "Επιτυχία για ΠΑΟΚ - Δεν έχει δικαιωθεί κανείς, ούτε Ξάνθη, ούτε Ολυμπιακός"!

Sportdog Team
Κούγιας για CAS: "Επιτυχία για ΠΑΟΚ - Δεν έχει δικαιωθεί κανείς, ούτε Ξάνθη, ούτε Ολυμπιακός"!

Στον FOCUS FM 103,6 μίλησε ο Αλέξης Κούγιας μετά την απόφαση του CAS για την επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ και την εκδίκαση της υπόθεσης από την αρχή στην Επιτροπή Εφέσεων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον FOCUS FM 103,6 :

Για την απόφαση του CAS να επιστραφούν οι επτά βαθμοί στον ΠΑΟΚ:
«Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι κατάφερε μια αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών αθωωτικών δικαστηρίων, να την επιστρέψει το CAS να δικαστεί ξανά και πάλι από το ίδιο δικαστήριο. Αυτή είναι η απόφαση που έχει βγει, χωρίς να γνωρίζω το σκεπτικό της γιατί δεν ήμουν εκεί στην Ελβετία.

Η απόφαση που βγήκε δεν λέει ότι δικαιώνεται ο ΠΑΟΚ, λέει ότι κατά την άποψη του CAS έπρεπε η Επιτροπή Εφέσεων την υπόθεση στην ουσία της και να μην λάβει υπόψη την απόφαση της ΕΕΑ, άρα η υπόθεση γυρνάει από την αρχή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Εκεί δεν θα μείνουν στην δεσμευτική απόφαση της Επιτροπής και θα εξεταστούν όλα από την αρχή και επί της ουσίας.

Είναι γελοιότητα νομική να λέμε ότι υπήρχε πολιτική παρέμβαση στην τιμωρία του ΠΑΟΚ!



Δεν ελέγχεται πολιτικά η ΕΕΑ, δεν έχει διορισμένους υπάλληλους. Είναι μια επιτροπή που ελέγχεται από την Βουλή, ούτε αποτελείται ανθρώπους που είναι διορισμένοι από τα κόμματα. Άλλος είναι του παλιού ΠΑΣΟΚ, άλλος είναι της Νέας Δημοκρατίας. Προτείνουν τα κόμματα, περνούν τα πρόσωπα από την έρευνα της Βουλής και όταν τους εγκρίνουν μπαίνουν στην ΕΕΑ. Παράδειγμα η Μαρούπα δεν είναι Νέα Δημοκρατία...

Το CAS τι λέει δηλαδή τώρα; Ότι θα πρέπει η Επιτροπή Εφέσεων να εκδικάσει κανονικά, γιατί δεν είναι δυνατόν μια υπόθεση να κρίνεται μόνο σε έναν βαθμό και να κρίνουν μόνο οι πρώτοι που εξέτασαν και οι άλλοι να μην μπαίνουν στην ουσία. Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία πρέπει η Επιτροπή Εφέσεων αφού είναι Εφετείο να εξετάσει την υπόθεση από την αρχή, γιατί στα δικαστήρια όλου του κόσμου η έφεση εξαφανίζει την πρώτη απόφαση. Αυτό θα γίνει και τώρα. Η υπόθεση θα εξεταστεί από την αρχή, ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι είμαστε δεσμευμένοι γιατί αυτό έλεγε η ελληνική νομολογία μέχρι τώρα, κανείς δεν είχε πάει στο CAS μέχρι σήμερα για να την ανατρέψει και λέει θα δικάσετε ξανά από την αρχή. Αν κρίνετε ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία τότε αφού θα εξετάσετε την ουσία, θα υπάρχει αμετάκλητη απόφαση. Ο ΠΑΟΚ δεν δικαιώθηκε, θα ξαναγίνει δίκη από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στην διαδικασία ότι δεν μπορεί με απόφαση ενός δικαστηρίου να με καταδικάσετε, εκεί δικαιώθηκε».

Για το αν έχει έννομο συμφέρον η ΑΕΚ να παρέμβει στην υπόθεση: «Για να έχεις δικαίωμα παρέμβασης, θα έπρεπε να το κάνεις σε πρώτο βαθμό, στο δεύτερο βαθμό απαγορεύεται να κάνεις παρέμβαση».

Για το αν δικαιώθηκε η Ξάνθη: «Δεν έχει δικαιωθεί η Ξάνθη. Κανείς δεν έχει δικαιωθεί! Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ΠΑΟΚ. Είναι σίγουρο όμως ότι αποτελεί επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που καταφέρνει ενώ έχει μια αμετάκλητη απόφαση αφαίρεσης 7 βαθμών να πετύχει και το πέτυχε, με το CAS να ξαναδικαστεί από την αρχή η υπόθεση. Ο ΠΑΟΚ έχει και μια ακόμα επιτυχία ότι δηλαδή η κρίση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική, άρα η Επιτροπή Εφέσεων θα δικάσει από την αρχή και θα βγάλει απόφαση χωρίς να θεωρήσει ότι υπάρχει απόφαση. Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε δικαστήριο και επί της ουσίας, γιατί το CAS υποχρεώνει το δικαστήριο να δει την υπόθεση από την αρχή. Μην εκπλαγείτε αν η Επιτροπή Εφέσεων να έχουμε μια αμετάκλητη απόφαση είτε εις βάρος του ΠΑΟΚ, είτε υπέρ του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags