10/07/20 - 20:41

Συνέχεια στην κόντρα Ολυμπιακού-ΕΠΟ - Ζητούν παραμονή Γραμμένου - Τι λέει το Διαιτητικό

Sportdog Team
Συνέχεια στην κόντρα Ολυμπιακού-ΕΠΟ - Ζητούν παραμονή Γραμμένου - Τι λέει το Διαιτητικό
761views

Εκδικάστηκε την Παρασκευή (10/7) ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΕΠΣ Πειραιά, κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας να τροποποιήσει το Καταστατικό της ώστε να διενεργήσει εκλογές ως τον Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός και η Ένωση στην οποία ανήκει, θεωρούν ότι η θητεία του Βαγγέλη Γραμμένου εκπνέει το καλοκαίρι του 2021 και ότι μέχρι τότε δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ

Όταν ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος ανέφερε στην πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου ότι το Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν ενέκρινε την τροποποίηση, εκείνη του απάντησε: «Γνωρίζουμε την εξέλιξη στο Ειρηνοδικείο, αλλά δεν μας επηρεάζει σε κάτι. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».Ο δικηγόρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Η θητεία της διοίκησης της ΕΠΟ που προέκυψε τον Αύγουστο του 2017 είναι τετραετής. Δεν προέβλεπε κάτι διαφορετικό το Καταστατικό. Εκ των υστέρων έρχονται και προσθέτουν στο Καταστατικό ότι ως διοίκηση αποτελούν συνέχεια της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που είχε διοριστεί από τη FIFA το φθινόπωρο του 2016. Αυτό είναι παράνομο.

Η ΕΠΟ επικαλείται ότι υπήρχε μια συμφωνία με τις FIFA/UEFA για πρόωρες εκλογές, αλλά δεν μας λέει τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία. Τελικά ομολόγησε ο κ. Γραμμένος ότι ήταν προτροπή για πρόωρες εκλογές, όχι εντολή ή συμφωνία».


Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της ΕΠΟ επεσήμαναν:

«Εμείς δεν θίγουμε την 4ετή θητεία. Με την ρύθμιση που κάναμε αποκαθιστούμε την κανονικότητα, ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται στο Ολυμπιακό έτος. Και το κάναμε περιορίζοντας τη θητεία της διοίκησης.

Με δεδομένο ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης των FIFA/UEFA φεύγει στο τέλος Ιουλίου, εκφράστηκε η προτροπή να γίνουν οι εκλογές πριν φύγει. Και η νέα διοίκηση θα έπρεπε να προκύψει πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Γι’ αυτό και κάναμε αυτή την τροπολογία».


Το Διαιτητικό έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Τρίτη το μεσημέρι και πιθανόν ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδώσει απόφαση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ