Facebook Pixel Αδιανόητο! Γι΄ αυτό έχασε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ
| 2020-07-13 14:27:00

Αδιανόητο! Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός απ’ τον ΠΑΟΚ - Η... εντολή του Μαρτίνς - Θα τρελαθεί ο Μαρινάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
Αδιανόητο! Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός απ’ τον ΠΑΟΚ - Η... εντολή του Μαρτίνς - Θα τρελαθεί ο Μαρινάκης

Τα καμπανάκια είχαν ηχήσει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τότε, πριν μια εβδομάδα ακριβώς, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να νιώθει ικανοποιημένος βάσει της εμφάνισής του που διατήρησε το αήττητο.

Μεσοβδόμαδα, στο "Βικελίδης", ουσιαστικά έγινε ένα παιχνίδι χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα, με τους "ερυθρόλευκους" να παίζουν με ρεζέρβες κόντρα στον Αρη που δεν είχε παίκτες και δυνάμεις να τους κοντράρει. Παρά ταύτα, ήταν αρκετά αξιόμαχος και κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την "τριάρα" πέρυσι στην Τούμπα που πέτυχε περισσότερα του ενός γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό σε εκτός έδρας παιχνίδι των πρωταθλητών στη Super Legaue.

Γενικά τον ΠΑOΚ τον βρίσκουν μπροστά τους στον Ολυμπιακό. Η τελευταία φορά που δεν σκόραραν στο Καραϊσκάκη σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν τον Σεπτέμβριο του '18. Εκτοτε, στα επόμενα 25 ματς στην έδρα τους, οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν σε όλα, σερί που διακόπηκε χθες με τον ΠΑOΚ να το τερματίζει (και πάλι), ολοκληρώνοντας παράλληλα και το αήττητο σερί των 43 αγωνιστικών που έτρεχε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την περυσινή της ήττα στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κρύφτηκε στις δηλώσεις του, δεν έψαξε για δικαιολογίες ούτε και στράφηκε κατά της διαιτησίας. Παραδέχτηκε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ομάδα του δεν ήταν καλή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια ο Oλυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει και θέλει, παρότι ξεκαθάρισε -και πως να κάνει αλλιώς άλλωστε, αδιαμφισβήτητο είναι- πως η χθεσινή ήττα δεν αλλοιώνει τα όσα έχει πετύχει η ομάδα του φέτος ούτε και την πανάξια κατάκτηση του τίτλου.

Το χαρακτηριστικότερο από τις δηλώσεις του Μαρτίνς; "Πολλά πράγματα σημαίνει μια ήττα. Μπορεί να είναι μια επαγρύπνηση, να σταματήσουμε να είμαστε χαλαροί. Οπωσδήποτε μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι και θετικό να χάνεις". Και εδώ είναι ακριβώς το ζητούμενο εν όψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ελληνικές ομάδες, κοντεύει τους 2 μήνες προπονήσεων και γενικότερα επιστροφής σε αγωνιστική δραστηριότητα.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες, κατακαλόκαιρο, μετά από δίμηνη περίπου διακοπή των πάντων. Σε μια εβδομάδα, όλες οι ελληνικές ομάδες θα διακόψουν με το τέλος των play off και σίγουρα, η επιστροφή τους σε μια μίνι προετοιμασία θα γίνει μετά από (τουλάχιστον) δύο εβδομάδες ξεκούρασης για τους παίκτες.

Στον Ολυμπιακό όμως αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Ο Oλυμπιακός έχει να δώσει τελικό Κυπέλλου στις 26 Ιουλίου και το ματς με τους Γουλβς στις 6 Αυγούστου, με τη φιλοδοξία και τον στόχο όλων στον σύλλογο να είναι η περαιτέρω επιμήκυνση της σεζόν με πρόκριση στο final 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό όμως δεν γίνεται να μην έχει επιπτώσεις και στον τρόπο προετοιμασίας των "ερυθρόλευκων".

Δεν γίνεται ούτε ο Μαρτίνς να διατηρήσει τους ρυθμούς στα "κόκκινα" καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ούτε και η ομάδα του να "πετάει" στα παιχνίδια της. Είναι απλώς αδύνατον, δεν γίνεται. Και η επιλογή που προφανώς έχει κάνει ο Πορτογάλος (διόλου τυχαία πως η αναφορά του έγινε για τα 4 τελευταία παιχνίδια, το διάστημα δηλαδή που ο Oλυμπιακός έχει κατακτήσει τον τίτλο) είναι να "αποφορτίσει" κάπως τους παίκτες του αυτήν την εποχή, προσπαθώντας σταδιακά να ανεβάσει ρυθμούς, πιθανότατα σε προπονητικό κύκλο που θα αποδώσει από την επόμενη εβδομάδα με στόχο αρχικά τον τελικό του Κυπέλλου και κορύφωση τη ρεβάνς με τους Γουλβς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό ήταν το "έγκλημα" του Μαρτίνς με ΠΑΟΚ - Έτσι έχασε το ντέρμπι - Τι... όνειρο είδε;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags