Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τρελά πράγματα με Φερέιρα! Τι θα γίνει μετά τον Ολυμπιακό
| 2020-07-13 19:42:00

Τρελά πράγματα με Φερέιρα! Τι θα γίνει μετά τον Ολυμπιακό-Φταίει το... CAS - Αλαφιασμένος ο κόσμος

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τρελά πράγματα με Φερέιρα! Τι θα γίνει μετά τον Ολυμπιακό-Φταίει το... CAS - Αλαφιασμένος ο κόσμος

ΠΑΟΚ: Και ξαφνικά, από εκεί που άπαντες τον είχαμε/είχανε τελειωμένο, πάει και κάνει διπλό στο Καραϊσκάκη, έχοντας στο αρχικό του σχήμα δύο προερχόμενους από τις ακαδημίες του Δικεφάλου, έναν… ξεγραμμένο (Ροντρίγκο) να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στην Ελλάδα και σκόρερ έναν που στους πέντε στόπερ που είχε ο Δικέφαλος, παίζει σοβαρά να είχε φτάσει -πριν τη σέντρα- να λογίζεται… έκτος

Το έκανε όμως ο Αμπέλ Φερέιρα, αλλάζοντας τη μοίρα της ομάδας του στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, του τελευταίου στόχου δηλαδή που απέμεινε στον Δικέφαλο. Με νίκη σε δύο μέρες στο ΟΑΚΑ, την κλειδώνει. Ακόμη όμως και στο χειρότερο των σεναρίων, ήττα δηλαδή από την ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ αρκεί να μην κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό και ο ίδιος να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στη φιλοξενία του Άρη.

Κοινώς, το χθεσινό διπλό του Δικεφάλου άλλαξε τελείως τις πιθανότητες της ομάδας να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το θέμα είναι αν άλλαξε και τις πιθανότητες του ίδιου του Αμπέλ Φερέιρα, για τον οποίο στα όσα εγκωμιαστικά ακούστηκαν και γράφτηκαν από παράγοντες (και μη) του Δικεφάλου, δεν υπήρχε μισή αναφορά.

Αντίθετα, η δική του θέση όπως λέγεται, δεν αλλάζει και θα κριθεί συνολικά βάσει της εικόνας σε όλη τη σεζόν. Και εδώ προκύπτει το "παράδοξο του Αμπέλ". Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί από την περασμένη Παρασκευή, όταν δηλαδή επιστράφηκαν από τον CAS οι 7 βαθμοί στους Ασπρόμαυρους, η όλη δικαστική περιπέτεια ήταν αυτή που αποσυντόνισε την ομάδα και την έκανε να χάσει τη συγκέντρωση και αγωνιστικότητά της.

Εφόσον όμως ισχύει κάτι τέτοιο και ο ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν προπορεύονταν και ήταν "ισάξιος τουλάχιστον του Ολυμπιακού", τότε προφανώς δεν γίνεται να τεθεί θέμα προπονητή. Είτε η ομάδα και ο προπονητής έχουν ευθύνη για την απώλεια του τίτλου, είτε η όλη δικαστική ιστορία τους αποπροσανατόλισε, οπότε δεν φέρουν ευθύνη και συνεπώς ο Πορτογάλος συνεχίζει κανονικά και χωρίς αμφισβητήσεις στον πάγκο του.

Τρίτη επιλογή για το τι συνέβη (και τι θα συμβεί από εδώ και πέρα) με τον Φερέιρα, προφανώς βάσει της επιχειρηματολογίας που έχει αναπτυχθεί, δεν μπορεί να υφίσταται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό... έγκλημα Φερέιρα με τον "ήρωα" του ΠΑΟΚ από το Γ. Καραϊσκάκης - Στα "κάγκελα" οι οπαδοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags