Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γυρίζουν πίσω Έλληνα αμυντικό - 1.000.000 συμβόλαιο - "Τελειωμένος"
| 2020-07-14 12:11:00

Τρελό σενάριο στον Ολυμπιακό - Γυρίζουν πίσω Έλληνα διεθνή - 1.000.000 συμβόλαιο - "Τελειωμένος"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρελό σενάριο στον Ολυμπιακό - Γυρίζουν πίσω Έλληνα διεθνή - 1.000.000 συμβόλαιο - "Τελειωμένος"!

Ο Ολυμπιακός, γνωστό, δεν ψάχνει κεντρικό αμυντικό. Ο Oλυμπιακός, γνωστότερο, έχει βγάλει στη βιτρίνα του, τουλάχιστον δύο από τους στόπερ που απαρτίζουν την -ιεραρχικά- βασική του τριάδα των κεντρικών αμυντικών του (Σισέ, Σεμέδο), χωρίς να λείπει το ενδιαφέρον και για τους τρεις, παρότι για τον Μπα είναι δεδομένη η πρόθεση των υπευθύνων του συλλόγου να παραμείνει στο ρόστερ για έναν ακόμη χρόνο.

Ανεξαρτήτως των εν λόγω δεδομένων, είναι προφανές ότι το θέμα επιστροφής του Παναγιώτη Ρέτσου συντηρείται αρκετά το τελευταίο διάστημα. Εμμεσα, πίσω από τις γραμμές, με έξυπνο τρόπο, ειδικά από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε πως ο διεθνής στόπερ επέστρεψε στη Λεβερκούζεν, ολοκληρώνοντας τον δανεισμό του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν έκανε χρήση του buy out που είχε από τη χειμερινή συμφωνία των δύο ομάδων.

Στις "ασπιρίνες" ο Ρέτσος δεν πρόκειται να παραμείνει. Η, προς χάρη της μεγαλύτερης ακρίβειας, πολύ δύσκολα θα παραμείνει εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής και καλύτερη θέση στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών της ομάδας. Γι' αυτό και η πρόθεση, εκατέρωθεν (ομάδας - ποδοσφαιριστή) είναι ένας νέος δανεισμός, με κύρια και βασική προϋπόθεση την εξασφάλιση χρόνου συμμετοχής.

Προφανώς, η Λεβερκούζεν στο πλαίσιο αυτό δεν θα ήταν αντίθετη (τουλάχιστον επί της αρχής) ακόμη και σε ενδεχόμενη επιστροφή του Ρέτσου στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση πάντα που οι πρωταθλητές έμπαιναν στη διαδικασία να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που δεν αποκλείεται να ήταν και θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα, παρά τα προβλήματα σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ της διοίκησης των "ερυθρόλευκων" και του ατζέντη του Ελληνα στόπερ (Φάλι Ραμαντάνι), οι προσωπικές σχέσεις του Ρέτσου με όλους στον Ολυμπιακό είναι τέτοιες που θα μπορούν να παρακάμψουν τα υπόλοιπα προβλήματα.

Αυτά που δεν παρακάμπτονται όμως -και πάντα με την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για στόπερ- είναι πρώτον, η διάθεση/ικανότητα του Ολυμπιακού να προσφέρει εγγυημένο αριθμό συμμετοχών στον Ρέτσο. Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων.

Δεύτερον, η διάθεση/ικανότητα του Ολυμπιακού να καλύψει το συμβόλαιο του. Ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως εισπράττει ο 22χρονος αμυντικός, η Λεβερκούζεν τον παραχωρεί σε οποιονδήποτε θα καλύψει το 100% αυτού, κάτι που θα μετέτρεπε τον Ρέτσο στον πλέον ακριβοπληρωμένο στόπερ του ρόστερ.

Και τρίτον και σίγουρα τη δεδομένη στιγμή κυριότερο είναι και το γεγονός ότι επιθυμία του ίδιου του Ρέτσου δεν είναι η επιστροφή στην Ελλάδα, ούτε καν στον αγαπημένο του (όπως ο ίδιος έχει εκφράσει) Ολυμπιακό. Θέλει να παραμείνει στο εξωτερικό, θέλει να συνεχίσει εκτός συνόρων και να επιστρέψει στο στάτους που βρίσκονταν όταν έφυγε έναντι ποσού ρεκόρ για Ελληνα ποδοσφαιριστή από το ελληνικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητο! Αυτόν τον παίκτη του Ολυμπιακού θέλει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ - Δεν είναι πρώτο όνομα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags