Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: "Πρέπει να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός – Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο CAS – Εκεί υπάρχει νέα πολυιδιοκτησία..."
| 2020-07-14 17:50:00

"Πρέπει να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός – Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο CAS – Εκεί υπάρχει νέα πολυιδιοκτησία..."

Sportdog Team
"Πρέπει να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός – Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο CAS – Εκεί υπάρχει νέα πολυιδιοκτησία..."

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο γνωστός καθηγητής αθλητικού δικαίου Γιώργος Παναγόπουλος μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για τις εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο μετά και την απόφαση του CAS να επιστρέψει τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ και να υποδείξει στην Επιτροπή Εφέσεων να δικάσει από την αρχή την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 ο έμπειρος νομικός:

"Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές γενικότερα σε δικαστικό επίπεδο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει αρχίσει την διαδικασία της εκδίκασης για Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τιμωρηθεί με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός!

Έχουμε ένα πρόβλημα λειτουργικό και θεσμικό. Πιστεύω ότι οι παραιτήσεις στην Επιτροπή Εφέσεων ίσως να έχουν... δόλο και θέλουν να καθυστερήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά σε λίγο καιρό το πρόβλημα του Ολυμπιακού θα είναι πιο μεγάλο. 

Ο... χαρισματικός νομοθέτης τρώει τα... μούτρα του στο CAS και στο ελληνικό δίκαιο δεν γίνεται να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Ηχηρό το χαστούκι για την ελληνική αθλητική νομοθεσία η απόφαση του CAS. Βλέπω ότι διαμαρτύρονται, αυτοί που δεν... πρέπει πάντως στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση ότι θέλει Grexit, αυτό δεν λέει σε κανέναν τίποτα; Υπάρχει σχεδιασμός στον Ολυμπιακό να πάει η τιμωρία της αφαίρεσης των βαθμών του ΠΑΟΚ στην επόμενη σεζόν!

Αν η Επιτροπή Εφέσεων βγάλει μια διαφορετική απόφαση από αυτή του CAS θα είναι μια γελοία κατάσταση. Δεν γίνεται το Ανώτατο Δικαστήριο να βγάζει μια τέτοια απόφαση και να μην γίνεται δεκτή από τα εγχώρια δικαστήρια. Δεν μπορείς να λες για αρνησιδικία, πρέπει άμεσα να δικάσουν τα αναπληρωματικά μέλη από την στιγμή που παραιτήθηκαν τα βασικά μέλη της Επιτροπή Διαιτησίας.

Μετά την νομική πανωλεθρία που υπέστη ο Ολυμπιακός, το παρουσιάζει σαν... θρίαμβο! Ο ΠΑΟΚ ίσως για πρώτη φορά ήταν τόσο πλήρης νομικά σε ένα δικαστήριο. Δικαιολογεί αυτή η απόφαση του CAS την προεργασία που έκανε σε νομικό επίπεδο. Ήταν μια μάχη δικαστική και ο ΠΑΟΚ την κέρδισε. Το CAS για να μην προσβάλλει περισσότερο την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη, έδωσε εντολή για δίκη από την αρχή στην Εφέσεων. Αλλά για να δούμε τι θα γράφει το σκεπτικό, γιατί πιστεύω ότι θα δούμε πολλά και φοβερά πράγματα μέσα!

Πλέον είναι δεδομένο ότι εκτός από ξένους διαιτητές, πρέπει να έχουμε και ξένους δικαστές.

Έπρεπε από... χθες να είχαν παραιτηθεί τα μέλη της ΕΕΑ. Μια επιτροπή που λειτουργεί αμισθί καταλαβαίνεται τι συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί και τι γίνεται στην ΕΕΑ. Αυτή η μήνυση του ΠΑΟΚ για την ΕΕΑ, αν συσχετιστούν οι δικές μου μηνύσεις και τα στοιχεία που υπάρχουν θα φανούν τα τέρατα που έχει κάνει αυτή η Επιτροπή εδώ και πολλά χρόνια.

Η πολυϊδιοκτησία του άλλου... πόλου είναι πιο φανερή, από αυτή του ΠΑΟΚ που λένε ότι υπάρχει! Το ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω. Αν υπήρχε για τον ΠΑΟΚ ένα στοιχείο, τότε για την πολυϊδιοκτησία του άλλου πόλου να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι διαδικασίες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags