Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπέιλ εσύ ιδιαίτερε Σούπερ Σταρ!
| 2020-07-16 17:05:00

Μπέιλ εσύ ιδιαίτερε Σούπερ Σταρ!

Sportdog Team
Μπέιλ εσύ ιδιαίτερε Σούπερ Σταρ!

Όταν την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωνε €100.000.000 στην Τότεναμ για να κάνει δικό της τον Gareth Bale -ο οποίος γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, το 1989- είχε πολύ συγκεκριμένα πράγματα κατά νου: Έφερνε στην ισπανική πρωτεύουσα έναν από τους πιο καυτούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη, θέλοντας να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό δίδυμο (μαζί με τον Cristiano Ronaldo) που όμοιό του δεν υπήρχε πουθενά εκείνη την εποχή. Παρά την εμφάνισή του στον τελικό του Champions League του 2018, o Gareth Bale, εφτά χρόνια μετά τη μεταγραφή-ρεκόρ, θυμίζει πια φάντασμα στη Μαδρίτη. Η φυγή του Ronaldo για τη Γιουβέντους του έδωσε κάτι που ο ίδιος διακαώς επιθυμούσε, το χρίσμα του ηγέτη της ομάδας.

Οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, δημιουργώντας απορίες σε κάθε λογικό φίλο του ποδοσφαίρου για το πώς ένα club σαν τη Ρεάλ εμπιστεύθηκε για το συγκεκριμένο ρόλο κάποιον που είναι τόσο επιρρεπής στους τραυματισμούς αλλά και έναν τύπο που ουσιαστικά μοιάζει να έχει "καθίσει" στο συμβόλαιό του και να ενδιαφέρεται περισσότερο για το γκολφ. Κερασάκι στην τούρτα δε, όλων των προηγουμένων, η συμπεριφορά του κατά τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της Βασίλισσας, με τις εικόνες του Ουαλού ποδοσφαιριστή από τον πάγκο της ομάδας να γίνονται viral για όλους του λάθος λόγους. Όταν τον Ιούλιο του 2018 ο Ronaldo έφευγε από τη Μαδρίτη με προορισμό το Τορίνο, ο Florentino Perez αποφάσισε να μην αναζητήσει τον αντικαταστάτη του CR7 στην αγορά. Απευθύνθηκε πριν από όλους στον Ουαλό σούπερ σταρ. Κάτι απολύτως λογικό καθώς επιθυμούσε να εξαργυρώσει επιτέλους τα αποτελέσματα μιας τεράστιας επένδυσης.

Οι ελπίδες του την επόμενη διετία δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Παρότι η βάση της σκέψης του Προέδρου της Βασίλισσας είχαν λογικά θεμέλια, η ιδιοσυγκρασία και η ευθραυστότητα του Bale οδήγησαν προς την αντίθεση κατεύθυνση. Όλοι πια στην ισπανική πρωτεύουσα αναφέρονται στο αν τελικά άξιζε τα 100 εκατομμύρια που επενδύθηκαν σε αυτόν. Ακόμη και μέχρι σήμερα, ο Bale είχε έναν περίεργο αλλά μάλλον ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα: Δεν ήταν βασικός, σίγουρα δεν ήταν ο σταρ, αλλά ο άνθρωπος που έδινε τις λύσεις στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Το τέλος της συνύπαρξής του με τον Ronaldo δεν φάνηκε σε καμία των περιπτώσεων ότι θα του έδινε τον χώρο που ήθελε για να λάμψει και να θυμίσει το άτι των εποχών της Τότεναμ. O Zinedine Zidane, από την πρώτη στιγμή της επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ, είχε ζητήσει από τον Bale να μοχθήσει για να κερδίσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα της ομάδας, με τον ποδοσφαιριστή να μην δείχνει απολύτως καμία διάθεση για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, έβρισκε συνεχώς τον τρόπο να προκαλεί τη διοίκηση, ιδιαίτερα με την αδιαφορία του και την προτεραιότητα που έδινε στο γκολφ αντί για το ποδόσφαιρο.

Το μεγαλύτερο αγκάθι για όλους είναι το βαρύ συμβόλαιό του αλλά πλέον άπαντες στους Μερέχνες είναι αποφασισμένοι να το τερματίσουν με κάθε κόστος: Οι πληροφορίες από τη Μαδρίτη τονίζουν πως η διοίκηση της Ρεάλ είναι διατεθειμένη να προπληρώσει τα επόμενα δύο χρόνια της συμφωνίας και να τον αποδεσμεύσει από το ρόστερ. Ίσως, να είναι η καλύτερη λύση για όλους, με τον 31χρονο πια Gareth Bale να παραμένει πάντως ακόμη ένας world-class ποδοσφαιριστής. Μία επιστροφή του στο Νησί πιθανότατα να έδινε και νέο ενδιαφέρον στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Είτε στην Τότεναμ, είτε κάπου αλλού.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags