Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτη παραδοχή Σημαιοφορίδη για την γκάφα ΠΑΟΚ με τα δελτία! Προτείνει... ξήλωμα
| 2020-07-16 18:30:00

Απίστευτη παραδοχή Σημαιοφορίδη για την γκάφα ΠΑΟΚ με τα δελτία! Προτείνει... ξήλωμα

Sportdog Team
Απίστευτη παραδοχή Σημαιοφορίδη για την γκάφα ΠΑΟΚ με τα δελτία! Προτείνει... ξήλωμα

Ο έμπειρος νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για την υπόθεση των καρτών υγείας του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και για την απόφαση του CAS που έφερε την υπόθεση πίσω στην Επιτροπή Εφέσεων.

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 :

Για την υπόθεση των καρτών υγείας στον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : «Είναι ένα μεγάλο λάθος του ΠΑΟΚ με τις κάρτες υγείας των παικτών. Διακυβεύονται πάρα πολλά που κρύβει η 2η θέση, όπως τα πολλά εκατομμύρια που είναι χρήσιμα για μια μεγάλη ΠΑΕ όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Πολλές άλλες μεγάλες ΠΑΕ στην Ελλάδα δεν έχουν την οργανωτική δομή που θα έπρεπε και που έχουν ομάδες του εξωτερικού. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα που οι παράγοντες έχουν... διάφορες νοοτροπίες και αποτελούν τροχοπέδη για να επιτύχεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Τέτοια προβλήματα τα έχω συναντήσει αρκετές φορές στην καριέρα μου, για έλλειψη σωστής δομής μιας ΠΑΕ. Στην Ελλάδα λειτουργούμε δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία στις σχέσεις που έχουμε και δεν αναζητούμε ανθρώπους με γνώση ή τεχνογνωσία για να στελεχώσουν ομάδες με εκατομμύρια κόσμο από πίσω της.

Είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός προβληματισμού ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στην οργανωτική δομή του ΠΑΟΚ. Για το καλό του ΠΑΟΚ και για το καλό του Ιβάν Σαββίδη. Είναι μια ευλογία για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης αλλά αν έρθει η ώρα που θα πει «φεύγω» τι θα γίνει; Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο ελληνικό ποδόσφαιρο σαν τον Ιβάν Σαββίδη, όταν όμως βλέπουν τέτοιες καταστάσεις άνθρωποι που επενδύουν τι πρέπει να κάνουν; Καταλαβαίνεται ότι η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη...».

Για το CAS και την απόφαση : «Κατ'αρχήν θέλω να πω κάτι. Μήνες πριν είχαμε πει ότι η πιο πιθανή απόφαση είναι η παραπομπή στην Εφέσεων και χαίρομαι που δικαιώθηκα γιατί γνωρίζω πως λειτουργεί το CAS.

Η Εφέσεων θα μπορούσε να δικάσει αλλά υπάρχει πρόβλημα σύνθεσης. Δεν είναι δυσκολο να δικάσει, αλλά πρέπει πρώτα το σκεπτικό να κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ. Αν δικαζόταν με την προηγούμενη σύνθεση, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Τώρα που αλλάζει η σύνθεση πρέπει οι δικαστές να εξετάσουν όλα τα στοιχεία από την αρχή. Έχω ακούσει νομικές... αηδίες από ανθρώπους που φαίνεται να γνωρίζουν και δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες ή τους... ξεφεύγουν. Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για την Εφέσεων, έχει την δυνατότητα να την ορίσει με σύντμηση των προθεσμιών.

Οι επιτροπές αυτές μπορούν και δικάζουν γιατί είναι ξεχωριστό κομμάτι αποτελούν δικαιοδοτικά όργανα και δεν έχει να κάνει αμιγώς με δικαστικά ζητήματα. Αν μπορούσαν σύντομα να επιλέξουν κάποιους νέους Εφέτες, θα γίνονταν άμεσα η δική. Έχουμε μια υπόθεση στο τρέχον πρωτάθλημα και δεν πρέπει να μεταφερθεί για την επόμενη σεζόν.

Έχω μάθει να λέω την αλήθεια και λέω την νομική μου άποψη χωρίς να με ενδιαφέρει ποιος είναι απέναντι μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags