Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξέσπασαν οι "Πάνθηρες" για τον υποβιβασμό: "ΠΑΕ εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της"
| 2020-07-18 23:20:00

Ξέσπασαν οι "Πάνθηρες" για τον υποβιβασμό: "ΠΑΕ εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της"

Sportdog Team
Ξέσπασαν οι "Πάνθηρες" για τον υποβιβασμό: "ΠΑΕ εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της"

Πανιώνιος: Οργισμένη ανακοίνωση από τους οπαδούς του Πανιωνίου για την τραγική σεζόν της ομάδας.

 «Βλέπουμε μια Π.Α.Ε εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της δεξιά και αριστερά, διαβάλλοντας παράλληλα την ιστορία και τις κατακτήσεις 130 ετών.

Τον Πανιώνιο τον έριξε η έπαρση και η αλαζονεία. Η μαγκιά χωρίς ηθική λέγεται ψευτομαγκιά. Οι σύλλογοι δεν διοικούνται σαν να είναι μπουζουκτσίδικα», σχολιάζουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση

Περιμέναμε την λήξη του τελευταίου αγώνα της ομάδας μας για να γράψουμε αυτές τις γραμμές, σεβόμενοι την ηρεμία που απαιτείται να έχουν οι αθλητές πριν από τους αγώνες.

Τώρα που το αγωνιστικό πέρασε ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα του Συλλόγου, που δεν έχει να κάνει με τους αγωνιστικούς χώρους.

Το 2015 την διοίκηση της Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ανέλαβαν οι Ζαμάνης – Δάρας.

Σκοπός, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ήταν η οικονομική εξυγίανση και η δίωξη των διευθαρμένων πρώην διοικήσεων. Σε αυτούς τους άξονες, μίλησαν για έναν σχεδιασμό πενταετίας και άρχισαν να διοικούν.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά από τότε, ούτε πλάνο βλέπουμε, ούτε σχεδιασμό, ούτε αποτελέσματα, ούτε την παραμικρή τήρηση των εξαγγελιών τους.

Αντιθέτως, βλέπουμε μια Π.Α.Ε εξαθλιωμένη, να ζητάει σαν εξαρτημένη την δόση της δεξιά και αριστερά, διαβάλλοντας παράλληλα την ιστορία και τις κατακτήσεις 130 ετών.

Τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο ο Πανιώνιος έχει κοντύνει τόσο που, θα περιμέναμε από την διοίκηση (τουλάχιστον) να βγει και να δηλώσει πως απέτυχε αναζητώντας κάποιους για την διάδοχη κατάσταση. Αυτά από κάποιους με ήθος.

Όμως, θα ήταν παράλογο να περιμένουμε μια τέτοιου είδους συμπεριφορά από αυτούς οι οποίοι μέχρι σήμερα ποτέ δεν έδειξαν σημάδι αυτοκριτικής, ανάληψης ευθυνών, παραδοχή λαθών, ειλικρινή απεύθυνση προς τον κόσμο.

Αποφασίσαμε λοιπόν να θυμήσουμε τα έργα και τις μέρες της τωρινής διοίκησης για να «θυμηθούν» και εκείνοι γιατί ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο, γιατί κατόρθωσαν να γίνουν το ίδιο αντιπαθείς με τους προηγούμενους και γιατί ζητάμε να αποχωρήσουν.

Σε οικονομικό επίπεδο:

1. Που πήγε το «κυνήγι» που θα έκαναν στην διοίκηση Γκλεζάκου – Τσάβαλου που «εξαφάνισαν» το ποσοστό μεταπώλησης του Σάμαρη ζημιώνοντας τον Σύλλογο με τουλάχιστον 1,5 (ίσως και 2) εκατομμύρια ευρώ; Που πήγε η «οργή» Ζαμάνη - Δάρα για τις πωλήσεις βασικών παικτών (Αραβίδη, Ντούνη, Ανέστη, Λαμπρόπουλο, Κούρο) από τους προηγούμενους, τα οποία κέρδη δεν είδε ποτέ ο Σύλλογος;

2. Πως γίνεται να πουλάτε και εσείς κάθε χρόνο τον βασικό κορμό της ομάδας (2015-16, Μπουμάλ – Χατζηισαϊα – Ευαγγέλου / 2016-17, Ανσαριφάρντ – Μπακασέτα – Σιώπη / 2017-18, Χατζησαφί – Τασουλή / 2018-19, Μασούρα / 2019-20, Ντουρμι – Κούρντι – Σπιριντόνοβιτς) και παρ’ όλ’ αυτά να μην καταφέρνετε (εκτός μιας χρονιάς) να παίρνετε αδειοδότηση;

3. Εκτός του ότι πουλάτε τα πάντα χωρίς να βλέπει ο κόσμος την εξυγίανση να έρχεται, σκάνε ένα κάρο προσφυγές. Καριμ, Σιώπης, Ρισβάνης .. Πόσες ακόμα θα σκάσουν στο μέλλον;

4. Τι έγινε με την περίπτωση Ρισβάνη; Πήραμε χρήματα; Γιατί δεν είπατε ποτέ κάτι γι’ αυτό;

5. Δάρα, από την μια λες πως τα χρέη σε βαραίνουν προσωπικά και από την άλλη παραιτείσαι. Πόσος εμπαιγμός πια; Ο Ζαμάνης παραιτείται από διευθυντής, εσύ από πρόεδρος αλλά συνέχεια εκεί είστε. Πιο γραφικές έχουν γίνει οι παραιτήσεις σας και από των Πανιώνιων «σωτήρων» του μπάσκετ.

6. Γιατί βγήκατε από την ρύθμιση των εκατό δόσεων;

7. Στις αρχές του 2014 ο Δάρας δήλωνε πως η Π.Α.Ε έχει χρέος 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιούνιο του 2015 είπατε για 5,3 εκατομμύρια χρέη, ενώ τον Γενάρη του 2018 μιλήσατε για 2 εκατομμύρια χρέη διακανονισμένα http://www.panionianea.gr/2018/01/daras-panionianea-radio-oi-metagrafes-apoleies.html. Τον Φλεβάρη του 2020 μπαίνουμε στην ρύθμιση για τις 72 δόσεις με χρέος 5,5 εκατομμύρια! Λέγεται πως αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος χρωστάει πάνω από 6 εκατομμύρια, ίσως 7 προς 8! Ποιος θα μας πει επιτέλους τι γίνεται; Ποιος θα πει αλήθειες;

8. Ποιος ευθύνεται για τους -6 φέτος; Και ποιοί οι πραγματικοί λόγοι; Προσφυγές, απλήρωτες επιταγές, η ρύθμιση χρεών που δεν τηρήσατε; Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε την αλήθεια;

9. Γιατί δεν ανακοινώνετε τα ποσά που λαμβάνετε από τους παίκτες που πουλάτε; Οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για κοντά 5 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια;

10. Εφόσον τηρούμε την ρύθμιση των 72 δόσεων για τα χρέη, θα έπρεπε να μπορούμε να βγάλουμε ενημερότητα. Γιατί ψάχνατε χρήματα (πάλι) στις 30.6 για να πάρετε ενημερότητα;

11. Στον τελευταίο ισολογισμό φαίνονται 4,7 εκατομμύρια χρέη. Οι προσφυγές περιλαμβάνονται μέσα ή όχι; Οι παίκτες είναι πληρωμένοι; Στους μικρούς δίνετε χρήματα;

12. Τι γίνεται με το εξωδικαστικό; Το πληρώνετε; Είμαστε ακόμα μέσα; Είναι τα χρέη ρυθμισμένα;

Σε ηθικό επίπεδο :

1. Οι επιλεκτικές διαμαρτυρίες είναι ξεπεσμός. Πυρ και μανία όταν αδικούμαστε από ομάδες συγκεκριμένης φράξιας, σιωπή και χλιαρές αντιδράσεις όταν σε αδικεί ο γαύρος.

2. Το να χρησιμποποιείς σωματική βία σε μια σημαία του Συλλόγου όπως ο Λίμα είναι ξεπεσμός.

3. Το να βγάζεις ανακοίνωση για να καλύψεις τον στρατό των οπαδών του μαρινάκη είναι ξεπεσμός.

4. Το να ωρύεσαι να μην πάνε οι οπαδοί της ομάδας σου σε αγώνα που δικαιούνται να πάνε (αντί να κινήσεις γη και ουρανό για να βρεθούν στο γήπεδο) είναι ξεπεσμός.

5. Το να την .. «λες» στους οπαδούς της ομάδας σου επειδή ήθελαν να κάνουν το οπαδικό τους χρέος προς άλλους οπαδούς και όλο αυτό να γίνεται επειδή σου έβαλαν γκάζια οι νταβατζήδες σου, είναι ξεπεσμός.

6. Το να πουλας τα ταλέντα (17 ετών) πριν καν φτάσουν στην πρώτη ομάδα, είναι ξεπεσμός.

7. Το να πουλάς μόνο σε μια ομάδα είναι ξεπεσμός.

8. Το να ψηφίσεις τον Κούγια είναι ξεπεσμός.

9. Το να έχεις για προπονητή τον σκάουτερ των γαύρων (Ανιγκό) είναι ξεπεσμός.

10. Το να έχεις δανεικούς και να μην λες πως είναι δανεικοί (Μπανανά, Κεϊτά, Σιώπης) είναι ξεπεσμός.

11. Το να έχεις έναν προπονητή (Παπαβασιλείου) όλο το χειμώνα ενώ έχεις καταλάβει ότι η επιλογή είναι αποτυχημένη είναι ξεπεσμός.

12. Το να διώχνεις έναν προπονητή (Μάντζιος) σημαία για τον Σύλλογο για άλλους λόγους από αγωνιστικά θέματα είναι ξεπεσμός.

13. Το να μην γυρνάνε οι παίκτες από άδειες και να μην τους τιμωρείς επειδή τους χρωστάς χρήματα είναι ξεπεσμός.

14. Το να λες στους διαιτητές ότι φοράνε φανέλα συγκεκριμένης ομάδας ενώ εσύ φοράς άλλης εκτός της δικής σου, είναι ξεπεσμός.

15. Το να μην απαντάς σε δηλώσεις παικτών που σε διαβάλλουν στο εξωτερικό και λένε ότι δεν πληρώνεις (Ταπόκο), επειδή όντως δεν πληρώνεις, είναι ξεπεσμός.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους ατελείωτους λόγους για τους οποίους η σημερινή διοίκηση της Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ έχει χάσει την υπόσταση και την στήριξή της από τον κόσμο. Για εμας η αγωνιστική επιτυχία ή αποτυχία έρχεται δεύτερη.

Αν η ομάδα είναι υγιής, καθαρή και η διοίκηση ειλικρινής .. ακόμα και ο υποβιβασμός είναι θεμιτός. Όταν όμως βγάζει τόση δυσοσμία όσο τώρα, ακόμα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν σώζει την κατάσταση.

Ίσως οι απόψεις μας να μην συμβαδίζουν με όλους τους οπαδούς και φιλάθλους της ομάδας. Ξέρουμε όμως ότι εκφράζουν πολλούς. Και επειδή δεν ήμασταν ποτέ άνθρωποι που μέναμε στα λόγια ή κουνάγαμε το δάχτυλο για να κάνουμε αντιπολίτευση, ζητάμε δημόσια από κόσμο που ενδιαφέρεται για την ομάδα να βγει ανοιχτά και να το πει.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από ειλικρίνεια, από υγεία, από όραμα, από ανθρώπους με διάθεση. Ο Πανιώνιος είναι τεράστιος Σύλλογος και με εργατικούς ανθρώπους που θα κάνουν σωστή διαχείριση, γίνονται θαύματα. Ο αιμοδότης του αθλητισμού πρέπει να βρει μοντέλα διοίκησης Δάλλα σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα αθλήματα.

Πρέπει να καθαρίσουμε. Θέλουμε να καθαρίσουμε. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και να πλησιάσουμε τις αξίες που ορίζουν τον Σύλλογο. Όχι να ακολουθούμε την τάση της εποχής που μόνο δεινά μας φέρνει.

Θέλουμε προτάσεις και είμαστε ανοιχτοί να της ακούσουμε, να τις στηρίξουμε.

Υ.Γ. Για εμας, ο Πανιώνιος σήμερα έπεσε όπως το 1992 & το 1996. Καμία αναδιάρθρωση δεν ξεπλένει τα δεδομένα.

Υ.Γ. 2 Τον Πανιώνιο τον έριξε η έπαρση και η αλαζονεία. Η μαγκιά χωρίς ηθική λέγεται ψευτομαγκιά. Οι σύλλογοι δεν διοικούνται σαν να είναι μπουζουκτσίδικα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags