Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης:
| 2020-07-20 12:00:00

"Τούμπα" τα δεδομένα στον ΠΑΟ! Φεύγουν όλοι δανεικοί - "Τρελό" με Χατζηγιοβάνη - "Τελειωμένος" ο...

του Νίκου Στεργίου
"Τούμπα" τα δεδομένα στον ΠΑΟ! Φεύγουν όλοι δανεικοί - "Τρελό" με Χατζηγιοβάνη - "Τελειωμένος" ο...

Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: Τέλος εποχής λοιπόν για τον Παναθηναϊκό. Από σήμερα στον πάγκο τους δεν βρίσκεται ο Δώνης, ο οποίος αποχαιρέτησε χτες τον σύλλογο με νίκη, τη δεύτερη στα play off και πρώτη του επί του ΟΦΗ στη διετία που βρέθηκε στα ηνία. Ο ίδιος έκανε έναν αρκετά συναισθηματικό απολογισμό στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, το σίγουρο όμως είναι πως από σήμερα αλλάζουν πολλά στους «πράσινους».

Η παρακαταθήκη που αφήνεται στον νέο τεχνικό, τον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα; Ξεκινώντας από τους περίφημους μικρούς. Πάλι καλά που τουλάχιστον στα play off, σε έστω αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, μπόρεσαν να πατήσουν στο χορτάρι και να αγωνιστούν δείχνοντας στους νέους υπεύθυνους του αγωνιστικού τμήματος τι μπορούν και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους σε δράση, σε παιχνίδι.

Αν άλλαξε κανείς το στάτους του από αυτούς εν όψει της νέας σεζόν; Σίγουρα ο Αλεξανδρόπουλος, ο Ξενόπουλος και ο Θεοχάρης, πιθανότατα και ο Ζαγαρίτης. Αλλαγή στάτους που σημαίνει πως άπαντες προβιβάστηκαν στην αξιολόγηση του Πογιάτος σε συμπληρωματικά μέλη του rotation για την επόμενη σεζόν. Και αυτό, χωρίς να είμαστε 100% σίγουροι. Κάθε άλλο. Ολοι οι υπόλοιποι, μα όλοι οι υπόλοιποι, στην καλύτερη να παραχωρηθούν δανεικοί, εξέλιξη που δεν αποκλείεται – και ο «σκύλος» είναι ο μόνος που το λέει αυτό… - να συμβεί και για την προαναφερθείσα τετράδα (οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μιας τέτοιες εξέλιξης γι’ αυτούς, αλλά υπάρχουν).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει «παιγμένο» - έστω και συγκυριακά και λόγω των απουσιών που προέκυψαν από τα μέσα των play off – το 3-4-3, ένα σύστημα δηλαδή και μια διάταξη που στο μυαλό του Ρόκα (και όχι του Πογιάτος, τον οποίο ακόμη δεν έχουμε καν ακούσει…) είναι ένα που πιθανότατα ταιριάζει πολύ στους «πράσινους» και με αυτό κατά νου λειτουργεί ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής στις μεταγραφικές του κινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό είδαμε τον Χατζηγιοβάνη, ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον σύλλογο σε νέο ρόλο, παίζοντας ως δεξιός μπακ-χαφ στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αρη και ΟΦΗ. Σίγουρα δεν μπορεί να λειτουργήσουν πειστικά ή να αποτυπώσουν την πραγματική διάσταση του κατά πόσον μπορεί ο «Χάτζη» να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ρόλο, ωστόσο είναι αλήθεια πως και αυτό είναι κάτι που ο Ρόκα σκέφτεται εν όψει της νέας σεζόν, ειδικά εφόσον οι μεσοεπιθετικοί που μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί, αλλά και υπάρχουν στο ρόστερ (και έρχονται, όπως ο Πορτογάλος Ξαβιέρ), μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να παίζουν κατ’ ανάγκη στην γραμμή.

Τέλος, ξεκαθαρίστηκε πως ο Μακέντα δεν θα είναι – πάντα σε περίπτωση που παραμείνει – ο βασικός φορ του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν. Μόνο τυχαίο δεν ήταν που σε αρκετά παιχνίδια, ειδικά μετά την αλλαγή της διάταξης, ο Δώνης ζητούσε από τον Ιταλό να «τραβιέται» στα άκρα. Και επίσης, μόνο στα συν του Ιταλού δεν καταγράφεται ότι παρότι ήταν ο παίκτης που έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον στα play off, ξεκινώντας στα 9 από τα 10 παιχνίδια και με συνολικό χρόνο 800 λεπτά, πέτυχε μόλις δύο γκολ.

Επίδοση και συχνότητα που στο μυαλό του Ρόκα, στο πως έχει δομημένη την ομάδα για την επόμενη σεζόν δεν είναι δεκτή για τον βασικό επιθετικό του Παναθηναϊκού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει ο τόπος" για νέο... μπαμ από ΠΑΟ - "Σκάει" κι άλλη μεταγραφή - Φτιάχνει ομαδάρα ο Βόβορας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags