Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης - Νότιγχαμ Φόρεστ: Τεράστια "ζημιά" για Μαρινάκη - Μεγάλο "χουνέρι", χάνει εκατομμύρια - Απόφαση έκπληξη για Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2020-07-23 17:50:00

Τεράστια "ζημιά" Μαρινάκη - Απίστευτο "χουνέρι", χάνει εκατομμύρια - Απόφαση-έκπληξη για Ολυμπιακό

του Παναγιώτη Νικολάου
Τεράστια "ζημιά" Μαρινάκη - Απίστευτο "χουνέρι", χάνει εκατομμύρια - Απόφαση-έκπληξη για Ολυμπιακό

Βαγγέλης Μαρινάκης - Νότιγχαμ Φόρεστ: Οτιδήποτε σχετίζεται με τη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν μπορεί να μην επηρεάζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κοινή ιδιοκτησία προφανώς των «κόκκινων» με τον Ολυμπιακό παίζει ρόλο. Και εννοείται πως η πορεία του αγγλικού συλλόγου έχει επίδραση στα εντός των συνόρων τεκταινόμενα.

Η «αυτοκτονία» της Φόρεστ, η οποία κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – όχι μόνο να μην πάρει τον έναν βαθμό που ήθελε στο χτεσινό φινάλε της Τσάμπιονσιπ φιλοξενώντας την αδιάφορη Στόουκ προκειμένου να συμμετάσχει στα πλέι-οφ για την άνοδο στην Πρέμιερσιπ, αλλά να χάσει και τη διαφορά τερμάτων που είχε συντριπτικά υπέρ της και έτσι, να την προσπεράσει η Σουόνσι, έχει προκαλέσει σοκ στο «Σίτι Γκράουντ».

Και σοκ στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Δεδομένα, ακόμη και αν τερμάτιζε στην εξάδα η Φόρεστ, κανείς δεν θα μπορούσε να προεξοφλήσει πως θα ανέβαινε κιόλας. Κάθε άλλο. Θα ήταν όμως τελείως διαφορετική η επικοινωνιακή διαχείριση μιας αποτυχίας στα πλέι οφ, από αυτήν που προέκυψε χτες, ειδικά με τον σοκαριστικό τρόπο που προέκυψε.

Και πρακτικά τι σημαίνει αυτή η αποτυχία. Πρώτον, μην ξεχνάμε το οικονομικό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε τη Φόρεστ, αγόρασε όμως και το τεράστιο παθητικό της, το οποίο και χρηματοδοτεί. Η εκ νέου παραμονή στην Τσάμπιονσιπ δεν βελτιώνει ούτε την οικονομική θέση του συλλόγου, αλλά ούτε και προφανώς διευκολύνει τον ιδιοκτήτη του club στο να συνεχίσει μια χρηματοδότηση χωρίς ανταπόδοση.

Δεύτερον, στελεχειακά. Στο «Σίτι Γκράουντ» βρίσκονται αρκετά στελέχη, αρκετοί επιτελείς άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον Ολυμπιακό. Παλαιότερος όλων φυσικά ο Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος πρακτικά αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα των «ερυθρόλευκων» στο Νότιγχαμ, ενώ πρόσφατα εντάχθηκαν στο δυναμικό ως υπεύθυνοι σκάουτινγκ και μεταγραφικού σχεδιασμού, οι Φρανσουά Μοντεστό και Ζοσέ Ανιγκό.

Επιπρόσθετα, ο προπονητής. Ο Σαμπρί Λαμουσί (για τον οποίο ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα περί απόλυσης) ανανέωσε πριν λίγες μόνο εβδομάδες για δύο ακόμη χρόνια το συμβόλαιο του με τη Φόρεστ. Κίνηση προφανώς ψήφου εμπιστοσύνης στο έργο του Γάλλου προπονητή, ο οποίος όμως δεν γίνεται να βγει από το κάδρο – όπως φυσικά και οι προαναφερθέντες, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο – απόδοσης ευθυνών, όταν και εφόσον κριθεί πως αυτές πρέπει να καταλογιστούν σε πρόσωπα.

Και τέλος, οι σχέσεις που κατά καιρούς αναπτύσσονται στη δυνατότητα των δύο συλλόγων να ανταλλάσσουν πρακτικά ποδοσφαιριστές, κάτι που το φετινό καλοκαίρι θα γίνει πάρα πολύ δύσκολα. Άλλωστε, είναι σαφές πως κάτι τέτοιο αφενός δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα και το κυριότερο αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα λειάνει τον αναβρασμό που υπάρχει στον κόσμο της Φόρεστ, που παρά την προφανή πρόοδο του συλλόγου την τελευταία διετία και παρότι κυριολεκτικά σώθηκε από την χρεωκοπία όταν ανέλαβε τα ηνία ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πλέον μένει στην τελευταία εικόνα…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό σενάριο για Ολυμπιακό - "Απογείωση" το καλοκαίρι - Μόνο αυτός στην Ελλάδα - Τρελά λεφτά!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags