Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Νέα Τούμπα: Αποκάλυψη για νέα Τούμπα - Τότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο του ΠΑΟΚ
| 2020-07-23 23:50:00

Αποκάλυψη για νέα Τούμπα - Τότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Αποκάλυψη για νέα Τούμπα - Τότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Νέα Τούμπα: Ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, έθεσε χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου της Νέας Τούμπας, μιλώντας στο Metropolis 95.5. 

 «Η εταιρεία και εγώ έχουμε την συνολική ευθύνη του έργου, από διαπραγματεύσεις με τους φορείς μέχρι πολλά, ο κατασκευαστής είναι που του έχει ανατεθεί η δουλειά» είπε αρχικά και συνέχισε: «Έχει ακόμη κάποιο δρόμο το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά υπάρχει ικανοποίηση. Χθες ο ΟΠΑΠ για πρώτη φορά ανέλαβε την ονοματοδοσία ενός γηπέδου που θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες εταιρείες. Είναι εξαιρετικό το νούμερο που δίνει για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Με την κρίση και της οικονομίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το 2008, εξαφανίστηκαν αυτές οι εταιρείες, ενώ σε όλη την Ευρώπη δούλευαν έτσι. Ο ΟΠΑΠ, λοιπόν, άνοιξε τον δρόμο και θα είναι σημαντικό αυτό και για την Τούμπα. Μπορεί να λέγεται, για παράδειγμα, ΝΟΚΙΑ Αρένα. Στην Αμερική όλα τα γήπεδα λειτουργούν έτσι. Δίνουν το όνομά τους με σοβαρά κονδύλια που είτε αξιοποιούνται στην κατασκευή είτε μετά» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Από την εποχή που το είχα δει εγώ έχει αλλάξει το πρότζεκτ για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκπονήθηκε ένα ειδικό χωρικό σχέδιο που έχει βγει σε διαβούλευση. Ρυθμίζει όλες τις χωροταξικές διαδικασίες και έτσι πλέον μπαίνει σε μία σωστή θεσμική βάση, ώστε να μην κινδυνεύσει από διάφορες ταλαιπωρίες, όπως ενστάσεις και αμφισβητήσεις, που μας ταλαιπωρούν ακόμη και τώρα. Με αυτό που έκανε η Πολιτεία για τον ΠΑΟΚ έβαλε το σωστό θεσμικό εργαλείο για να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο κάθε πολίτης μπορεί να πει συμφωνώ ή διαφωνώ. Μετά το παίρνουν οι υπηρεσίες και το λαμβάνουν ή όχι υπόψιν τους. Και μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όταν είναι έτοιμο, λοιπόν, δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».  

Για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί: «Είμαστε αυτή την στιγμή στον... Σεπτέμβριο του 2020, γιατί το καλοκαίρι δεν πιάνεται. Πιστεύω ότι για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος θα χρειαστούν 8-12 μήνες και μετά υπάρχουν και άλλες διαδικασίες, αδειοδοτικές. Το καλό και γρηγορότερο σενάριο νομίζω ότι είναι ένα πρότζεκτ της επόμενης τετραετίας. Πριν τελειώσει η διαδικασία με το ειδικό χωρικό σχέδιο, δεν μπορεί κάποιος να σχεδιάσει. Μετά θα πρέπει να γίνουν οι μελέτες, να υποβληθούν, να εκδοθεί η άδεια, να γίνουν οι διαγωνισμοί για τον κατασκευαστή και να ξεκινήσει η κατασκευή. Με την υπογειοποίηση, που διαβάζω, μετά τους 8-12 μήνες που απαιτούνται για το προεδρικό διάταγμα, δεν μπορεί το διάστημα να είναι κάτω από 24-30 μήνες. Το καλύτερο σενάριο είναι η Νέα Τούμπα να είναι έτοιμη σε τέσσερα χρόνια και από εκεί και πέρα προσθέστε ότι θέλετε για παράγοντες που δεν τους υπολογίζουμε τώρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags