Facebook Pixel "Παγκόσμια πρωτοτυπία με τον τελικό - Μεταγραφές για πρωτάθλημα η ΑΕΚ - Ο Καρέρα μπορεί να..."
Ποδόσφαιρο
| 2020-07-26 18:55:00

"Παγκόσμια πρωτοτυπία με τον τελικό - Μεταγραφές για πρωτάθλημα η ΑΕΚ - Ο Καρέρα μπορεί να..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Παγκόσμια πρωτοτυπία με τον τελικό - Μεταγραφές για πρωτάθλημα η ΑΕΚ - Ο Καρέρα μπορεί να..."

Η ΟΠΑΠ Αρένα σηματοδοτεί την επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, σύμφωνα με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο.

Ο βετεράνος άσος της Ένωσης μίλησε στο Sportdog για την εμπορική ονομασία της Αγιάς Σοφιάς και τις συμβολικές προεκτάσεις της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα σχολίασε την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και αναφέρθηκε στην αξία του Καρέρα και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως σχολιάζετε την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας;

«Στην Ελλάδα είμαστε. Ό,τι αποφάσεις βγαίνουν στην αρχή, στη συνέχεια απορρίπτονται. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε κάτι σωστό και οργανωμένο. Γι'αυτό και το ποδόσφαιρό μας απαξιώνεται. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει τελικός Κυπέλλου και αν θα γίνει τελικός Κυπέλλου».

Ο Ολυμπιακός φαινόταν αρνητικός στη διεξαγωγή του παιχνιδιού στη Ριζούπολη! Εσείς που το αποδίδετε αυτό; Σε λόγους αγωνιστικούς ή ασφαλείας;

«Το τί θέλει ο Ολυμπιακός και το τι θέλει η ΑΕΚ δεν έχει σημασία. Υπάρχουν αρχές. Υπάρχει η Ομοσπονδία, η οποία καθορίζει από την αρχή της χρονιάς τις προϋποθέσεις για τον τελικό. Αφού δεν υπάρχουν όργανα για να αποφασίσουν και να πούνε, ότι ο τελικός θα γίνει τότε σε αυτό το γήπεδο, ό,τι και να κάνει κάποιο σωματείο είναι για τα μάτια του κόσμου. Για να λέμε, ότι βγαίνει μία αντίδραση. Είναι δυνατόν ο τελικός Κυπέλλου να είναι προγραμματισμένος για τις 26 Ιουλίου και τώρα να διαπραγματευόμαστε άλλες ημερομηνίες; Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Όποιες δικαιολογίες και να υπάρχουν ή αφορμές για να αναβληθεί ένα παιχνίδι, όταν είναι καθορισμένο κάτι, πρέπει να το κάνεις. Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι. Είναι θέμα εντυπώσεων. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι καλύτερος, ειδικά σε έναν τελικό Κυπέλλου».

Για τους παίκτες πόσο επιζήμια είναι αυτή η αναμονή για αυτό το παιχνίδι;

«Διάβαζα την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ. Έχει δίκιο. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι. Δεν είναι μηχανές. Θέλουν να ξέρουν πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα, πότε θα παίξουν Κύπελλο, πότε θα πάνε διακοπές. Έτσι όπως έγινε φέτος η χρονιά με τον κορωνοϊό έχουν εξαντληθεί. Διακόπηκε η αγωνιστική δράση, δεν προπονούνταν μαζί, μετά έπρεπε να κάνουν προετοιμασία για να επιστρέψουν. Τώρα στην ουσία έχουν μπροστά τους 15 μέρες ξεκούρασης. Δεν τους σκέφτεται κανείς. Είναι άσχημο. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκουραστούν».

Αν ο τελικός γίνει τέλη Αυγούστου, τότε μιλάμε για εντελώς διαφορετικά δεδομένα, αφού με τις μεταγραφές που θα γίνουν θα αγωνιστούν δύο διαφορετικές ομάδες. Πως το σχολιάζετε αυτό;

«Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ποιά είναι η άποψή σας για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν;

«Βλέπω ότι επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές. Κάποιες μεταγραφές πρέπει να γίνουν. Γιατί φέτος η ΑΕΚ έδειξε, ότι έχει προβλήματα σε κάποιες γραμμές. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον σχεδιασμό νομίζω, ότι θα κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις, για να έρθουν παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα και να κάνει πορεία στο Europa League και να χτυπήσει πρωτάθλημα».

Ο Καρέρα σας έπεισε;

«Πήρε μία ομάδα μέτρια αγωνιστικά και κατόρθωσε να τη μεταμορφώσει. Στα ματς των πλέι οφ έδειξε, ότι μπορεί ένα παιχνίδι να το αλλάξει στην πορεία αν κάτι δεν πάει καλά. Είναι ένας προπονητής με ιταλική φιλοσοφία. Ταιριάζει στην ΑΕΚ. Αν του δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να δώσει άλλη εικόνα στην ομάδα. Μέχρι στιγμής μου δείχνει, ότι είναι ένας προπονητής σοβαρός που ξέρει τη δουλειά του. Αυτό είναι σημαντικό».

Στο τέλος θα θέλαμε ένα σχόλιο για την εμπορική ονοματοδοσία της Αγιάς Σοφιάς...

«Είναι ένα ντιλ πολύ μεγάλο για την ΑΕΚ. Η ΟΠΑΠ Αρένα σηματοδοτεί την επιστροφή της Ένωσης στο σπίτι της. Οι παίκτες θα παίζουν στη φυσική έδρα της ομάδας. Είναι ανεκτίμητης αξίαςη εξέλιξη, ότι η ΑΕΚ θα μπει στην πραγματική της έδρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελαίνει κόσμο Έλληνας άσος - Κοστολογείται πάνω από 12 "μύρια" - Κρούση από ιστορική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags