Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ράφαελ: Αυτός είναι ο αντι-Ομάρ στο λιμάνι - "Φουλ μπακ, γρήγορος, παγκίτης"
| 2020-07-30 11:32:00

Αυτός είναι ο αντι-Ομάρ στο λιμάνι - "Φουλ μπακ, γρήγορος - Είναι παγκίτης - Δίδυμο με Βαλμπουενά"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτός είναι ο αντι-Ομάρ στο λιμάνι - "Φουλ μπακ, γρήγορος - Είναι παγκίτης - Δίδυμο με Βαλμπουενά"

Τον αντικαταστάτη του Ομάρ Ελαμπντελαουί αναζητεί ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τον Ράφαελ Ντα Σίλβα.

Πρόκειται για έναν παίκτη γνωστό στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός έπαιξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απ' όπου η Λιόν τον απέκτησε το 2015 έναντι 3,2 εκατ. ευρώ.

Ο Ράφαελ  έχει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα ως το καλοκαίρι του 2021, το ρεπορτάζ όμως αναφέρει ότι μπορεί να αποχωρήσει σε μια τιμή η οποία είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού, ο οποίος έτσι και αλλιώς ψάχνει για έμπειρο και ποιοτικό παίκτη για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνας.

Ο παίκτης είχε φέτος 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις στη Γαλλία, ωστόσο δεν ήταν ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας της Λιόν. Για την παρουσία του ποδοσφαιριστή στη γαλλική ομάδα μας δίνει στοιχεία ο Μιχάλης Σινάκος.

"Είναι ένας γρήγορος μπακ. Θα τον χαρακτηρίσω φουλ μπακ, γιατί η Λιόν έπαιζε με 3-5-2. Είναι αξιόπιστος αμυντικός, χωρίς να είναι εξαιρετικός σε κανένα τομέα, αλλά και χωρίς να υστερεί δραματικά", ήταν το πρώτο σχόλιο του γνώστη του γαλλικού πρωταθλήματος.

Όπως τονίζει ο "ειδικός", ο παίκτης επιθετικά είναι δραστήριος, αλλά "δεν παίρνει φοβερές πρωτοβουλίες". Αυτός όμως είναι και ο λόγος που δεν είναι βασικός.

"Είναι μπακ απ του Ντιμπουά, ο οποίος ούτε πιο δυνατός είναι από τον Ράφαελ, αλλά ούτε πιο γρήγορος. Έχει όμως καταπληκτική σέντρα. Ο Ντιμπουά έχει φοβερό πόδι και είναι και ηγετικός. Παίρνει και το περιβραχιόνιο", αναφέρει και ξεκαθαρίζει:

"Δεν είναι τελειωμένος ο Ράφαελ. Δεν τον μαζεύει από το βάθος του πάγκου ο προπονητής. Ήταν παρών κάθε φορά στην αποστολή. Υπολογίζεται δηλαδή και μάλιστα, όταν ήταν φορμαρισμένος ξεκινούσε στην αρχική ενδεκάδα. Ήταν σταθερός σε αυτά που έδωσε. Απλά στη Λιόν δεν μπορεί να δώσει παραπάνω πράγματα πλέον. Στην Ελλάδα θα είναι πολύ καλή περίπτωση".

Ο καλός συνάδελφος υπενθυμίζει ένα στοιχείο που δεδομένα αξίζει προσοχής. "Ο Ράφαελ έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Βαλμπουενά στη Λυών, τη διετία 2015-2017. Έχουν παίξει μαζί και στην ίδια πλευρά", καταλήγει ο Μιχάλης Σινάκος μιλώντας στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η βόμβα της ημέρας! Αυτόν τον Έλληνα παικταρά "χτυπάει" ο Ολυμπιακός - Θα σκάσουν στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags