Facebook Pixel Απολαυστικό θέμα: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στα πέναλτι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη!
| 2020-08-02 14:04:00

Απολαυστικό θέμα: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στα πέναλτι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη!

Sportdog Team
Απολαυστικό θέμα: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στα πέναλτι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη!

Το να σκοράρεις από την άσπρη βούλα είναι ένα δείγμα ηγετικών προσόντων. Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, τότε είναι ξεκάθαρο ποιος θα αναλάβει την εκτέλεση ενός πέναλτι - και έχοντας ποσοστό ευστοχίας 86% και 89%, αντίστοιχα, είναι λογικό να... κοιμούνται ήσυχοι οι συμπαίκτες τους.

Από την αλλαγή του αιώνα και μέχρι σήμερα, οι δυο «αστέρες» είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σε αποτελεσματικότητα από το σημείο του πέναλτι. Απέχουν, μάλιστα, αρκετά από έναν ακόμη εν ενεργεία σούπερ σταρ της εποχής, τον Λιονέλ Μέσι, η αποτελεσματικότητα του οποίου βρίσκεται μόλις στο 77%! Στην κορυφή της σχετικής λίστας, πάντως, βρίσκεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης των πέναλτι στην Μπάγερν Μονάχου το 2016 αντί του Τόμας Μίλερ. Ο Πολωνός φορ έχει ποσοστό επιτυχίας 91%, μετατρέποντας σε γκολ 39 πέναλτι! Είναι, ωστόσο, μόλις στη 12η θέση της λίστας με τα περισσότερα γκολ που επιτεύχθηκαν από την άσπρη βούλα τα τελευταία 20 χρόνια, με τον Μίλερ να έχει πετύχει 25 και να βρίσκεται στην 47η (με ποσοστό ευστοχίας 77%).

Ο «ΑΠΟΛΥΤΟΣ» ΠΑΟΥΛΕΤΑ
Πέραν του «Λέβα», ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90% έχουν ακόμη εννέα ποδοσφαιριστές. Υπάρχει, μάλιστα, ένας που κατάφερε να πανηγυρίσει όλες τις φορές που πήρε πάνω του την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών»: ο Παουλέτα! Ο πρώην διεθνής Πορτογάλος επιθετικός ευστόχησε και στα 25 πέναλτι που χτύπησε για λογαριασμό των Μπορντό και Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Παουλέτα βρίσκεται στην 31η θέση της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι στον 21ο αιώνα. Κατάφερε, μάλιστα, να μετατρέψει σε γκολ και τα δυο πέναλτι που εκτέλεσε στην ισπανική LaLiga.

Από την 50η θέση της λίστας, στην οποία βρίσκεται ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, μέχρι την πρώτη, την οποία κατέχει και μάλιστα με διαφορά ο Ρονάλντο, κανείς δεν είναι τόσο «ψυχρός εκτελεστής» όσο ο Παουλέτα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, εν τω μεταξύ, έχει το χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής ενός πέναλτι σε γκολ, με μόλις 72%! Μάλιστα, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας από τους δέκα που βρίσκονται στην πρώτη 50άδα που έχουν ποσοστό ευστοχίας κάτω από 80%.

Η λίστα με τους 50 κορυφαίους σκόρερ από το σημείο του πέναλτι στον 21ο αιώνα:
114 πέναλτι: Κριστιάνο Ρονάλντο.
75 πέναλτι: Λιονέλ Μέσι, Φραντσέσκο Τότι.
64 πέναλτι: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
50 πέναλτι: Φρανκ Λάμπαρντ.
48 πέναλτι: Έντινσον Καβάνι.
46 πέναλτι: Στίβεν Τζέραρντ.
44 πέναλτι: Ροναλντίνιο, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
41 πέναλτι: Αντόνιο Ντι Νατάλε, Σέρχιο Αγουέρο.
39 πέναλτι: Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
37 πέναλτι: Νταβίντ Βίγια.
36 πέναλτι: Εντέν Αζάρ.
35 πέναλτι: Αρίτζ Αντούριθ, Τσίρο Ιμόμπιλε.
34 πέναλτι: Φάμπιο Κουαλιαρέλα.
33 πέναλτι: Λουίς Φίγκο, Ντιέγκο Μιλίτο.
32 πέναλτι: Τζουζέπε Ρόσι, Μάριο Μπαλοτέλι.
31 πέναλτι: Γουέιν Ρούνεϊ, Ντάνι Παρέχο, Σέγιαντ Σαλίχοβιτς, Μαρκ Νομπλ.
29 πέναλτι: Κακά.
28 πέναλτι: Αλβάρο Νεγρέδο, Τζέιμς Μίλνερ, Ντάνι Μέρφι.
27 πέναλτι: Παουλέτα, Ολιβιέ Μοντερούμπιο, Άλαν Σίρερ, Τζιαμπάολο Πατσίνι.
26 πέναλτι: Ραούλ Ταμούδο, Νεϊμάρ, Σάμουελ Ετό, Κριστιάνο Λουκαρέλι, Χάρι Κέιν, Αλεξάντρ Λακαζέτ, Τιερί Ανρί, Λέιτον Μπέινς, Ιάγκο Άσπας, Αντρέι Σεφτσένκο.
25 πέναλτι: Τόμας Μίλερ, Ντομένικο Μπεράρντι, Αρτούρο Βιδάλ.
24 πέναλτι: Ρόμπιν φαν Πέρσι, Άντριαν Μούτου, Μίκελ Αρτέτα.
*** Η αναφορά γίνεται στους παίκτες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τις εκτελέσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags